Öksürük

Öksürük

Son dakika öksürük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öksürük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öksürük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öksürük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öksürük gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.844 öksürük haberi bulunmuştur. Tüm öksürük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sibel Günay, sigara ve alkol kullanan bireylerde zatürrenin daha sık görülebileceğine dikkati çekti.
10.01.2024 Yaşam
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Çevremde herkes hasta diyorsanız bunları mutlaka yapın! Bu 3 yöntem grip, öksürük, salgın dinlemiyor: Bağışıklık zımba gibi oluyor
Çevremde herkes hasta diyorsanız bunları mutlaka yapın! Bu 3 yöntem grip, öksürük, salgın dinlemiyor: Bağışıklık zımba gibi oluyor Şu sıralar bağışıklığı düşük herkesi salgın esir almış durumda. Çevremizdeki herkes bir şekilde ya gribe yakalanmış ya da geçmeyen bir öksürük krizine tutulmuş. Dikkat etmemiz gereken konuysa bağışıklığı nasıl güçlendirebiliriz olmalı. Peki ama nasıl?
9.01.2024 Yaşam
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
8.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Boğazda öküz oturuyor hissine çare oluyor: Gargarasını yapın, çayını için: Hırıltı, kuru öksürük ertesi gün geçiyor!
Boğazda öküz oturuyor hissine çare oluyor: Gargarasını yapın, çayını için: Hırıltı, kuru öksürük ertesi gün geçiyor! Son dönemde salgına dönüşen hırıltı, kuru öksürük ve boğazda öküz oturuyor hissi herkeste görülmeye başlandı. Soğuk algınlığı sanılan ancak günler geçmesine rağmen kurtulanamayan bu rahatsızlık zamanla balgama da neden oluyor. Doğanın insana sunduğu bazı bitkiler ve onların yağları öksürüğü, balgamı sökmek için birebir şifa oluyor. Doğru takviyelerle karıştırıldığında tam bir şifa deposu olabilir.
4.01.2024 Yaşam
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
2.01.2024 Gündem
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İnsanların en sık yaşadığı ve kolayca yakalandığı bazı rahatsızlıklar ve sağlık problemleri vardır. Bunlar hemen doktora gitme ihtiyacı hissettirmeyen hafif dereceli rahatsızlıklardır. Bu yüzden kendi püf noktaları ve yöntemleri ile bu sorunlardan kurtulmaya çalışırlar.
28.12.2023 Sağlık
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku Sancaktepe ve Sultanbeyli'de 3 mahallede oturanlar özellikle dün gece yoğun koku ve genizlerinde yanma nedeniyle şikayette bulundu.
28.12.2023 Gündem
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.
28.12.2023 Sağlık
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Avcılar’da apartmanda koku tedirginliği
Avcılar’da apartmanda koku tedirginliği Avcılar'da 5 katlı apartmanda boğazda yanma ve öksürüğe neden olan koku ekipleri harekete geçirdi. Merdiven boşluğundan geldiği iddia edilen koku, apartman sakinlerinde korku ve tedirginliğe neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler apartmanda uzun süre inceleme yaptı. 
24.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öksürük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öksürük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.