Bitki Çayı

Bitki Çayı

Son dakika bitki çayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bitki çayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bitki çayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bitki Çayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bitki çayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 bitki çayı haberi bulunmuştur. Tüm bitki çayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor.
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor. Horlama birçok kişinin uyku problemidir. Ancak iyi bir uyku çekmenin yöntemini bir uyku uzmanı açıkladı. Martin Seeley, burun kanallarını açacak ve mukus üretimini azaltarak sinüsleri rahatlatacak o ipucunu bizlerle paylaştı.
5.02.2024 Yaşam
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.
28.12.2023 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Kar, kış, soğuk hava geldi vatandaş çareyi aktarlarda aramaya başladı! Hastalıklar kapıyı çalmadan önleminizi alın
Kar, kış, soğuk hava geldi vatandaş çareyi aktarlarda aramaya başladı! Hastalıklar kapıyı çalmadan önleminizi alın Soğuk havaların ansızın gelmesi, yurt genelinde kar, fırtına ve şiddetli yağmurun başlaması ile aktarlara olan talep arttı. Kışla birlikte hastalıklar kapıyı çalmadan çözüm arayanlar bitki çaylarına yöneldi. Vatandaşlar, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, bu yıl da vatandaşların en çok tercih ettiği bitkiler zencefil, zerdeçal ve tarçın oldu. Peki hangi bitki çayı neye iyi geliyor? İşte detaylar
29.11.2023 Yaşam
Kış ayının vazgeçilmezi! Her derde deva, satışlar ikiye katlandı
Kış ayının vazgeçilmezi! Her derde deva, satışlar ikiye katlandı Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde aktarlar, soğuk algınlığına kalkan olacak kış çayı karışımları hazırlamaya başladı. Kış çaylarında geçtiğimiz seneye göre iki kat fiyat artışı yaşandı. Kışın en çok tercih edilen çaylar arasında olan kış çayına talep arttı. Soğuk havanın yüzünü göstermesinin ardından Eminönü’nde bulunan esnaflarda kış çayı hareketliliği başladı.
3.11.2023 Yaşam
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
1.10.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Zara yaptığı diyeti açıkladı! İğne ipliğe döndü, bitki çayı detayı!
Zara yaptığı diyeti açıkladı! İğne ipliğe döndü, bitki çayı detayı! Zara uyguladığı diyet ile gündeme geldi. Ünlü şarkıcı 16 saat aç kalıyorum diyerek Zara konser öncesi zayıflama formülünü anlattı.
19.09.2023 Magazin
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
29.08.2023 Sağlık
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir?
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir? Batı da ve Güney Asya’ya ait olan bir bitki türü olmaktadır. Ökse otu dünya genelinde en fazla Türkiye'de Anadolu coğrafyasında ve Balkanlarda yetişen bir bitki olmaktadır. Dört mevsim hiç bir şekilde yapraklarını dökmeyen bir bitki türüdür. Birçok hastalığa faydası bulunmaktadır. Oldukça etkili ve tıpta kullanılan faydalı bir bitki olmaktadır. 
10.07.2023 Sağlık
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir?
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir? Melisa otsu ve her şeyden önce aromatik bir bitkidir. Çünkü bu bitki yapraklarını buruşturarak limona çok yakın bir koku yaymaktadır. Beyaz ve az çok küçük çiçekleri olan bu bitki, lamiaceae familyasının bir parçası olmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalığa faydalı özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir fiziksel ve zihinsel uyarıcıdır. Bu nedenle, zor sindirim, sinir krizi durumlarında, hafızayı canlandırmak ve duygusallık ve melankoliye karşı savaşmak için kullanılır.
6.07.2023 Sağlık
Çay Kaç Kalori? Çay Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çay Kaç Kalori? Çay Besin Değerleri Ve Kalorisi... Anadolu'nun en vazgeçilmez içeceklerinin başında şüphesiz çay gelir. Gün içerisinde en az 2 veya 3 bardak içilmeden durulmaz. Hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde ya da pek çok farklı alternatif zamanda mutlaka çay tüketilir. Aynı zamanda sohbetlerin vazgeçilmez içecekleri içerisinde olduğunu ifade etmek de yine mümkündür.
6.07.2023 Sağlık
Altın Otu Çayı Nedir? Altın Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Altın Otu Çayı Nedir? Altın Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Altın otu, dalak otu ve taş çiçeği olarak bilinen bu bitki ülkemizin pek çok bölgesinde yetişmektedir. Altın otu çayı ile birçok sağlık sorunlarına faydalı olmaktadır. İçindeki flavonlar gibi bileşenleri ile oldukça sağlıklı bir bitki çayı olmaktadır. Çok eski zamanlardan buyana büyük bir ilgi ile kullanılmaktadır.
20.06.2023 Sağlık
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Bitki çayı içenler dikkat! Ciddi yan etkileri var, işte o çaylar
Bitki çayı içenler dikkat! Ciddi yan etkileri var, işte o çaylar Son zamanlarda artan üst solunum yolu hastalıklarından korunmak isteyenler kış çaylarına yöneliyor. Oysa uzmanlar bu konuda temkinli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Çünkü hem çayların karışım halinde tüketilmesi hem de kronik hastalığı olanların doktora danışmadan bu çaylardan içmesi şifa yerine ciddi yan etkilere yol açabiliyor. İşte haberin detayları...
24.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Araba alım satımlarında senet tuzağı! Bir vatandaş kalp krizi geçirip öldü
Araba alım satımlarında senet tuzağı! Bir vatandaş kalp krizi geçirip öldü Araba alım satımında ve evrak imzalama işlemlerinde akılalmaz dolandırıcılık! Fırsatçılar herkesi başka başka yöntemlerle ağına düşürdü. Araç alım satım işlemlerinde 'sazan balığı', ‘bitki çayı’ ve yemek yedirerek, imza sırasında dolandırılan vatandaşlar, detayları anlattı. ‘Buldan Şebekesi’ olarak bilinen grubun, S plakası imzasıyla kurduğu senet tuzağı ise şoke etti.
12.12.2022 Yaşam
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Sağlık
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Yaşam
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
BİM aktüel ürünler 8 Kasım kataloğu yayınlandı! 8 Kasım SALI BİM kataloğu 2022’de neler var, hangi ürünler indirimli?
BİM aktüel ürünler 8 Kasım kataloğu yayınlandı! 8 Kasım SALI BİM kataloğu 2022’de neler var, hangi ürünler indirimli? 8 Kasım BİM kataloğu 2022 yayınlandı. BİM 8 Kasım aktüel ürünler kataloğu yayınlanınca vatandaşlar ürünleri indirimli almak için kataloğ listesinde hangi ürünlerin yer aldığını sorgulamaya başladı. BİM’de bu hafta yine birbirinden farklı ürünler indirimli olarak raflardaki yerini aldı. Peki, bu hafta BİM’de hangi ürünler indirimli, BİM aktüel ürünler kataloğu 8 Kasım 2022 listesinde neler var? İşte BİM 8 Kasım aktüel ürünler kataloğu…
8.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bitki Çayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bitki çayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.