Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam

Son dakika sağlıklı yaşam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlıklı yaşam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlıklı yaşam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlıklı yaşam gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.287 sağlıklı yaşam haberi bulunmuştur. Tüm sağlıklı yaşam haberleri aşağıda listelenmiştir.
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor İnsanların uzun yaşama merakı gün geçtikçe artıyor. 100 yaşına kadar yaşamak eskiden daha zor olsa da şimdilerde bu daha olası... İnsanların 100 yaşına ulaşma oranı yüksek olan bölgelere mavi bölge deniyor. İşte bu bölgelerde uzun ömürlü yaşayanların sofralarında eksik etmediği besinler...
15.04.2024 Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Prof. Dr. Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor! Zeytinyağı içmek faydalı
Prof. Dr. Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor! Zeytinyağı içmek faydalı Canan Karatay'ın son formülü hayat kurtarıyor. Kendisinin de sıklıkla önerdiği zeytinyağının çok faydaları var. Sağlıklı yaşam için organlara inanılmaz faydaları kanıtlanmış durumda. Cilt güzelliğine ek olarak işte zeytinyağının faydaları...
17.03.2024 Yaşam
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
İranlı doktor yüksek kolestrolünü normale çekti: Üç yiyeceği her sabah yedim, dedi! Sağlıklı yaşam sırrıdır diye paylaştı
İranlı doktor yüksek kolestrolünü normale çekti: Üç yiyeceği her sabah yedim, dedi! Sağlıklı yaşam sırrıdır diye paylaştı İranlı doktor Dr. Zain Hasan, her sabah yediği üç yiyecekle yüksek kolestrolü normal seviyeye çektiği müjdesini paylaştı. Genellikle sinsice ilerleyen ancak büyük riskleri olarna bu rahatsızlık atardamalar için büyük önem taşıyor. Kalp krizi gibi ciddi olaylara sebep oluyor. Ancak bunun çözümü de doğru beslenmekten geçiyor.
26.02.2024 Yaşam
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
1000 TL öde tüm dertlerinden kurtul! İşte her şeyin uzmanı yaşam koçları ile ilgili gerçekler
1000 TL öde tüm dertlerinden kurtul! İşte her şeyin uzmanı yaşam koçları ile ilgili gerçekler Hayattan keyif almaktan ilişkilere, kilo vermekten güzelliğe yaşam koçları diyetisyenlerin, dermatologların hatta psikologların mesleki alanında faaliyet gösteriyor. Üstelik sağlığı doğrudan etkileyen birçok konuda uzmanlığa sahip olmadan seans başı 1000 lira karşılığında danışmanlık veriyor, hatta işlem yapıyorlar. Uluslararası Koçluk Federasyonu Türkiye Başkanı Yunus Emre Şentürk ise “Koçlukta tedavi, terapi gibi uygulamalar olamaz. Kişiye akıl vermek, tavsiyede bulunmak yasaktır” diyor.
18.01.2024 Gündem
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günlük yaşamı sekteye uğratacak en önemli rahatsızlıklar içerisinde kabızlık gelir. Özellikle pek çok kişinin yaşamış olduğu önemli sağlık sorunları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii aynı zamanda bu sorunu atlatmak için farklı çözüm yöntemleri bulunuyor.
3.01.2024 Sağlık
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor Makyaj her zaman kurtarıcı olmayabiliyor. Sağlıklı bir cilt dengeli beslenmek kadar, düzenli cilt bakım rutinlerini aksatmamaktan da geçiyor. Temizlik, nemlendirme ve güneş koruması cilt bakımının temelini oluştururken, bol su içmek, vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek ise cildin genç ve taze kalmasının en önemli rolünü oynuyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da güzelliğin sadece makyajla değil, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla ve düzenli uygulanan temel cilt bakım adımlarıyla mümkün olduğunu söylüyor ve sizler için makyaja gerek duymadan en iyi halinizde görünebilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor.
30.12.2023 Sağlık
Sadece bir kaşığı şişkinliği bitiriyor! Pamuk gibi olmak zor değilmiş meğer...
Sadece bir kaşığı şişkinliği bitiriyor! Pamuk gibi olmak zor değilmiş meğer... Son yıllarda sağlıklı yaşam için farklı alternatifler popüler hale geldi. Bunlar arasında takviyeler ve birçok karışım var. Ancak bunlar içerisinde bazı besinler var ki, bu karışımlardan çok daha güçlü etki gösteriyor. Bağışıklığı güçlendirmenin yanısıra şişkinlik sorununa da çare olan o besin...
17.11.2023 Sağlık
100 yaşını görmek isteyenler bu besini tüketiyor! Sudan ucuz, altından değerli, bilenler sır gibi saklıyor
100 yaşını görmek isteyenler bu besini tüketiyor! Sudan ucuz, altından değerli, bilenler sır gibi saklıyor Herkesin hayali 100 yaşına kadar ruh ve beden sağlığını koruyarak yaşayabilmek. 100 yaşını görmek ise artık hayal değil. Pek çok kişinin çevresinde 100 yaşına yaklaşmış yakını bulunuyor. Ancak önemli olan ileri yaşlara kadar hem kas hem de ruh sağlığını koruyarak yaşayabilmek. Bu noktada çokça araştırma yapılıyor. Bazı beslenme çeşitlerinin ve aktivitelerin yaşlanmayı geciktirdiği, ilerleyen yaşlarda da sağlıklı kalabilmenin anahtarı olduğunu ortaya çıktı. Peki nedir bu beslenme ve yaşam önerileri? İşte 100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak için yapmanız gerekenler...
15.11.2023 Yaşam
İlaç yerine bu meyveyi tüketti! 8 yıldır doktor yüzü görmedi, ölümden başka her derde deva...
İlaç yerine bu meyveyi tüketti! 8 yıldır doktor yüzü görmedi, ölümden başka her derde deva... Sağlıklı yaşam tutkunları ilaç yerine bu meyveyi yiyor. Tüketen doktor yüzü görmüyor. Mucize besinin faydaları saymakla bitmiyor, adeta şifa saçıyor. Sağlık iksiri ile tanıştı, 8 yıldır doktor yüzü görmüyor. Bu meyveyi tüketenin beyni hiç yaşlanmıyor! Ne alzheimer riski kalıyor ne de parkinson...
7.11.2023 Sağlık
Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı
Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlerin beslenmesine özellikle daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Hemen herkes sağlıklı yaşamanın yollarını ararken yeni araştırmalar besinlerin sağlık üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor. Hititlerden günümüze kadar Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilen ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan öyle bir meyve var ki sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kuran-ı Kerim'de adı 3 kez geçen meyve ölümden başka her derde deva!
5.11.2023 Sağlık
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor Akciğerler, bedenine havayla temas kurduğu ve yaşamın sürekliliğini sağlayan en önemli organlardan biri. Bu noktada neler yapılması gerektiğiyle ilgili dikkatli olmak da büyük önem taşıyor. Çevre kirliliği gibi çevresel faktörler, akciğer kapasitesini büyük oranda düşürebilir. Buna karşın sağlıklı bir yaşam için egzersizin yanı sıra doğru beslenme de, akciğerlerinizde adeta bir “temizleyici” etki gösterebilir. İşte akciğerleri tertemiz yapan o besinler…
16.10.2023 Sağlık
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi Kartal'da fazla kilolarından rahatsız olan üniversiteli genç, 5 ayda 60 kilo verdi. 21 yaşındaki Yusuf Güzel'i gören yakınları yeni haliyle tanımakta güçlük çekti.
1.10.2023 Yaşam
Kadın kooperatifleri festivalde buluştu
Kadın kooperatifleri festivalde buluştu Sağlıklı yaşam tutkunlarını ve değişim yaratan üreticileri bir araya getiren 'Eco Love Fest' kadın kooperatiflerini bir araya getirdi.
27.09.2023 Yaşam
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, "Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi. En önemli risk faktörleri erken yaşta cinsel ilişkiye başlamak, birden fazla cinsel partnerin olması, korunmasız her türlü temastır. Risk faktörlerini dikkate alarak bu hastalıklardan korunmak mümkün" dedi. 
18.08.2023 Sağlık
Sıcak havalara karşı hayati uyarı! Bunu sakın yapmayın
Sıcak havalara karşı hayati uyarı! Bunu sakın yapmayın İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Betül Çiğdem Yortanlı, hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar çıktığı şu günlerde beslenmenin önemine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam için yağlı yiyeceklerden uzak durulması ve sıvı tüketiminin artırılması konusunda uyarılarda bulundu
18.08.2023 Sağlık
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü Sağlıklı yaşam videoları ile sosyal medyada fenomen haline gelen 39 yaşındaki Zhanna Samsonova, açlıktan hayatını kaybetti.
1.08.2023 Magazin
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir!
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir! Son zamanlarda özellikle pandemiyle birlikte kişilerin kendi başına spor yapmaya çalıştığını hatırlatan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Budak Akman, “İnsanlar, sosyal medyadan gördükleri bazı hareketler ve çalışma stilleriyle spor yapıyor. Bilinçsizce yapılan spor kalça ağrılarına ve kalça bölgesindeki bazı sorunlara yol açabilir. Spor yaptıkları veya tempoyu artıkları zaman oluşan ağrıların üstüne gitmemeleri gerekir. Çünkü bu ağrılar kronikleşebilir. Basit bir tedaviyle geçebilecekken daha karmaşık daha kompleks hale gelebilir. O yüzden sporla ilgili yaralanma, zorlanma özellikle o bölgede şişlik ve morarma gibi bir bulgu oluşursa hemen ortopedi uzmanına başvurmalarında yarar var. Aksi takdirde daha büyük sorunlara ve daha büyük yırtıklara yol açabilir” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıklı Yaşam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlıklı yaşam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.