Gazete Vatan Logo

Çay Kaç Kalori? Çay Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Anadolu'nun en vazgeçilmez içeceklerinin başında şüphesiz çay gelir. Gün içerisinde en az 2 veya 3 bardak içilmeden durulmaz. Hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde ya da pek çok farklı alternatif zamanda mutlaka çay tüketilir. Aynı zamanda sohbetlerin vazgeçilmez içecekleri içerisinde olduğunu ifade etmek de yine mümkündür.

Çay Kaç Kalori? Çay Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Elbette birçok yiyecekte olduğu gibi çayın da kalorisi olup olmadığı merak edilen konular içerisinde geliyor. Ancak çay neredeyse yok denecek kadar bir kaloriye sahiptir. Örneğin 100 gram içerisinde çay için bir kalori öne çıkar. Şekersiz bir bardak çay içerisindeyse hiç kalori yoktur. Bu da 70 gramlık bir çay olarak öne çıkar.

Çay Kaç Kalori?

Gün içerisinde en çok tüketilen ve en sevilen içecekler arasında çay başta gelir. Hem evde hem de iş yerleri ile beraber sohbet anında pek çok mekanda tüketilir. Sadece Türkiye değil aynı zamanda İngiltere ile beraber dünyanın birçok farklı yerinde vazgeçilmez bir içecektir.

Diğer yandan kalori bakımından ele alındığında 100 gram içerisinde neredeyse bir kcal yer alır. Ortalama bir bardak üzerinden çay ifade edildiğinde 70 gram şeklinde değerlendirilir ve hiç kalori yoktur. Elbette bu durum şekersiz bir çay içerisindeki durumu anlatır.

Çay Besin Değerleri ve Kalorisi

Öne çıkan kalorisi ile beraber aynı zamanda besin değerleri kapsamında çay belli yapılara sahiptir. Bu yapıları ortaya çıkarabilmek için ise 100 gram çay üzerinden bir değerlendirme yapmak gerekir.

Haberin Devamı

- 1 kcal 

- Sodyum 4 mg

- Potasyum 18 mg

- Karbonhidrat 0,2 gram

- Protein 0,1 gram

- Kafein 11 gram

- Kalsiyum 3 mg

Bu şekilde yukarıda öne çıkan değerleri üzerinden çay ifade edilmektedir. Dengeli şekilde tüketildiği zaman herhangi bir zararı olmayan, fazla bir kalorisi de bulunmayan içecek türleri arasında olduğunu söylemek mümkün.

Çay Çeşitleri Nelerdir?

Tüketim açısından ele alındığında farklı bitki türleri üzerinden elde edilmesiyle birlikte pek çok çay çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içinde siyah çay en çok tercih edilen ve öne çıkan çay çeşididir. Aynı zamanda Beyaz çay, Yeşilçay, Matcha çayı ve Oolong gibi birçok değişik çay çeşidi bulunmaktadır. Elbette bunun yanında birçok farklı bitki çayı önemli yer taşır.