Gazete Vatan Logo

Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.

Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Balgam Nasıl Geçer?

Balgam, bronşların ve sinüzitlerin dolmasından kaynaklı net bir sebebi belli olmamakla beraber vücuttaki atığın çıkmasına neden olan rahatsızlıklar biridir. Öksürük ile birlikte gelen balgam sıklıkla kişilere büyük sıkıntılar vermektedir.

Soğuk algınlığı sebebi ile olan balamlar ilaç tedavisi ile kolay bir şekilde tedavi edilebilir. Ancak bazı öksürükler kronik ya da tütün ürünlerinden dolayı meydana gelmektedir. Bu gibi kronik balgam durumları için evde belirli yöntemler uygulanabilir.

Balgama, bitki çayı içmek, sıcak duş almak, sıcak odada uyumak ve nemi düşük alanda yer almak ve sigara kullanmamak iyi gelmektedir. Ancak aşırı ve kötü balgamlar akciğer sorunları yüzünden olmaktadır. Bu tarz şikayetleriniz de mutlaka bir doktora görünün.

Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Soğuk algınlığından dolayı oluşan öksürük ile gelen balgamlar hap, şurup ve buharlı soluma yöntemleri ile geçebilir. Ancak geçmeyen balgamlar oldukça zorlayıcıdır. Bu tarz balgamlar için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şöyledir;

Haberin Devamı

Tereyağlı pekmez için bir su bardağı suyu tencere koyun ve kaynatın. İçerisine bir çorba kaşığı pekmez, bir çorba kaşığı tereyağı koyunuz. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyiniz ve ara ara gün içerisinde tüketiniz.

Limonlu su, gün içerisinde bir bardak ılık su içerisine limon sıkınız. İçtiğiniz bütün sularda bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Vücudunuza bu sayede hem C vitamini sağlayabileceğiniz gibi hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve balgamdan kurtulabilirsiniz.

Soğan kürü için bir tane orta boy soğanı altı parçaya ayırınız. Üzerine bir bardak su koyunuz ve kaynatınız. Sonrasında ılımaya bırakınız ve ardından içiniz. 

Keçiboynuzu suyu için ise yarım litre suyun içerisine 8 tane keçiboynuzu koyunuz ve kaynatınız. 3 boyunca her gün yarım litre kaynamış keçiboynuzu suyu içiniz.

Zencefil, karabiber, limon ve bal çayı için öncelikle bir adet orta boy zencefili rondodan geçirin. Ardından içerisine 6, 7 damla limon, bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı karabiber koyunuz. Bir su bardağı su ile kaynatın ve bir süre demlenmeye bırakınız sonrasında içiniz. Her gün üç fincan bu çaydan içerek kısa süre içerisinde balgamdan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı