Kış Çayı

Kış Çayı

Son dakika kış çayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kış çayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kış çayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Çayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış çayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 kış çayı haberi bulunmuştur. Tüm kış çayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Kış ayının vazgeçilmezi! Her derde deva, satışlar ikiye katlandı
Kış ayının vazgeçilmezi! Her derde deva, satışlar ikiye katlandı Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde aktarlar, soğuk algınlığına kalkan olacak kış çayı karışımları hazırlamaya başladı. Kış çaylarında geçtiğimiz seneye göre iki kat fiyat artışı yaşandı. Kışın en çok tercih edilen çaylar arasında olan kış çayına talep arttı. Soğuk havanın yüzünü göstermesinin ardından Eminönü’nde bulunan esnaflarda kış çayı hareketliliği başladı.
3.11.2023 Yaşam
Vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak isteyenler bu çayı kullanıyor
Vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak isteyenler bu çayı kullanıyor Havaların soğuması ile birlikte grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak için kış çayı tüketmeye başladı.
20.10.2023 Sağlık
Kış mevsiminin atomu! Bardak bardak içiyorlar
Kış mevsiminin atomu! Bardak bardak içiyorlar Kahramanmaraş’ın tarihi mekanlarından olan Saraçhane Çarşısı’nda 36 yıldır çayhane işleten Çaycı Recep’in ‘atom’u kış aylarının vazgeçilmez içeceği olmuş durumda.
5.01.2023 Sağlık
Grip, bronşit ve öksürüğe iyi geliyor! Aktardan 'grip macunu ve kış çayı' tavsiyesi
Grip, bronşit ve öksürüğe iyi geliyor! Aktardan 'grip macunu ve kış çayı' tavsiyesi Kış döneminin gelmesiyle birlikte aktarlarda hareketlilik başladı. Bitkisel ürünlerle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Aktarlar çok sayıda karışım yaparak grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı doğal çözüm sunuyor. Türkiye genelinde son günlerde artan ve okulların kapanmasına neden olan grip vakalarına bir aktar ise 'grip macunu' ile çözüm üretti.
9.12.2022 Sağlık
Aktarların soğuk algınlığına karşı önerisi “kış çayı” oldu
Aktarların soğuk algınlığına karşı önerisi “kış çayı” oldu Aksaray’da hava sıcaklıklarının birden düşmesi ve soğuk havanın etkisini göstermesi ile vatandaşlar aktarların yolunu tutarken, aktarların bu kış soğuk algınlığına karşı tavsiyesi kış çayı oldu.
20.11.2022 Yaşam
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira Kış aylarının gelmesi ile birlikte havaların soğuması Aydın’daki aktarlarda yoğunluk yaşanmasına neden olurken, 41 yıllık aktarcı Vedat Kavruk gribal enfeksiyon hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşlar için çeşitli bitkilerden oluşan bir kış çayı önerisinde bulundu.
18.11.2022 Sağlık
Kış geldi satışlar patladı! Akın ediyorlar
Kış geldi satışlar patladı! Akın ediyorlar Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde aktarlar, soğuk algınlığına kalkan olacak kış çayı karışımları hazırlamaya başladı.
15.10.2022 Ekonomi
200 gramı 15 lira! Talep adeta patladı
200 gramı 15 lira! Talep adeta patladı Kış geldi. Bitki çaylarına ilgi arttı. Ihlamurun kilosu 200 lira, narçiçeğinin kilosu 70 lira, kuşburnunun kilosu 25 lira, kış çayının 200 gramı ise 15 liradan satılıyor
12.01.2022 Ekonomi
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı Gribal enfeksiyonların artmasıyla vatandaşlar aktarlara koşarken bitki çaylarında satış patlaması yaşandı.
31.12.2021 Sağlık
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı!
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı! Bitki çaylarının hazımsızlık, uykusuzluk, kabızlığın yanı sıra soğuk algınlığına da iyi geldiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Özlem Araz, “Önerilen miktarlarda kullanıldığında fayda sağlayan bitki çayları, yüksek miktarlarda ve çok uzun süreli kullanıldığında böbreklerde tahrişe, vücutta elektrolit dengesinin bozulmasına yol açabilir” uyarısında bulundu.
28.12.2021 Sağlık
Bitki çayı tüketenler dikkat! Büyük tehlike... Vücut dengesini bozuyor, kan  pıhtılaşmasını önlüyor, ilaçlarla etkileşim yapıyor ve...
Bitki çayı tüketenler dikkat! Büyük tehlike... Vücut dengesini bozuyor, kan pıhtılaşmasını önlüyor, ilaçlarla etkileşim yapıyor ve... Bitki çaylarının kullanımı havaların soğuması ile birlikte artıyor. Birçok faydası bulunan çaylar doğru kullanılmazsa kişinin sağlığını tehdit ediyor. Bitki çayı kullanımında miktar büyük önem taşıyor. Aşırı tüketilen çaylar vücut dengesini bozuyor, kan pıhtılaşmasını önlüyor, ilaçlarla etkileşim yapıyor ve sağlık açısından büyük tehlike yaratıyor.
28.12.2021 Sağlık
Soğuk havanın 'ilacı' bitki çayları
Soğuk havanın 'ilacı' bitki çayları Niğde'de kış aylarının yaklaşması ve soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte bitkisel ürünlere talep arttı.
23.12.2021 Sağlık
Havalar soğuyunca talep patladı!
Havalar soğuyunca talep patladı! Hatay’da havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar bitkisel kış çayına yöneldi.
10.12.2021 Sağlık
Gribe karşı 'kış çayı' yoğun ilgi görüyor
Gribe karşı 'kış çayı' yoğun ilgi görüyor Afyonkarahisar'da havaların soğumasıyla birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlarda satışı yapılan "kış çayı"na rağbet gösteriyor.
25.11.2020 Sağlık
Talep resmen patladı! 'Fiyat artışı yok'
Talep resmen patladı! 'Fiyat artışı yok' Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarlardaki bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerin satışını ikiye katladı. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise zencefil geliyor.
8.11.2020 Sağlık
Bakan Pakdemirli'den bitki çaylarında raf ömrü açıklaması
Bakan Pakdemirli'den bitki çaylarında raf ömrü açıklaması Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı ve sonrasında soruları yanıtladı. Pakdemirli, bitki ve kış çayları konusunda, "Doğru saklamak, doğru derecede saklamak, bazılarını açıkta saklamak, bazılarını kapalı dolapların içerisinde saklamak, bazılarını buzdolabının içinde saklamakla bunlar çözülebilir. Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir." dedi.
22.10.2020 Ekonomi
İşte bağışıklık sistemini korumanın yolu
İşte bağışıklık sistemini korumanın yolu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Merkezi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, kış aylarında sık yaşanılan hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin öneminden bahsettiği açıklamalarında, vitamin ve mineral takviyesinden, yeterli ve dengeli beslenme kriterlerine kadar birçok konuya değindi.
19.10.2020 Sağlık
Antioksidan içeren kış çayı tarifleri
Antioksidan içeren kış çayı tarifleri Diyetisyen Perihan Kılıç, kışın tüketilen çaylarının tüketim sıklığı ve pişirme yönteminin sağlık açısından önemine vurgu yaparak, “Bitkinin odun ve kök kısımları pişireceksek eğer kaynatmalıyız. Eğer bitkinin yaprak veya çiçek kısmını kullanacaksak demleyerek yapmalıyız” dedi. Kılıç, bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek kış çayı tarifleri verdi.
7.12.2019 Sağlık
Kış aylarında göbek eriten lahana çayı
Kış aylarında göbek eriten lahana çayı Dr. Fevzi Özgönül lahana çayının göbek erittiğini söyledi.
3.12.2019 Sağlık
Antibiyotik kullanırken yeşil çay için
Antibiyotik kullanırken yeşil çay için Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, mikropların antibiyotiğe karşı vücutta oluşturacağı direnci yeşil çayın kırdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotik kullanmak zorunda kalanlara, antibiyotiğin dirençli bakterilere karşı etkisini göstermesi için şekersiz yeşil çay içmelerini önerdi.
16.11.2019 Sağlık
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir'
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir' Çocuklarda dikkat eksiklikleri, hiperaktivite bozukluklarının kafeinle ilişkisini gösteren, lösemiyi artırdığına dair de çalışmaların mevcut olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, “Gebelikte kafein tüketimi anne karnındaki bebeğin hem duygusal hem fiziksel gelişimini etkiler” dedi.
30.10.2019 Sağlık
Faydaları saymakla bitmiyor! Limondan 60 kat fazla...
Faydaları saymakla bitmiyor! Limondan 60 kat fazla... Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, kuşburnunun faydaları hakkında bilgi verdi.
30.10.2019 Sağlık
Aktar alışverişini soğuklara bırakma
Aktar alışverişini soğuklara bırakma Nezle-grip mevsimi yaklaşırken Mısır Çarşısı’nda hareketlilik başladı. Ihlamur, kuşburnu, adaçayı... Etiketler neredeyse geçen yılki gibi. Ancak esnaf, havalar soğuyunca fiyatların da artabileceğini söylüyor
2.10.2019 Yaşam
Eczacıların ‘aktar’ şikâyeti
Eczacıların ‘aktar’ şikâyeti Tıbbi Aromatik Bitkileri (TAB) araştıran Meclis komisyonunda eczacıların hedefi aktarlar oldu. Aktarda satılan ürünlerin kötü koşullarda saklandığını savunan öğretim üyeleri, “Tıbbi bitkileri aktarlardan kurtarın” dedi.
19.08.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kış Çayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış çayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.