Ihlamur

Ihlamur

Son dakika ıhlamur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ıhlamur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ıhlamur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ihlamur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıhlamur gelişmeleri de dahil olmak üzere 629 ıhlamur haberi bulunmuştur. Tüm ıhlamur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye yarın sandığa gidiyor: Propaganda süresi sona erdi
Türkiye yarın sandığa gidiyor: Propaganda süresi sona erdi 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 20 Mart’ta başlayan propaganda süresi 18.00 itibarıyla sona erdi.
30.03.2024 Gündem
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, düzenlediği basın toplantısıyla Şişli için gerçekleştireceği 37 projenin detaylarını anlattı. Yüksel, göreve geldiklerinde en fazla bütçeyi otopark yapımına ayıracaklarını belirterek, "Senelerdir Şişli'ye bütün aday olan arkadaşlarımız, seçilen ve aday olanların her birinin ortak söylemi 'otopark konusunu çözeceğim'. Fakat çivi çakılmadı. Ben bu konuda çok iddialıyım. Diyorum ki 5 yıl içerisinde İstanbul'un Şişli ilçesi en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçemiz olacak" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Biyom nedir? Sorusunun en kolay cevabı coğrafi alan olarak verilebilmektedir. Aynı bitki örtüsü ve iklim koşullarının yaşandığı coğrafi bölgeler Biyom olarak ifade edilmektedir. Karasal biyom ve sucul biyom olarak iki türde incelenmektedir. Biyom bölgeleri, iklimsel özellikleri, bitki örtüsü ve yaşayan hayvan türleri bakımından da benzerlik göstermektedir. Biyom çeşitleri arasında tatlı su biyomları, çöl biyomları, akar su biyomları ve göl biyom bölgeleri bulunmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Akciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...akciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Akciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...akciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Akciğer temizleme işlemleri solunum yolları için oldukça faydalıdır. Sosyal hayatta pek çok toz ya da zararlı dumana maruz kalabiliriz. Akciğerin dolması solunum yollarını da kötü etkilemektedir. Kekik çayı ve kekik suyu tüketimi en faydalı kürlerden biridir. Kekik çayı hem nefesi açmakta hem de akciğerleri temizlemektedir.
14.12.2023 Sağlık
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Tilya kürü dönemin en popüler zayıflama kürleri arasında yer almaktadır. Üstelik bu kür sayesinde hedeflenen kiloya çok daha rahat ulaşmak mümkündür. Kür içeriği tamamen doğal malzemelerden oluşmaktadır. 3 ay gibi kısa bir sürede 8 kiloya kadar vermek mümkün hale gelmektedir. Özellikle emziren annelerin denediği ve onlar için faydalı olan kürlerden biridir.
4.12.2023 Sağlık
Artan salgın hastalıklara çare oldu! Kilo fiyatı 800 TL'ye kadar yükselmesine rağmen satışlar patladı
Artan salgın hastalıklara çare oldu! Kilo fiyatı 800 TL'ye kadar yükselmesine rağmen satışlar patladı Kış mevsiminin gelmesiyle artan salgın hastalıklara karşı vatandaşların ilk tercih olan ve soğuk havaların vazgeçilmez ürünü cep yakmasına rağmen vazgeçilmiyor.
21.11.2023 Gündem
Ihlamuru zehre dönüştüren teknik! Tüm besin değerleri buhar olup uçuyor, geriye zararı kalıyor, sakın yapmayın
Ihlamuru zehre dönüştüren teknik! Tüm besin değerleri buhar olup uçuyor, geriye zararı kalıyor, sakın yapmayın Havaların soğumaya başlamasıyla ıhlamura olan ilgi arttı. Ihlamur mucizevi etkileri ile dikkat çekiyor. Ancak sağlık için tüketilen ıhlamur yanlış demlendiğinde zehre dönüşüyor.. Neredeyse herkes ıhlamuru yanlış tüketiyor. Uzmanlar ıhlamur konusunda uyarıyor. C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunan ıhlamur her derde deva olurken yapılan yanışlar kötü sonuçlar doğurabiliyor.
16.11.2023 Yaşam
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Ökse Otu Nedir? Ökse Otu Faydaları Nelerdir?
Ökse Otu Nedir? Ökse Otu Faydaları Nelerdir? Uğur bitkisi olarak da bilinen ökse otu, her yılbaşı döneminde yeniden gündeme gelir ve binlerce yıldır birçok tıbbi özelliği nedeniyle de kullanılmaktadır. Ökse otu toprakta yetişmeyen bir bitkidir. Bir kökü yoktur ve bunun yerine özsuyu emdiği diğer ağaçların kabuğuna yapışır. Ökse otunun kanıtlanmış pek çok faydası bulunmaktadır.
4.07.2023 Sağlık
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Bitki çayı içenler dikkat! Ciddi yan etkileri var, işte o çaylar
Bitki çayı içenler dikkat! Ciddi yan etkileri var, işte o çaylar Son zamanlarda artan üst solunum yolu hastalıklarından korunmak isteyenler kış çaylarına yöneliyor. Oysa uzmanlar bu konuda temkinli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Çünkü hem çayların karışım halinde tüketilmesi hem de kronik hastalığı olanların doktora danışmadan bu çaylardan içmesi şifa yerine ciddi yan etkilere yol açabiliyor. İşte haberin detayları...
24.01.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ihlamur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıhlamur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.