Gazete Vatan Logo

Karın Guruldaması Nasıl Geçer? Karın Guruldaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Karın guruldaması sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Genel olarak alkol ve sigara tüketilmesi veya asit içeren içeceklerin tüketilmesi durumunda karın guruldaması görülebilmektedir.

Karın Guruldaması Nasıl Geçer? Karın Guruldaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Özellikle yemek yerken katı gıdaların tam olarak çiğnenmeden yutulması durumunda karında guruldama oluşabilir. Yemek yedikten sonra midenizi dinlendirmemeniz durumunda da aynı şikayetle karşılaşmanız söz konusu olabilmektedir. 

Karın Guruldaması Nasıl Geçer?

Karın guruldamasının geçmesi için ev içinde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Karın guruldaması için tercih edilebilecek olan en etkili bitkisel tedavi yöntemleri arasında; yeşil çay, zencefil çayı ve ılık limonlu su yer almaktadır. Uzmanlar tarafından ise karın guruldamasının endişe edilmemesi gereken bir durum olduğu ifade edilmektedir. 

Beslenme alışkanlıklarında yapılacak olan ufak değişiklikler ile karın guruldamasının önüne geçilebilir.

Asitli ve gazlı içeceklerin daha az ve dikkatli tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Çay ve kafeinli içeceklerin yemekten hemen sonra tüketilmemesi gerekir. Yerine bitki çaylarının tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Katı gıdaların mide de çok fazla kalmaması için çiğneme alışkanlığınıza dikkat etmeniz gerekir. 

Haberin Devamı

Karın Guruldaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Karın guruldaması bazı durumlarda oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Karın guruldamasını geçirmek için hayatınıza hareket katabilirsiniz. Gerekenden az hareket etmeniz durumunda midenizin yorulmasına yol açacaktır. Spor yapan kişilerin metabolizmalarının hızlı çalışması nedeniyle mide asitlenmelerinin daha az olacağını söylemek mümkün olmaktadır. 

Mide hastalıklarının temelinde stresin yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Strese sebep olan etkenleri hayatınızdan uzaklaştırmanız durumunda karın guruldamasını azaltıcı etkiye sahip olacaktır.

Midenizi rahatlatacak ve sindirim faaliyetlerinizi düzenleyecek olan ılık ve limonlu suyu gün içerisinde tüketmeye özen göstermeniz gerekir. 

Midenizde oluşan guruldanma ve gaz sıkışmalarını engelleyecek olan en etkili bitki çayları arasında zencefil çayı da yer almaktadır. Özellikle akşam yemeklerinden sonra içeceğiniz bir bardak zencefil çayının midenizi rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

Midenizin son hacmine kadar dolması yerine yeteri kadar yemek yemeniz durumunda midenizi yoracak asitlerin oluşumunu da engellemiş olursunuz. 

Mayalı ve karbonatlı yiyeceklerin tüketilmemesi için bir süre özen gösterilmesi gerekmektedir. 

Hijyenli ortamlar da bulunmakta bağırsak ve mide sağlığını korumak için oldukça etkilidir.