Avrupa Birliği Komisyonu

Avrupa Birliği Komisyonu

Son dakika Avrupa Birliği Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa Birliği Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa Birliği Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Birliği Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa birliği komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.778 avrupa birliği komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm avrupa birliği komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacağız. Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: AB için utanç verici
AK Parti Sözcüsü Çelik: AB için utanç verici Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun 2023 yılı Türkiye raporuna AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.
9.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 8. Aile Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişçesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor. Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir." ifadelerini kullandı
26.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı.
17.06.2023 Gündem
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz
Macron ve Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe tebrik mesajı: Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turunun kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı ve yurt içinden tebrikler peş peşe geldi. Katar Emiri ilk tebrik edenlerden olurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
29.05.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardıma ilk koşanların Türk Dünyası olduğunu vurgulayarak, "Arama kurtarma ekipleriniz birçok vatandaşımızı hayata bağladı. Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu yardımınızı unutmayacaktır. Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız" ifadelerini kulandı.
16.03.2023 Gündem
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor NATO ve Avrupa Birliği, kritik altyapılara yönelik tehditlerin belirlenerek bunların önlenmesi için çalışacak ortak görev gücü kurulması kararı aldı.
11.01.2023 Dünya
AB Komisyonu, 2 milyon doz maymun çiçeği aşısı aldığını açıkladı
AB Komisyonu, 2 milyon doz maymun çiçeği aşısı aldığını açıkladı Avrupa Birliği Komisyonu, 2 milyon maymun çiçeği aşısını satın alarak garanti altına aldığını duyurdu. İlk teslimatın 2023'ün ikinci yarısında yapılacağı belirtildi.
18.11.2022 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den çirkin provokasyona sert tepki!
MHP lideri Bahçeli'den çirkin provokasyona sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin, "Özellikle kendisine eşlik eden gazetecileri de atlatarak 8 saat süreyle ortadan kaybolması ziyadesiyle kuşkuludur. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; o gizemli 8 saat içinde neredeydin? Kimlerle fiskos yaptın, kimlerle geniş bir planın parçası olmayı içine sindirebildin? Kılıçdaroğlu, bu 8 saatin esrarını milletimize açıklamak zorundadır" dedi.
18.10.2022 Siyaset
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu!
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu! Ukrayna limanlarının Rusya işgali altında olması sebebiyle ihraç edilemeyen buğdayın çıkartılması için bir teklif de Fransa’dan geldi. Ukrayna, Birleşmiş Milletler’in güvenlik konvoyu olmaksızın yaklaşık 400 adet mayının temizlenmesine yanaşmazken, Avrupa Birliği 13 Mayıs’ta ‘Ray Genişliği’ engeline rağmen buğdayın demiryoluyla taşınması planını açıklamıştı. Diğer yandan Rusya, Ukrayna’nın ürettiği buğdayın dünya pazarının yüzde 1’inden daha azına denk geldiğini belirtirken Türkiye ve İtalya BM planına destek verdiğini ifade etti.
18.06.2022 Dünya
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Aylar sonra zirveyi gördü. Ukrayna'yı işgal saldırıları nedeniyle ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından Rusya'ya uygulanan ambargolar, brent petrolün varil fiyatında tarihi bir rekor kırılmasına sebep olmuştu. Avrupa Birliği Komisyonu'nun Rusya'yı hedef alan altıncı yaptırım paketini açıklamasının ardından brent petrol, yaklaşık 3 aylık aranın ardından yeniden zirveyi gördü. Mart ayında 130 doların üstünü gören brent petrol, bugün de 120 doların üzerine çıktı. Öte yandan Geçtiğimiz günlerde motorin grubunda 1,38 TL benzin grubunda 1,43 TL fiyat artışı meydana gelmişti. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,40 liradan satılıyor. Benzinin litresi ortalama 24,98 satılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
30.05.2022 Ekonomi
Estonya Merkez Bankası, Ukrayna için 2 Euro madeni para basacak
Estonya Merkez Bankası, Ukrayna için 2 Euro madeni para basacak Estonya merkez bankası Eesti Pank, dün, Ukrayna için 2 Euro madeni para basacağını duyurdu. Harkiv’den Estonya’ya sığınan bir sanat öğrencisinin tasarladığı 2 Euro madeni paranın üstünde ‘Slava Ukraini’ (Ukrayna’ya Şeref) yazacağı vurgulandı.
6.05.2022 Dünya
AB, Rusya’dan petrol alımını durduracak
AB, Rusya’dan petrol alımını durduracak Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya uygulanacak 6’ncı yaptırım paketini açıklayarak, Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde durdurulacağını söyledi.
4.05.2022 Dünya
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor...
Avrupa Birliği, Rusya'ya yeni yaptırımları duyurdu! Hepsine yasak geliyor... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen, bugün Rusya’ya karşı uygulanması planlanan 5’inci yaptırım paketinin içeriğini açıkladı. AB tarafından açıklanan 4 yaptırım paketinin siyasi ve ekonomik sonuçlarının Rusya’yı sert biçimde etkilediğini vurgulayan Von der Leyen, “Olaylar karşısında baskımızı daha da artırmamız gerektiği açık. Bugün, yaptırımlarımızı bir adım daha ileri götürmeyi teklif ediyoruz” dedi.
5.04.2022 Dünya
Altın pasaport programı iptal mi edilecek? Rus ve Belaruslulara kötü haber! Vatandaşlık verilmesi...
Altın pasaport programı iptal mi edilecek? Rus ve Belaruslulara kötü haber! Vatandaşlık verilmesi... Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülke hükümetlerinden “altın pasaport” olarak da bilinen ve yatırımcılara vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan ulusal programları sona erdirmelerini istedi. Komisyon, para karşılığında Belarus ve Rusya’dan gelenlere vatandaşlık verilmesi işlemlerinin askıya alınması çağrısında bulundu.
29.03.2022 Dünya
Bakan Koca'dan 4 bin Suriyeli sağlık çalışanıyla ilgili açıklama
Bakan Koca'dan 4 bin Suriyeli sağlık çalışanıyla ilgili açıklama Sağlık Bakanı Koca, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edilmesine yönelik sözlerinin çarpıtıldığını açıkladı. Koca, projenin AB fonundan karşılandığını ve söz konusu personellerin Sağlık Bakanlığı kadrosunda olmadığını açıkladı.
24.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yarın saat 18.30'da telefon görüşmesi gerçekleştirecek.
9.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
9.03.2022 Gündem
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
Avrupa Komisyonu, Ukraynalı mülteciler için geçici koruma yönergesi teklif etti
Avrupa Komisyonu, Ukraynalı mülteciler için geçici koruma yönergesi teklif etti Başkanı Ursula von der Leyen'in olduğu Avrupa Birliği Komisyonu, Ukrayna'daki savaştan sığınan kişilere oturma izni, istihdam ve sosyal yardıma erişim de dahil olmak üzere ‘geçici koruma’ sağlayacak yönerge teklif etti. Yarın AB ülkeleri içişleri bakanları tarafından görüşülecek yönerge, Ukraynalı mültecilere tüm AB ülkelerinde aynı korumayı sağlayacağı ifade edildi.
2.03.2022 Dünya
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak...
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak... Rusya'nın Ukrayna işgalinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Kiev'deki gizli sığınağının kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Burada CNN International'a konuşan Zelenski ateşkes için şartını açıkladı. Belarus Ukrayna sınırındaki birlik miktarını iki katına çıkarmaya karar verdi ABD Başkanı Biden ise, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattı. Rus ordusu bu sabah Harkov'u cehenneme çevirdi. Top mermisi düşmeyen yerin bulunmadığı şehirde üniversite de vuruldu; en az 21 kişi öldü, 112 yaralı var. Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi. Lavrov "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
AB'den Rusya'ya bir darbe daha! Böylesi ilk kez olacak, Putin'e büyük şok
AB'den Rusya'ya bir darbe daha! Böylesi ilk kez olacak, Putin'e büyük şok Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Rusyaya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı. AB tarihinde ilk kez saldırı altındaki bir ülkeye silah ve diğer teçhizat satın alınmasını ve teslimatını finanse edeceği belirtildi. Rusya Merkez Bankasının işlemleri yasaklandı ve varlıkları donduruldu.  
27.02.2022 Dünya
Ukrayna'dan sonra sıra o ülkere gelebilir! Diken üstündeler
Ukrayna'dan sonra sıra o ülkere gelebilir! Diken üstündeler Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması, eski doğu bloku üyesi olan NATO ülkelerinde olduğu gibi askeri açıdan bağlantısız olan Rusya’ya komşu Finlandiya ve İsveç’i tedirgin etti. Rusya’nın bu ülkelere yönelik NATO uyarısı yapması dikkat çekiyor.
27.02.2022 Dünya
Rusya'ya son dakika darbesi! SWIFT sisteminden çıkarılıyor
Rusya'ya son dakika darbesi! SWIFT sisteminden çıkarılıyor Rusya'nın Ukrayna işgali dördüncü gününe girerken, Batı Rusya'yı uluslararası finans sisteminin dışına itecek çok kritik hamle yaptı. Avrupa Birliği, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, İtalya ve müttefik ülkeler belirlenen Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkarma kararı aldı.
26.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Birliği Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa birliği komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.