Arafat

Arafat

Son dakika arafat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arafat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arafat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arafat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arafat gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 arafat haberi bulunmuştur. Tüm arafat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir?
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir? Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar, güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. Yılın ilk günü olan 1 Ocak’ta oruç tutmak isteyen vatandaşlar 1 Ocak oruç tutulur mu? Sorusuna yanıt aranıyor.
31.12.2023 Gündem
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Hac ön kayıtları 31 Ocak'a kadar uzatıldı
Hac ön kayıtları 31 Ocak'a kadar uzatıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu sene hacca 150 bin vatandaşımız başvuru yaptı. 2,2 milyon vatandaşımızın başvurusu e-Devlet üzerinden yenilendi. Kura çekme tarihini çarşamba günü belirleyeceğiz" derken, ön kayıtların da 31 Ocak'a kadar uzatıldığını açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan hac kontenjanları hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan hac kontenjanları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “9 Ocak’ta Cidde’de düzenlenecek Hac Konferansı’nda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hac talepleri dahil, milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansıması için gerekli irade ortaya konacaktır” dedi.
3.01.2023 Gündem
Kurban Bayramınız kutlu olsun! Anlamlı, duygusal, dualı, ayetli ve resimli en güzel Kurban Bayramı mesajları!
Kurban Bayramınız kutlu olsun! Anlamlı, duygusal, dualı, ayetli ve resimli en güzel Kurban Bayramı mesajları! Kurban Bayramınız kutlu olsun! Tüm dünyada müslümanlar Kurban Bayramı’nı karşılıyor. Milyonlar bayram namazının ardından kurban ibadetinin yerine getiriken, sevdiklerinin bayramını kutlamak, iyi bayram dileklerinde bulunmak için en güzel bayram mesajlarını araştırıyor. Birlik ve beraberliğin simgesi bayramlar küslüklerin bittiği, duaların edildiği ve iyi dileklerde bulunulan en özel anlardan. Biz de sevdiklerinize, akrabalarınıza ve yakın arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz en güzel bayram mesajlarını sizin için derledik. İşte anlamlı, duygusal, dualı, ayetli ve resimli en güzel Kurban Bayramı mesajları!
9.07.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, bayram namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
TBMM Başkanı Şentop, bayram namazını Ayasofya Camii'nde kıldı  TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bayram namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Namazın ardından açıklama yapan Şentop, “Bu bayramın bereketli günlerin İslam Dünyası için, dirilişe vesile olmasını, bütün insanlık içinde hayırlar getirmesini Cenabıhak’tan niyaz ediyoruz" dedi.
9.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bayram namazını memleketi Yozgat’ta kıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bayram namazını memleketi Yozgat’ta kıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bayram namazını memleketi Yozgat’ta Çapanoğlu Büyük Camiinde kıldı.
9.07.2022 Siyaset
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir? Zilhicce'nin 8. Günü olan terviye günü ile ilgili aramalar Kurban Bayramı arefesi öncesi arttı. Terviye günü, Zilhicce ayının 8. günü sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke'den Mina'ya doğru hareket ettikleri gündür. Peki, Terviye nedir, terviye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
7.07.2022 Gündem
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine dair önemli ifadeler kullanan Kalın, "Biz İsveç ve Finlandiyalı muhataplarımızla iki toplantı yaptık. Ankara ve Brüksel'de. Dün Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesiyle binaen biz Sedat Bey'le yarın Brüksel'e gidiyoruz. Bize göre müzakere ettiğimiz konuları bir yere getirdik. Buradan geri adım atmamız mümkün değil. Oradan Madrid'e geçeceğiz. Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor." dedi. İşte tüm detaylar...
26.06.2022 Siyaset
Arife (arefe) ne demek? Arife mi arefe mi? Arife nasıl yazılır? İşte TDK doğru yazımı
Arife (arefe) ne demek? Arife mi arefe mi? Arife nasıl yazılır? İşte TDK doğru yazımı Bayramlardan önceki günü ifade etmek için kullanılan ‘arife’ gününün nasıl yazılacağı pek çok kişi tarafından araştırılan konuların başında geliyor. Kimi, ‘arife’ olarak kullanırken ‘arefe ve arafe’ kelimeleri de pek çok kişi de kafa karşıklığına neden oluyor. Peki, Arife ne demek? Arefe sözcük anlamı nedir? Arife nasıl yazılır? Arefe mi, Arife mi? İşte TDK doğru yazımı…
1.05.2022 Yaşam
Arife Günü mesajları ve sözleri! İşte Sevdiklerinize gönderebileceğiniz ayetli, hadisli, dualı ve resimli Arefe günü mesajları!
Arife Günü mesajları ve sözleri! İşte Sevdiklerinize gönderebileceğiniz ayetli, hadisli, dualı ve resimli Arefe günü mesajları! 11 ayın Sultanı Ramazan ayını geride bırakırken milyonlar arife gününde Ramazan Bayramı’nı karşılıyor. Bayram namazının kılınmasıyla birlikte Ramazan Bayramı da resmen başlamış olacak. Müslümanlar, uzun bir oruç ayını geride bırakırken, arife gününün nimetlerinden faydalanarak dualarla geçiriyor. Bugünün faziletini sevdikleri ile paylaşmak isteyenler de arife günü mesajları ile sevdiklerine masajlar gönderiyor. Bizde bayram öncesi arife günü için sevdiklerinize, ailenize ve dostlarınıza gönderebileceğiniz mesajları sizin için derledik. İşte Sevdiklerinize gönderebileceğiniz ayetli, hadisli, dualı ve resimli Arefe günü mesajları!
1.05.2022 Ramazan
Arife Günü okunacak dualar! Arife günü hangi dualar okunur?
Arife Günü okunacak dualar! Arife günü hangi dualar okunur? Ramazan ayını geride bırakırken müslüman alemi, Ramazan Bayramı’nı karşılamaya hazırlanıyor. Bayram öncesi arife günü ibadetleri, okunacak dualar sureler ve çekilecek zikirler araştırılıyor. Peki, Arefe günü okunacak dualar neler? Arife günü okunacak sureler ve çekilecek zikirler neler? İşte detaylar…
1.05.2022 Ramazan
Ali Erbaş: Türk bayrağını öpmeleri bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor
Ali Erbaş: Türk bayrağını öpmeleri bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Türk bayrağını koşup öpmeleri var ya o bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor” dedi.
18.04.2022 Gündem
Umre nedir, ne zaman yapılır? Hac ile umre arasındaki farklar nelerdir?
Umre nedir, ne zaman yapılır? Hac ile umre arasındaki farklar nelerdir? İslam dininde farz olan bazı durumlar vardı. Oruç tutmak, namaz kılmak, hacca gitmek, zekat vermek ve kelime-i Şehadet getirmek bu şartlardan olmaktadır. Umre ibadeti ise hac ibadeti ile benzerlik gösteren bir ibadet türü olmaktadır. Kabe'nin ziyaret edilmesi usulü ile yerine getirilen bir ibadet olan umre ibadeti vacip olan ibadetler arasında belirtilmektedir. 
12.04.2022 Dini Bilgiler
Hac ne zaman yapılır? Hac ayları hangileridir?
Hac ne zaman yapılır? Hac ayları hangileridir? Hac, İslam’ın beş temel esasından biri olup bedenî ve malî yönü olan bir ibadettir. Sağlık, servet ve yol emniyeti yönünden hac yapma imkanına sahip, akıl sağlığı yerinde ve büluğ çağına erişmiş müslümanlara farzdır. Peki, Hac ne zaman yapılır? Hac ayları hangileridir? İşte detaylar...
11.04.2022 Dini Bilgiler
Cemre toprağa düştü mü, üçüncü cemreye ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri!
Cemre toprağa düştü mü, üçüncü cemreye ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri! İkinci cemre düştü mü, cemre toprağa ne zaman düşecek? Baharın müjdeleyicisi cemre sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşüyor. İlk cemre 19-20 Şubat 2022 tarihlerinde havaya, ikinci cemre ise 26-27 Şubat tarihlerinde havaya düşmüştü. Üç cemre tamamlanınca bahar geliyor. Peki, üçüncü cemre ne zaman düşecek?
2.03.2022 Yaşam
Celaleddin Harzemşah'ın öldürüldüğü yer tespit edildi
Celaleddin Harzemşah'ın öldürüldüğü yer tespit edildi Dicle Üniversitesi (DÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oktay Bozan, daha önce mezar yerinin Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde olduğu belirlenen Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarı Celaleddin Harzemşah'ın öldürüldüğü yeri de tespit ettiklerini söyledi. Harzemşah'ın öldürülüp kuyuya atılmadan önce Ayn Dar denilen bir köye geldiğinin tarihçilerin eserlerinde geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Bozan, Osmanlı arşivlerinde yaptıkları araştırmada, 1842 tarihli bir nüfus defterinde Silvan'ın kuzeyindeki dağlık bölgede bu isimde bir köyün varlığını ortaya koyduklarını ifade etti.
11.12.2021 Gündem
Türk dünyasını heyecanlandıran keşif! Celaleddin Harzemşah'ın mezarı tespit edildi
Türk dünyasını heyecanlandıran keşif! Celaleddin Harzemşah'ın mezarı tespit edildi Doç. Dr. Oktay Bozan, 11. yüzyılda yaklaşık 200 yıl hüküm süren Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarı Celaleddin Harzemşah'ın Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde olduğu belirtilen mezarının yerinin tespit edildiğini iddia etti.
14.10.2021 Kültür Sanat
Arife Günü okunacak dualar! Arife namazı nasıl kılınır? İşte Arife günü ibadetleri!
Arife Günü okunacak dualar! Arife namazı nasıl kılınır? İşte Arife günü ibadetleri! Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban ibadetinin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakarlıkta bulunma anlayışı bulunuyor. Kurban Bayramı'nda kurbanın kesilmesinin yanı sıra yapılacak ibadetler de önem taşıyor. Kurban Bayramı'nın arefe günü sabah namazından başlayarak yapılan ibadetler bayramın dördüncü gününe kadar yapılıyor. Pek çok kişi de arife günü okunacak dualar, çekilecek tespihleri ve yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. Peki, Arife Günü okunacak dualar neler? Arife günü ibadet nasıl yapılmalı? Arife gecesi namazı nasıl kılınır? Arife günü çeklecek tespihler!
19.07.2021 Gündem
Arefe günü ibadetleri neler? Arefe günü oruç tutulur mu? İşte Arefe günü oruç tutmanın fazileti
Arefe günü ibadetleri neler? Arefe günü oruç tutulur mu? İşte Arefe günü oruç tutmanın fazileti Zilhicce ayının dokuzuncu günü olan Arefe günü milyonlarca müslümanın gündeminde... Kurban Bayramı arefesinde yapılacak ibadetler araştırılıyor. Peygamberimiz "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuştur. Arefe gününün faziletinden faydalanmak ve bu günü ibadetle geçirmek isteyenler arefe Arefe günü yapılacak ibadetleri merak ediyor. Peki, Arefe günü ibadetleri neler? Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü orucu nasıl tutulur? Arefe günü oruç tutmanın fazileti ne? İşte Arefe günü oruç tutmanın fazileti...
19.07.2021 Gündem
Otomobilde başından vurulmuş halde bulundu!
Otomobilde başından vurulmuş halde bulundu! İstanbul Ümraniye'de özel tıp merkezi önüne bırakılan otomobilin yolcu koltuğunda Mertcan Uyanık başından vurulmuş halde bulundu. Tıp merkezi çalışanları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Uyanık'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
2.06.2021 Gündem
Boks antrenörü, dövülen kadını kurtarmak isterken öldürüldü!
Boks antrenörü, dövülen kadını kurtarmak isterken öldürüldü! Konya’da dün göğsüne aldığı 3 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden boks antrenörü Orhan Çumralıgil ile karnından yaralanan arkadaşı Dündar Kömürcü'nün, tacize ardından şiddete uğrayan kadını kurtarmak istedikleri sırada bıçaklandıkları ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren Fatih Özçiftçi ile olaya karışan Yaşar Karadeniz tutuklandı.
27.05.2021 Gündem
Konya'da 'kız' kavgası! 1 ölü, 1 yaralı
Konya'da 'kız' kavgası! 1 ölü, 1 yaralı Konya’da, kız meselesinden çıkan kavgada kalbi ile karnından bıçaklanan Orhan Çumralıgil (32) hayatını kaybetti, arkadaşı D.K. ise yaralandı. Kavgaya karıştığı belirlenen 2 kişi, gözaltına alındı.
26.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arafat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arafat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.