Amanos

Amanos

Son dakika amanos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan amanos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını amanos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amanos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amanos gelişmeleri de dahil olmak üzere 381 amanos haberi bulunmuştur. Tüm amanos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Adana
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
9.09.2023 Sağlık
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
6.07.2023 Sağlık
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Haydar Demirel etkisiz hale getirildi
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Haydar Demirel etkisiz hale getirildi MİT, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonla PKK/YPG’nin sözde Hol eyaleti genel sorumlusu Haydar Demirel'i etkisiz hale getirdi.
13.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
Savrun fayı nerede, kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor?
Savrun fayı nerede, kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor? İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen Savrun Fayı'nın 20 kilometre uzunluğundaki kuzey segmentinin tetiklenip, 4 ve üstü çok sayıda deprem üreterek kırılmaya başladığını söyledi. Şimdiye kadar anaşok niteliğinde 15 günde kırılan Amanos, Narlı, Pazarcık, Erkenek, Doğanşehir Çardak, Antakya faylarına 8'inci fay olarak Savrun Fayı'nın da eklendiğine dikkat çeken Sözbilir, bunun bölgedeki fay tetiklenme mekanizmasının devam ettiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Peki, Savrun fayı nerede, Savrun fay hattı kırıldı mı? Savrun fay hattı kaç km, nereden, hangi illerden geçiyor?
25.03.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Sözbilir uyardı: 7.0 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip
Deprem uzmanı Prof. Dr. Sözbilir uyardı: 7.0 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen Savrun Fayı'nın 20 kilometre uzunluğundaki kuzey segmentinin tetiklenip, 4 ve üstü çok sayıda deprem üreterek kırılmaya başladığını söyledi. Şimdiye kadar anaşok niteliğinde 15 günde kırılan Amanos, Narlı, Pazarcık, Erkenek, Doğanşehir Çardak, Antakya faylarına 8'inci fay olarak Savrun Fayı'nın da eklendiğine dikkat çeken Sözbilir, bunun bölgedeki fay tetiklenme mekanizmasının devam ettiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.
23.03.2023 Gündem
Antakya nereye ve nasıl taşınacak? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman anlattı
Antakya nereye ve nasıl taşınacak? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman anlattı Deprem sonrası Antakya'daki yeni yapılaşmaya ilişkin bilgiler veren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Antakya’yı iki dağın eteğine taşıyacağız" dedi. Yayman sürecin detaylarını anlattı.
5.03.2023 Gündem
Bakan Kurum ve Bakan Akar'dan ortak açıklama: Doğru zeminde, doğru teknikle binalar inşa edilecek
Bakan Kurum ve Bakan Akar'dan ortak açıklama: Doğru zeminde, doğru teknikle binalar inşa edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve Milli Savunma Bakanı Akar, Antakya AFAD‘da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Hasar tespit çalışmalarımız sahada fiilen devam etmekte. Hem Antakya merkezde hem Kırıkhan'da hem Defne'de hem Samandağ ilçemizde hasar tespit çalışmalarında daha önce tespit edilen binalar bir kez daha incelenecek. Yeni hasar tespite göre ilanlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi. Bakan Akar ise Mehmetçiğin depremin ilk anından itibaren vatandaşların yardımına koştuğunu belirtti.
28.02.2023 Gündem
Doç. Dr. Tekin: Bölgede büyük bir depremin uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz
Doç. Dr. Tekin: Bölgede büyük bir depremin uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz Adıyaman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama Merkez Müdürü Doçent Doktor Senem Tekin, "Bu kadar büyük enerji boşalmasının bizler jeoloji mühendisleri olarak 6, 6.5 ve daha üzerinde bir depreme artık bu bölgelerde uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz’ ’dedi.
27.02.2023 Gündem
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay'da Demirören Haber Ajansı (DHA) Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (31), eşi Seda (31) çocukları Ahmet Eren (10) ve Esila Nazlı (5) ile 7 yıl önce satın aldığı 5 katlı binanın 2'nci katında felakete yakalandı. Gönüllüler ve ailesi tarafından yapılan aramada İzzet, kızı Esila'ya, eşi Seda da oğlu Ahmet Eren'e sarılmış halde bulundu. Enkazdan çıkartılıp, Antakya Asri Mezarlık'ta aynı mezara birlikte defnedilen İzzet Nazlı'nın çocukları için ayrı ayrı odası olan daha geniş ev aradığı ve yeni eve beyaz eşya satın aldığı ortaya çıktı. Bir mağazadan 43 bin lira karşılığında tüm beyaz eşyalarını satın alan İzzet Nazlı'nın taşınmak için hazırlık yaptığı ve kredisi henüz bitmeyen evi hem kendisine hem de çok sevdiği ailesine mezar oldu. 
15.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremin nedenini açıkladı!
Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremin nedenini açıkladı! İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, en az 5 fay segmentinin kırılarak büyük afete neden olduğu belirtip, "Bu faylar, tek başına kırılmış olsalardı bu kadar büyük deprem üretemeyeceklerdi ama birbirleri ile birleşerek kırıldıkları için depremin büyüklüğü ve yıkım derecesi artmış oldu" dedi.
11.02.2023 Gündem
Ölüdeniz Fayı'nda stres artışı uyarısı: Halkımızın dikkatli olması lazım
Ölüdeniz Fayı'nda stres artışı uyarısı: Halkımızın dikkatli olması lazım Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arda Özacar, Kahramanmaraş'ta Doğu Anadolu Fayı'nda meydana gelen depremin, yapılan çalışmalarda komşu faylardaki stres seviyesini artırdığını söyledi. Doç. Dr. Özacar, "Hem tetiklenen Savrun-Sürgü hattında hem de güneyde 1408 yılında kırılmış olan Hatay'dan geçen Ölüdeniz Fayı'nda potansiyel olarak bir stres artışına neden olması kuvvetle muhtemel. Halkımız bu anlamda dikkatli olması lazım" dedi.
9.02.2023 Gündem
DHA'nın acı kaybı; Hatay Muhabiri İzzet Nazlı, eşi ve 2 çocuğu depremde yıkılan binada can verdi
DHA'nın acı kaybı; Hatay Muhabiri İzzet Nazlı, eşi ve 2 çocuğu depremde yıkılan binada can verdi Demirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (33), eşi Seda Nazlı (30) ile çocukları Esila (5) ve Ahmet Eren Nazlı (10), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin vurduğu Hatay'da yıkılan evlerinin enkazında yaşamlarını kaybetti.
8.02.2023 Gündem
Bakan Soylu: 'Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkenin dağlarında terörist kalmayacak'
Bakan Soylu: 'Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkenin dağlarında terörist kalmayacak' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Tendürek, Cudi ve Amanoslar'ın tertemiz olduğunu belirterek, "Huzurunuzda söz veriyorum. Cumhuriyet'in 100. yılında bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak." dedi.
14.01.2023 Gündem
Osmaniye'deki orman yangını, 4'üncü günde kontrol altında
Osmaniye'deki orman yangını, 4'üncü günde kontrol altında Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çıkan orman yangını, 4üncü gününde havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.
26.10.2022 Gündem
Osmaniye'deki orman yangınında 3'üncü gün
Osmaniye'deki orman yangınında 3'üncü gün  Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, pazar günü çıkan  çıkan orman yangını devam ediyor. Yangına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başladı.
25.10.2022 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! Terör örgütü PKK'ya bir darbe daha
MİT'ten nokta operasyon! Terör örgütü PKK'ya bir darbe daha MİT tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Ayn İsa Cephe Sorumlusu Mehmet Akyol etkisiz hale getirildi.
26.09.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan sert açıklama: Sadece terör örgütlerini değil, ABD ve Avrupa’yı da mağlup ediyoruz
Bakan Soylu'dan sert açıklama: Sadece terör örgütlerini değil, ABD ve Avrupa’yı da mağlup ediyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünün Avrupa ve Amerika tarafından en çok desteklendiği zaman diliminde terör örgütüne en büyük darbeyi vurduk. Biz sadece terör örgütünü yenmiyoruz, aynı zamanda biz terör örgütünü destekleyen, bize müttefik gibi görünen Amerika ve Avrupa'yı mağlup ediyoruz. Mağlup etmeye de devam edeceğiz" dedi.
19.09.2022 Siyaset
Hatay'da ağaçlar arasında keşfedildi! Görenler hayran kalıyor
Hatay'da ağaçlar arasında keşfedildi! Görenler hayran kalıyor Hatay Amanos Dağlarında terörden temizlenen bölgelerde yeni bir şelale bulundu.
17.09.2022 Yaşam
Bakan Soylu: Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız
Bakan Soylu: Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz şehitlerimizin intikamını alıyoruz. Bize çok çektirdiler, bu ülkenin gücünü çok zayıflatmaya çalıştılar. Amerika'yı arkalarına aldılar, Avrupa’yı arkalarına aldılar ve bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalıştılar. Allah bize nasip edecek Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız" dedi.
23.08.2022 Siyaset
TransAnatolia için geri sayım başladı!
TransAnatolia için geri sayım başladı! TransAnatolia 12.yılında 2.500 km’lik rotasıyla 20 Ağustos’ta Hatay’dan start alacak, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.
8.08.2022 Otomobil
Hatay’da tuzaklanmış EYP imha edildi
Hatay’da tuzaklanmış EYP imha edildi Hatay'ın Payas ilçesinde jandarma ekipleri, Amanos Dağları kırsalında geçmiş yıllarda PKK'lı teröristlerin kullandığı iki sığınak ve bir depoda tuzaklanmış 20 kilogram el yapımı patlayıcı (EYP) ile yaşam malzemeleri ele geçirdi. EYP ile diğer malzemeler olay yerinde imha edildi.
24.06.2022 Yaşam
Bakan Soylu'dan flaş Duran Kalkan açıklaması!
Bakan Soylu'dan flaş Duran Kalkan açıklaması! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunu da açık söylüyorum. Duran Kalkan'ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri çiğiliklerini, yozluklarını, aşağılıklarını bu millete yansıtmayı, biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir. Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır." ifadelerini kullandı.
14.06.2022 Siyaset
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe!
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanos Dağları'nda yeşil ve gri kategorideki iki teröristin öldürüldüğünü açıkladı.
24.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Amanos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amanos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.