Amanos Dağları

Amanos Dağları

Son dakika Amanos Dağları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Amanos Dağları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Amanos Dağları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amanos Dağları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amanos dağları gelişmeleri de dahil olmak üzere 243 amanos dağları haberi bulunmuştur. Tüm amanos dağları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Adana
Antakya nereye ve nasıl taşınacak? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman anlattı
Antakya nereye ve nasıl taşınacak? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman anlattı Deprem sonrası Antakya'daki yeni yapılaşmaya ilişkin bilgiler veren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Antakya’yı iki dağın eteğine taşıyacağız" dedi. Yayman sürecin detaylarını anlattı.
5.03.2023 Gündem
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay'da Demirören Haber Ajansı (DHA) Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (31), eşi Seda (31) çocukları Ahmet Eren (10) ve Esila Nazlı (5) ile 7 yıl önce satın aldığı 5 katlı binanın 2'nci katında felakete yakalandı. Gönüllüler ve ailesi tarafından yapılan aramada İzzet, kızı Esila'ya, eşi Seda da oğlu Ahmet Eren'e sarılmış halde bulundu. Enkazdan çıkartılıp, Antakya Asri Mezarlık'ta aynı mezara birlikte defnedilen İzzet Nazlı'nın çocukları için ayrı ayrı odası olan daha geniş ev aradığı ve yeni eve beyaz eşya satın aldığı ortaya çıktı. Bir mağazadan 43 bin lira karşılığında tüm beyaz eşyalarını satın alan İzzet Nazlı'nın taşınmak için hazırlık yaptığı ve kredisi henüz bitmeyen evi hem kendisine hem de çok sevdiği ailesine mezar oldu. 
15.02.2023 Gündem
DHA'nın acı kaybı; Hatay Muhabiri İzzet Nazlı, eşi ve 2 çocuğu depremde yıkılan binada can verdi
DHA'nın acı kaybı; Hatay Muhabiri İzzet Nazlı, eşi ve 2 çocuğu depremde yıkılan binada can verdi Demirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (33), eşi Seda Nazlı (30) ile çocukları Esila (5) ve Ahmet Eren Nazlı (10), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin vurduğu Hatay'da yıkılan evlerinin enkazında yaşamlarını kaybetti.
8.02.2023 Gündem
Bakan Soylu: 'Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkenin dağlarında terörist kalmayacak'
Bakan Soylu: 'Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkenin dağlarında terörist kalmayacak' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Tendürek, Cudi ve Amanoslar'ın tertemiz olduğunu belirterek, "Huzurunuzda söz veriyorum. Cumhuriyet'in 100. yılında bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak." dedi.
14.01.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan sert açıklama: Sadece terör örgütlerini değil, ABD ve Avrupa’yı da mağlup ediyoruz
Bakan Soylu'dan sert açıklama: Sadece terör örgütlerini değil, ABD ve Avrupa’yı da mağlup ediyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünün Avrupa ve Amerika tarafından en çok desteklendiği zaman diliminde terör örgütüne en büyük darbeyi vurduk. Biz sadece terör örgütünü yenmiyoruz, aynı zamanda biz terör örgütünü destekleyen, bize müttefik gibi görünen Amerika ve Avrupa'yı mağlup ediyoruz. Mağlup etmeye de devam edeceğiz" dedi.
19.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız
Bakan Soylu: Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz şehitlerimizin intikamını alıyoruz. Bize çok çektirdiler, bu ülkenin gücünü çok zayıflatmaya çalıştılar. Amerika'yı arkalarına aldılar, Avrupa’yı arkalarına aldılar ve bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalıştılar. Allah bize nasip edecek Gabar bölgesini 2023'te Cumhuriyetin ikinci asrına başlarken tertemiz yapacağız" dedi.
23.08.2022 Siyaset
TransAnatolia için geri sayım başladı!
TransAnatolia için geri sayım başladı! TransAnatolia 12.yılında 2.500 km’lik rotasıyla 20 Ağustos’ta Hatay’dan start alacak, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.
8.08.2022 Otomobil
Hatay’da tuzaklanmış EYP imha edildi
Hatay’da tuzaklanmış EYP imha edildi Hatay'ın Payas ilçesinde jandarma ekipleri, Amanos Dağları kırsalında geçmiş yıllarda PKK'lı teröristlerin kullandığı iki sığınak ve bir depoda tuzaklanmış 20 kilogram el yapımı patlayıcı (EYP) ile yaşam malzemeleri ele geçirdi. EYP ile diğer malzemeler olay yerinde imha edildi.
24.06.2022 Yaşam
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe!
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanos Dağları'nda yeşil ve gri kategorideki iki teröristin öldürüldüğünü açıkladı.
24.05.2022 Gündem
Hatay ve Burdur'da korkutan orman yangını
Hatay ve Burdur'da korkutan orman yangını Hatay’ın Belen ile Arsuz ilçelerinde ve Burdur'un Bucak ilçesinde orman yangını çıktı. Hatay'daki yangınlar kontrol altına alınırken, Burdur'da yangına müdahale devam ediyor.
21.05.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Buna göre, otobanlardaki azami hız sınırı 120 km'den 140 km'ye çıkacak. Ceza limiti ise 154 km olacak. Bununla birlikte Soylu Türkiye'de mültecilerin durumuna ilişkin "Dünya tarihinin güçlü göçmen krizlerinden birisini yaşıyoruz. Yaşanan demokratik kıyımı kimse görmüyor" dedi.
5.05.2022 Gündem
Paramotorla Amanoslar'a gelen PKK'lı teröriste 9 yıl 7 ay hapis
Paramotorla Amanoslar'a gelen PKK'lı teröriste 9 yıl 7 ay hapis Hatay'da, paramotorla geldiği Amanos Dağları'nda yakalanan, eski BDP Genel Başkanı ve 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu PKK'lı terörist Yoldaş Selim Çelik, tutuklu yargılandığı davada 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
3.02.2022 Gündem
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Orman yakma talimatı veren terörist etkisiz hale getirildi
Orman yakma talimatı veren terörist etkisiz hale getirildi Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçeleri ile bazı illerde geçen yıl terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca çıkarılan orman yangınların talimatını veren "Demhat Sperti" kod adlı terörist Mesut Taşkın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından geçen yıl 20 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.
23.02.2021 Gündem
5 yeni böcek türü keşfedildi!
5 yeni böcek türü keşfedildi! Atatürk Üniversitesi akademisyenleri ile Rusya ve İngiltere'den görevli bilim insanlarının ortak çalışma ve araştırmaları sonucunda keşfedilen 5 yeni böcek türü, isimlendirilerek literatüre kazandırıldı.
4.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Eski HDP'li vekil Demir Çelik'in terörist oğlunun üzerinden çıktı
Eski HDP'li vekil Demir Çelik'in terörist oğlunun üzerinden çıktı Gelen son dakika haberine göre; Terör örgütünün Amanos yapılanması kararlı operasyonlarla çöktü. 80 ila 130 teröristin barındığı bölgeye, Afrin kapısı kapatılınca da takviye kesildi. Mehmetçik, kalan 2 teröristin peşinde. Geçmiş yıllarda 80 ile 130 arasında değişen terörist grubun barındığı alanda üst üste düzenlenen operasyonlarla birlikte büyük darbe aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
23.10.2020 Gündem
Amanos Dağları nerede? Yıldırım-5 Operasyonu başlatılan Amanos Dağları (nur dağları) hangi ilde?
Amanos Dağları nerede? Yıldırım-5 Operasyonu başlatılan Amanos Dağları (nur dağları) hangi ilde? İçişleri Bakanı Soylu, "1448 personelimizle Amanoslar'da bu sabah itibarıyla Yıldırım-5 Operasyonu başlatıldı" dedi. Amanos Dağları nerede? İşte Amanos Dağları rakımı ve Amanos Dağları haritası…
12.08.2020 Gündem
Bakan Soylu açıkladı! Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonu başlatıldı
Bakan Soylu açıkladı! Amanoslar'da Yıldırım-5 operasyonu başlatıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında "Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığınca “YILDIRIM-5 AMANOSLAR” Operasyonu başlatılmıştır." dedi. Operasyonda bin 448 asker görev alıyor. Öte yandan Soylu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
12.08.2020 Gündem
Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi
Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi Osmaniye'de, Amanos Dağları eteklerindeki Zorkun Yaylası'nda, nesli tükenmekte olan 'sarı benekli semender' görüntülendi.
1.07.2020 Yaşam
Hatay'da çekirge istilası! İlaç dağıttılar
Hatay'da çekirge istilası! İlaç dağıttılar Hatay'ın Belen, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki Amanos Dağları'nda bulunan 3 yaylada bahçeleri, çekirge istila etti.
12.06.2020 Yaşam
Teröristlerin araziye tuzakladığı mayın infilak etti!
Teröristlerin araziye tuzakladığı mayın infilak etti! Hatay'da Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya karşı arazi taraması yapan 4 asker, tuzaklanan el yapamı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandı.
6.12.2019 Gündem
Şehit Çavuş Kadir Seçgin son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Çavuş Kadir Seçgin son yolculuğuna uğurlandı Hatay'ın Belen ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin (41), memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
4.10.2019 Gündem
Hatay'da askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu
Hatay'da askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu Hatay'da Amanos Dağları'nda operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Şehit düşen 2 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin'in (41) acı haberi, Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine; şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Dinç'in acı haberi ise, Gaziantep'te yaşayan ailesine ulaştı.
3.10.2019 Gündem
Son dakika! Hatay'da zırhlı araç devrildi: 2 şehit, 5 yaralı
Son dakika! Hatay'da zırhlı araç devrildi: 2 şehit, 5 yaralı Belen ilçesinde jandarmaya ait zırhlı aracın devrilmesi sonucu 7 asker yaralandı - Hastaneye kaldırılan ve durumu ağır olan iki uzman çavuş şehit oldu.
3.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Amanos Dağları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amanos dağları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.