Afad Uyarı

Afad Uyarı

Son dakika AFAD uyarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AFAD uyarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AFAD uyarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afad Uyarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afad uyarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 afad uyarı haberi bulunmuştur. Tüm afad uyarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızılay ve AFAD'dan deprem uyarısı geldi! "Hasarlı evlere girilmemeli"
Kızılay ve AFAD'dan deprem uyarısı geldi! "Hasarlı evlere girilmemeli" AFAD, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup; arama kurtarma başta olmak üzere bütün ekiplerimiz bölgeye sevk edilmektedir." denildi.
6.02.2023 Gündem
AFAD, Valilik, Meterololoji ve AKOM'dan art arda açıklama geldi! İstanbul için hava durumu uyarısı!
AFAD, Valilik, Meterololoji ve AKOM'dan art arda açıklama geldi! İstanbul için hava durumu uyarısı! AFAD'dan SMS'li uyarı! İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı geldi! AFAD, İstanbul'da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sel, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi. Peki, İstanbul'da hava nasıl olacak? Yağmur ne zaman yağacak? Yağmur ne zaman bitecek? İşte AFAD’ın İstanbul için yaptığı uyarı!
31.08.2022 Gündem
AFAD hayati uyarı bildirimi nedir? Afad’dan gelen mesaj ne anlama geliyor? AFAD’dan “112” hatırlatması
AFAD hayati uyarı bildirimi nedir? Afad’dan gelen mesaj ne anlama geliyor? AFAD’dan “112” hatırlatması Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı milyonlarca kişiye bildirim gönderdi. Pek çok kişi deprem olduğunu düşündüğü AFAD uyarı mesajı sonrasında panik yaşarken meteorolojik şartlar nedeniyle oluşan problemlere ilişkin irtibat numarasını vatandaşlarla paylaştı. Peki, AFAD uyarı mesajı nedir? Afad’dan gelen mesaj ne anlama geliyor? AFAD uyarı ne? AFAD acil durum mesajı ne demek? İşte detaylar…
12.06.2022 Gündem
AFAD'dan son dakika uyarısı! 'Zorunlu olmadıkça yola çıkmayın'
AFAD'dan son dakika uyarısı! 'Zorunlu olmadıkça yola çıkmayın' İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.
24.01.2022 Gündem
AFAD resmen duyurdu! Bu iller için kritik uyarı, yarından itibaren...
AFAD resmen duyurdu! Bu iller için kritik uyarı, yarından itibaren... AFAD'dan son dakika açıklaması! İller tek tek açıklandı. Yarın sabahın ilk saatlerden itibaren, Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimleri ve Trabzon'un doğusunda kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise Doğu Karadeniz'de devam eden sağanak etkisini artıracak.
4.10.2021 Gündem
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar İstanbul Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Görüm tarafından yürütülen, 'Deprem sonrası tetiklenen heyelan tehlikesinin izlenmesi' projesi NATO ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Projeyle deprem sonrasında tetiklenen heyelanlar ve risk noktaları belirlendi. Elde edilen bulguların AFAD'A ait Afet Risk Azaltma Sistemiyle paylaşılmasıyla deprem ve heyelan meydana gelen bölgede ölümleri en aza indirecek gerekli tedbirleri almak amaçlanıyor. Prof. Dr. Tolga Görüm, "Bizim tespit ettiğimiz saha çalışmalarında 100'ye yakın vatandaşımız depremin tetiklediği heyelanlar nedeniyle hayatını kaybetti. 3 yıl sürecek bu projede geleceğe yönelik de hem halkımızı korumak hem yerleşim alanlarını, hem de devletin büyük yatırımlarını korumak için geliştirdiğimiz birtakım makine öğrenmesiyle birlikte uyguladığımız tekniklerle burada uzun dönemler sürebilecek deformasyonu modellemeyi düşünüyoruz. " şeklinde konuştu. Görüm, "İstanbul'da heyelan konusunda 17 binin üzerinde tabii hepsi aktif değil, 7 bine yakın aktif olan heyelan sahası var. Özellikle Büyükçekmece Küçükçekmece bunların güney kıyılarında bu tip heyelan alanları var." dedi.
6.02.2024 Gündem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2, saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası, 'AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.' açıklamasında bulundu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, 'Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor.' dedi. Öte yandan deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin'de de hissedildi.
25.01.2024 Gündem
Kayseri'de korkutan deprem! AFAD duyurdu
Kayseri'de korkutan deprem! AFAD duyurdu Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Kayseri'nin Yahyalı ilçesi olarak açıkladığı deprem, saat 09.05'te meydana geldi. Yerin 18,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
18.01.2024 Gündem
Zonguldak'ta kuru yük gemisi battı!  Acı haber geldi: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 11 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadı
Zonguldak'ta kuru yük gemisi battı! Acı haber geldi: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 11 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 1 kişi ile Batman’da 1 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığı açıkladı. Yerlikaya, Zonguldak açıklarında gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin ise mendireğe çarpması sonucu battığını belirterek, "Bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında maalesef ‘Kafkametler’ adlı gemimizde bulunan 12 Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetini yapamadık. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır” dedi. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.
20.11.2023 Gündem
19 Kasım uçak seferleri iptal mi, 19 Kasım uçuşları yapılacak mı? Uçaklar yarın kalkıyor mu, uçak seferleri var mı?
19 Kasım uçak seferleri iptal mi, 19 Kasım uçuşları yapılacak mı? Uçaklar yarın kalkıyor mu, uçak seferleri var mı? Meteoroloji'den yapılan açıklamada Marmara bölgesine hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre; 29 ilimiz için "turuncu", 26 ilimiz için "sarı" uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. Uyarılar neticesinde THY 100 yakın uçak seferlerini iptal etti. İptal olan uçak seferlerinin 19 Kasım’ı kapsayıp kapsamadığı ise merak konusu oldu. Peki, 19 Kasım uçak seferleri iptal mi, 19 Kasım uçuşları iptal mi? Uçalar yarın kalkacak mı, uçak seferleri yarın (19 Kasım) var mı?
18.11.2023 Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! 17 ile kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji son dakika uyardı! 17 ile kuvvetli yağış geliyor Hava durumu ile ilgili son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 17 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı; Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. İşte detaylar...
2.10.2023 Gündem
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken uyarı AFAD'dan geldi. AFAD İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe hakkında bilgi verdi. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Eğer burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Boşluk fazla bulunan yerlerde bağlayıcı malzemesi çimento olan malzemeyle doldurulması veya fore kazık dediğimiz kazık yöntemleri kullanılarak ağırlık merkezinin aşağı doğru çekilmesi yapılabilir. Zemin sıvılaşması olan bu 15 ilçede hiçbir şekilde bina yapılmaz diye bir şey söylenemez" dedi. İşte İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken detaylar...
14.09.2023 Gündem
Libya’daki sellerde acı bilanço! 2 bin ölü, 6 bin kayıp olduğu tahmin ediliyor
Libya’daki sellerde acı bilanço! 2 bin ölü, 6 bin kayıp olduğu tahmin ediliyor Libya’nın doğusundaki “hükümetin başbakanı” Ossama Hamad yaptığı açıklamada, ülkede etkili olan Daniel Fırtınası’nın neden olduğu sellerde 2 bin kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı mesajda "Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, Libya halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.
12.09.2023 Dünya
Kırklareli'de sel felaketi! 2 can kaybı, yollar çöktü, kritik uyarı yapıldı
Kırklareli'de sel felaketi! 2 can kaybı, yollar çöktü, kritik uyarı yapıldı Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Turizm tesisinde kalan kampçıların kayıp olduğu söyleniyor. Onları aramaya devam ediyorlar. Şu an yol açılmak üzere. Sayı bilgisi ilk etapta 4 yetişkin, 1 çocuk olduğu söylendi ama net değil.' dedi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından yaşanan selde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.
5.09.2023 Gündem
Çanakkale'deki orman yangını sürüyor: AFAD'dan açıklama geldi
Çanakkale'deki orman yangını sürüyor: AFAD'dan açıklama geldi Çanakkale'de çıkan yangına müdahale sürüyor. 21 saattir devam eden orman yangınını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterle havadan incelerken son durumu açıkladı.
23.08.2023 Gündem
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele yol açtı. Sele kapılan otomobildeki 1 kişi kurtuldu, kayıp 2 kişiden birinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Samsun'un Ladik ilçesinde de 1 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Meteoroloji'den bölge için kritik uyarı geldi.
5.06.2023 Gündem
Ankara için sel alarmı! Uyarılar art arda geldi
Ankara için sel alarmı! Uyarılar art arda geldi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelebilecek muhtemel şiddetli yağışlara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.
4.06.2023 Gündem
80 fay hattının eli kulağında! AFAD uyardı
80 fay hattının eli kulağında! AFAD uyardı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Türkiye’de 14 bin 500 kilometre uzunluğunda 485 diri fay bulunduğunu, her birinin 5 ve üzerinde deprem üretme potansiyeli taşıdığını söyledi.
23.03.2023 Gündem
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Baktığınızda, gerçekten halen şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bölgede 5'in üzerinde oluşabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir, bunu her zaman söylüyoruz. Çünkü 7,7- 7,6 büyüklüğündeki bir deprem, bu depremin oluşturduğu etki alanı, ortaya çıkan enerji, kırdığı fay parçasının büyüklüğü ve diğer bütün parametreleri dikkate aldığınızda bu belki de 6'nın üzerine kadar çıkabilecek büyüklükte artçı sarsıntılar yaratabilir" dedi.
20.03.2023 Gündem
Deprem yardımlarını çalıp sattılar
Deprem yardımlarını çalıp sattılar Mersin'de deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanan ve piyasa değeri 1 milyon lira olan gıda malzemelerini çalıp satan 3 şüpheli tutuklandı.
17.03.2023 Gündem
Şanlıurfa'da sel suları köprüyü bir anda yıktı!
Şanlıurfa'da sel suları köprüyü bir anda yıktı! Selin vurduğu Şanlıurfa'da sel sularının adeta yuttuğu Hilvan - Bozova yolu, cep telefonu ile görüntülendi.
15.03.2023 Yaşam
Vatandaşlara SMS gitmişti! AFAD'dan turuncu kodlu uyarı, 5 ilde devam edecek
Vatandaşlara SMS gitmişti! AFAD'dan turuncu kodlu uyarı, 5 ilde devam edecek Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağışların 16 Mart Perşembe gününe kadar etkili olacağını bildirdi.
15.03.2023 Gündem
Kuvvetli sağanak ve fırtına başladı! Meteoroloji son dakika açıkladı, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 58 kent alarmda
Kuvvetli sağanak ve fırtına başladı! Meteoroloji son dakika açıkladı, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 58 kent alarmda Meteoroloji yeni hava durumu raporunu açıkladı. İstanbul'da beklenen yağış ve fırtına başladı. Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. AKOM ve AFAD'dan da peş peşe uyarılar geldi. Bugün hava nasıl olacak? sorusunu birçok kişi merak ediyor. 58 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. İşte 11 Mart Cumartesi hava durumu raporu...
11.03.2023 Gündem
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.
1.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Afad Uyarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afad uyarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.