Gazete Vatan Logo

AFAD, Valilik, Meterololoji ve AKOM'dan art arda açıklama geldi! İstanbul için hava durumu uyarısı!

AFAD'dan SMS'li uyarı! İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı geldi! AFAD, İstanbul'da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sel, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi. Peki, İstanbul'da hava nasıl olacak? Yağmur ne zaman yağacak? Yağmur ne zaman bitecek? İşte AFAD’ın İstanbul için yaptığı uyarı!

AFAD, Valilik, Meterololoji ve AKOM'dan art arda açıklama geldi! İstanbul için hava durumu uyarısı!

AFAD uyardı! AFAD, İstanbul’da sel, yıldırım, dolu ve hortuma karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşlara SMS gönderdi. İstanbul’da yaz sağanağı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodlu uyarı yapmıştı. İstanbul Valiliği, kentte sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü kuvvetli sağanağın etkili olacağını duyurmuştu. Peki, İstanbul'da hava nasıl olacak? Yağmur ne zaman yağacak? Yağmur ne zaman bitecek? İşte AFAD’ın İstanbul için yaptığı uyarı!

AFAD’TAN SMS’Lİ UYARI!

İstanbul'da gün boyu çok kuvvetli yağış beklendiğini bu yüzden de dikkatli olunmasını isteyen AFAD, beklenen yağışın sel, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara da neden olabileceğini belirtti.

AKOM: “CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK”

İstanbul'da geçtiğimiz hafta kendisini gösteren yer yer kuvvetli yağış ve kararsız hava etkisini yine gösterecek. AKOM, İstanbul il geneli için 31 Ağustos Çarşamba gününden 3 Eylül Cumartesi gününe kadar vatandaşları her ihtimale karşı dikkatli olmaları ve yapılan uyarıları takip etmeleri adına uyardı.

Haberin Devamı

AKOM’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde geçtiğimiz hafta yaşanan kararsız hava koşullarının tekrardan etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü sabah saat 06.00'dan itibaren il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Gök gürültüsü eşliğinde görülecek kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yoğun şimşek, yıldırım aktivitesi ve yağış anında kuvvetli rüzgâr (20-50 km/s) da öngörülüyor.  

Yağışların perşembe ve cuma gününden itibaren yoğunluğunu azaltması; ancak bölgesel olarak 30-60 dakika gibi kısa zaman diliminde kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Cumartesi öğle saatlerine kadar il genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı hava nedeniyle vatandaşların muhtemel olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması önem taşıyor. İBB ekipleri de tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuz halinde bekleyişini sürdürüyor.”

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN 'SAĞANAK' UYARISI

Haberin Devamı

Bir diğer uyarı da İstanbul Valiliğinden gelmişti.

İstanbul Valiliği, kentte sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü kuvvetli sağanağın etkili olacağı uyarısını yapmıştı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanağın İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yağışların etkisini bölgenin batısında akşam, kuzey ve doğu kesimlerinde gece kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.