İmplant

İmplant

Son dakika implant haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan implant ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını implant haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmplant

haberleri sayfasında son dakika yaşanan implant gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 implant haberi bulunmuştur. Tüm implant haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı Bursa'da bir vatandaşın sızı yapan dişlerinin tedavisi için gittiği özel bir klinikte implant tedavisi başlatıldı. Doktor çeneye yerleştirecek vidayı zorlayınca vida çene kemiğini delip hastanın beynine saplandı. Hastaneye kaldırılan vatandaş saatler süren ameliyat sonrası hayata tekrar döndü.
21.04.2024 Gündem
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı Kayseri'de burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden Ahu Gültekin, 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden merhumun kardeşi Mustafa Gültekin, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi.
20.03.2024 Gündem
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı?
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı? Ramazan ayında diş tedavisine devam edecek olan vatandaşlar diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı hakkında araştırmalar başladı. İmplant tedavisi, diş iğnesi gibi işlemlerin oruç ibadetine zarar verip vermeyeceği de Diyanet tarafından cevaplandı. Peki oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Dini Bilgiler
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum"
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum" Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, diş tedavisi için gittiği klinikte ölümden döndü. Çenesi kırılan Yüzüak, hastaneye kaldırıldı. Kanal D Haber'e konuşan müzisyen, diş hekiminden şikayetçi oldu. Yüzüak, "Dişlerim elimde geziyorum. Hakkımı arayacağım. İki dişim için gitmiştim. Bana 9 tane implant takmış. 9 implantı ben nasıl taşırım 73 yaşındaki bir adam beyin kanaması geçirir. Meğerse benim çene kemiğim kırıkmış. 6 tanesini alamıyoruz. Atom bombası taşıyorum ağzımda." diye konuştu. Öte yandan İstanbul Diş Hekimleri Odası diş hekimine kınama cezası verdi.
17.10.2023 Yaşam
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Söylenenin aksine üniversitelerimizin insan kaynağı kapasitesi, araştırma altyapıları kapasitesi hamdolsun günden güne gelişiyor. Artık dünya basınında Türk teknoloji girişimcilerinin başarılarıyla ilgili haberler görmek kimse için sürpriz değil" dedi. Varank törende, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını da açıkladı; ilk sırada ODTÜ, ikinci sırada Sabancı Üniversitesi, üçüncü sırada ise İstanbul Teknik üniversitesi yer aldı.
1.04.2023 Ekonomi
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası çerçevesinde gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarların yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldığını duyurdu.
17.03.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin: SGK tarafından, implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL'ye çıkarıldı
Bakan Bilgin: SGK tarafından, implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL'ye çıkarıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kemik içi implantta her implant için 90 TL olarak ödenen tutarının 750 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.
16.03.2023 Gündem
Sahte dişçi hastaya kabusu yaşattı! Sahte doktorun soyadı şaşkına çevirdi
Sahte dişçi hastaya kabusu yaşattı! Sahte doktorun soyadı şaşkına çevirdi Sahte dişçi doktoru vakası Bağcılarda ortaya çıktı. İmplant yaptırmak isteyen Hatice D.(41), kendisini diş doktoru olarak tanıtan şahıs ile 40 bin liraya anlaştı. Ancak diş doktoru, Hatice D.’nin dişine imlant yaparken, sağlam olan dişlerine de zarar verdi. Savcılığa giden Hatice D.’nin şikayeti üzerine yapılan araştırmalarda dişçinin ruhsatsız muayenehane işlettiği, diş doktoru değil, diş protezciliği kalfalık belgesinin olduğu anlaşıldı. Uyuşturucu kullanımından suç kaydının da olduğu öğrenilen şahıs gözaltına alınırken, kaçak muayenehane ise mühürlendi. Sahte diş doktorunun soyisim detayı da dikkat çekti...
13.03.2023 Yaşam
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar Yıllarca ağrılarından rahatsız olan 74 yaşındaki Ömer Demir, geçirdiği iki kalça protezi operasyonu sonrası doktorların gerekli bulmasına rağmen yeniden ameliyat olmak istemeyince kalçasındaki protez vücudunda hareket etmeye başladı. Baş kısmı karnından diğer parçası bacağından çıkarılan protezle ilgili konuşan Demir, "Neredeyse karnına girecek’ dediler, benim tuhafıma gitti. Protez buradan çıksa gelip karnıma girse farkında olmam mı dedim, ameliyat olmadım. Şu an Allah’a şükür, yürüyorum, ameliyat olduğum bacağımda hiç sorun yok, doktorlarıma güveniyorum” dedi.
19.01.2023 Yaşam
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu!
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu! İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, ağız sağlığına ve güzel bir gülümsemeye nasıl kavuşulacağını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir?
Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, dikişsiz implant tedavisi nedir, nasıl uygulanır, avantajları nelerdir sizler için anlattı.
8.08.2022 Sağlık
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
8.08.2022 Sağlık
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Elektrikli skuter kazalarında, diş ve çene kırığı vakaları arttı
Elektrikli skuter kazalarında, diş ve çene kırığı vakaları arttı Elektrikli skuter kullanımının yaygınlaşmasıyla özellikle dikkatsizliğe bağlı kazalar da arttı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesinden Doç. Dr. Alper Sindel, elektrikli skuter kazaları nedeniyle diş ve çene kırığı vakalarında artış olduğuna dikkat çekti.
13.06.2022 Yaşam
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir?
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir? Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pınar Ünlü Kutay ortodonti tedavisi ile güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan uygulamaları sizler için anlatıyor.
11.05.2022 Sağlık
Bunu her gün yapın! Doğal bir antidepresan etkisi sağlıyor!
Bunu her gün yapın! Doğal bir antidepresan etkisi sağlıyor! Gülümseme kişinin özgüvenini artıran, kendini iyi hissetmesini sağlayan yüz estetiğinin tamamlayıcı unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıksız ağız ve diş yapısının sosyal hayata olan olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenlerin ilk tercihi olan estetik gülümseme, sağladığı pozitif etkilerle hem iş hayatında hem sosyal hayatta kişilere güven aşılıyor. Yapılan serbest araştırmalara göre etkileyici gülüşe sahip olan insanlar etrafları tarafından daha samimi, arkadaş canlısı, mutlu ve başarılı olarak değerlendirilirken, kendinden emin gülümsemeler hem zihin hem de beden sağlığı açısından olumlu etkiler sağlıyor. Diş Hekimi Ömer Ekiz, doğal görünen gülümsemenin elde edilmesi için yapılan diş tedavilerini anlattı.
2.04.2022 Sağlık
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir?
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir? Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Hasan Hilmi Muratlı, görülme sıklığı artan diz kireçlenmesi ile ilgili tedavi yöntemlerini ve diğer merak edilenleri sizler için derledi.
29.03.2022 Sağlık
Tamamen felçli hasta, beynine yerleştirilen implantla iletişim kurdu
Tamamen felçli hasta, beynine yerleştirilen implantla iletişim kurdu Avrupalı bilim insanları, 2 yıllık çalışma sonucunda konuşamayan ve hareket edemeyen tamamen felçli bir kişinin beynine yerleştirilen bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) aracılığıyla iletişim kurmasını sağladı. İleri seviyedeki ALS hastası, 2 yıllık klinik deney sırasında ne yemek istediğini iletebildi.
23.03.2022 Sağlık
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır?
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, endometriozis nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi?
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi? Diş Hekimi Dt. Şahin Durmuş, bir günde implant tedavisi hangi durumlarda kimler için uygundur sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi yaptı. Hastaneye giden herkesi yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar belli oldu. Yüzde 35 ile 75 oranında zam yapıldı. Sağlık Bakanı Koca "Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu" dedi. Bakan Ayrıca iki bakana da teşekkür etti. Tebliğde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına ilişkin düzenlemeler de yer aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
SMA ilaçları karşılanacak mı? SMA hastalığı ilaçlarını SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete’de SMA ilacı kararı!
SMA ilaçları karşılanacak mı? SMA hastalığı ilaçlarını SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete’de SMA ilacı kararı! SMA hastalığı ilaçları SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, SMA Tip-2 ve SMA Tip-3 hastalığında, kriterlerin sağlandığı takdirde, tedavide kullanılan ilaçları devlet ödeyecek. Peki, SMA ilaçları hangi kriterlere göre karşılanacak?
9.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İmplant ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki implant haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.