Gazete Vatan Logo

Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir?

Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, dikişsiz implant tedavisi nedir, nasıl uygulanır, avantajları nelerdir sizler için anlattı.

Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir?

İmplantoloji, diş hekimliğinin en önemli alanlarından biridir. İmplantolojideki en son gelişme dikişsiz diş implantlardır.

Diş implantında rutin olarak diş etleri kesilmesi, implantların çene kemiğine yerleştirilmesi ve ardından diş etlerinin dikilmesiyle gerçekleştirilir. Dikişsiz implant tedavisinde ise hiçbir şekilde diş etlerine kesi açılmadan implantlar çene kemiğine yerleştirilir. Böylece implant tedavisi sonrası iyileşme süresi kısalır ve olası enfeksiyon riski ciddi oranda azalır.

Dikişsiz diş implantı, implantların yerleştirilmesinde diş etinde hiçbir şekilde kesi işlemi uygulanmadan gerçekleştirilen tedavidir. İmplant tedavisinde iki aşama vardır. Bunlardan birincisi, implantın çene kemiğine yerleştirilmesidir. Klasik implantta vidanın çene kemiğine tam olarak oturması, kaynaşması ve kesilen diş etlerinin iyileşmesi için belli bir süre beklenmesi gerekir. İkinci aşamada ise yerleştirilen vidanın üzerine seramik ya da porselenden üretilen yapay dişler sabitlenerek tedavi tamamlanır.

Haberin Devamı

Dikişsiz implant tedavisinde hem vida hem de yapay diş tek seansta çene kemiğine herhangi bir kesi işlemi yapılmadan yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanır. Dikişsiz implant tedavisi daha hızlı gerçekleştirildiği ve tedavi sonrasında olası komplikasyon risklerini azalttığı için günümüzde daha fazla tercih edilmektedir.

Dikişsiz İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

Dikişsiz implant tedavisi geleneksel implant tedavisine göre birçok farklı avantaja sahiptir. Klasik implant yöntemine göre daha hızlı bir şekilde uygulanır, daha hızlı iyileşir. İmplant vidalarının çene kemiğini yerleştirmesi daha kolay ve daha isabetli şekilde yapılmaktadır. Klasik implant yönteminden sonra ortaya çıkabilecek olan kanama şişme gibi çeşitli enfeksiyonları ortaya çıkma olasılığını oldukça düşürmektedir. Bu tedavide kullanılacak olan implantlar daha estetik olduğu için kişiye fonksiyonel ve estetik açıdan bir artı sağlamaktadır.

Dikişsiz implant tedavisinde diş hekimleri var olan ağız ve diş problemlerini görebilmek için röntgen ve fotoğraf isteyebilir. Çene kemiğinin durumunu tespit etmek için 3D görüntüler alınabilir. Ayrıca 3 boyutlu görseller yardımıyla implantın yerleştirileceği bölge tam olarak belirlenerek ona göre hesaplamalar yapılır.

Haberin Devamı

Diş etinde küçük bir delik açılarak implant deliğe yerleştirilir. Daha sonra laboratuvar ortamında seramik ya da porselenden üretilen kromlar implanta monte edilerek operasyon tamamlanır. Tüm bu süreç yaklaşık olarak 5 ila 10 dakika arasında başarılı bir şekilde tamamlanabilmektedir.

Dikişsiz implant hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için alanında uzman bir diş hekimden destek alınmalıdır.