Diş Hekimliği

Diş Hekimliği

Son dakika diş hekimliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş hekimliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş hekimliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Hekimliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş hekimliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 843 diş hekimliği haberi bulunmuştur. Tüm diş hekimliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef her büyükşehire şehir hastanesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef her büyükşehire şehir hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde “14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı”nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye 2002'den bu yanan devasa yatırımların karşılığını salgın döneminde fazlasıyla almıştır. Depreme dayanıklı yeniden inşa ettiğimiz sağlık tesislerimiz depremden sonra elimiz ayağımız her şeyimiz oldu. Salgın dönemini başarıyla yönettik. Her büyük şehrimizi 1 şehir hastanesiyle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
14.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi
TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi TIPDİL oturumu, 17 Şubat 2024’te gerçekleşti. 80 soru sorulan sınavda adaylar 150 dakika içinde sorulara yanıt verdi. Sınavın sona ermesinin ardından adayların sonuç tarihini araştırmaları başladı. Peki, TIPDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
17.02.2024 Yaşam
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 6 Şubat depremlerine değinerek "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olay
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olay Ağrısı nedeniyle dişçiye giden Hakan Yıldırım’ın 4 dişi çekildi. Dişleri, klinikte çalışan temizlikçi Cemal Şenaslan’ın çektiğini ortaya çıktı. Açılan davada Şenaslan, ‘diploması olmadığı halde diş hekimliğine ilişkin hasta tedavi etme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
27.11.2023 Gündem
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve aile hekimliği kanununda değişiklik yapmayı amaçlayan kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Bakan Koca, 'Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen puanlama sistemi yerine, sözleşmeli çalışan Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına devlet memurlarının tabi olduğu disiplin hükümlerinin uygulanmasını amaçlıyor.' dedi.
14.07.2023 Gündem
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel öldü mü, hastalığı ne? Söke Belediye Başkanı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel öldü mü, hastalığı ne? Söke Belediye Başkanı kimdir, kaç yaşında, nereli? Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte olan Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in sabahı karşı İzmir'deki evinde vefat ettiği öğrenildi.
7.06.2023 Gündem
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisini kimlere uygulanabileceğini belirlediğini ifade ederek, “Hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek” dedi. Bakan Koca ayrıca, İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için yeni bir hastanenin kurulduğunu da açıkladı.
7.06.2023 Gündem
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanlar, başka kurumlarda görevlendirilebilecek
Deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanlar, başka kurumlarda görevlendirilebilecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanların, kendi kurumlarının uygun görmesiyle, başka kurumlarda görevlendirilebileceğini duyurdu.
19.03.2023 Gündem
Hekimleri diplomasız, hastaları dolandırıcı! Genç diş hekimine sahte klinik şoku
Hekimleri diplomasız, hastaları dolandırıcı! Genç diş hekimine sahte klinik şoku Türkiye ‘sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayını konuşurken, İzmir’de yaşanan bir olay bu kadar da olmaz dedirtti. Hekimleri diplomasız, hastaları ise dolandırıcı çıkan klinikte, çiçeği burnunda diş hekimi kabusu yaşadı. Hem hastaların hem de genç diş hekiminin mağdur olduğu olayla ilgili açıklama yapan Avukat Mustafa Karakum, “Meslek odalarından mutlaka teyit edin” uyarısında bulundu.
6.01.2023 Yaşam
Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor?
Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor? Diş, çene, damak üzerine çalışan diş hekimliği için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Peki, En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında diş hekimleri ne kadar maaş alacak?
27.12.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları! Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) sınavla 30 müfettiş yardımcısı istihdam edecek. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden alınacak. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? SGK personel alımı şartları…
18.12.2022 Personel Alımı
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler!
22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler! Türkiye'de her yıl 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. 22 Kasım 1908 tarihinde kurulan ilk Diş Hekimliği Okulu sonrasında Türkiye’de fiilen eğitime başlanmıştır. Ağız hastalıklarını önlemek, teşhis etmek, tedavi etmek amacıyla ağız sağlığı konusunda uzmanlaşan Diş Hekimlerinin bu özel günün kutlamak için 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü anlatan anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözleri derledik.
22.11.2022 Gündem
Bakan Koca 'hayırlı olsun' diyerek paylaştı: Tam asgari ücret alacaklar
Bakan Koca 'hayırlı olsun' diyerek paylaştı: Tam asgari ücret alacaklar Bakan Koca, tıp fakültesi 6. sınıf öğrencileri ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıf öğrencilerinin aylık tam asgari ücret almalarını sağlayan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.
10.11.2022 Gündem
KYK faizleri ve maske cezaları silindi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi Öğrenim kredilerine ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Böylece KYK öğrenim kredisinin borç faizleri ve maske cezaları silindi.
3.11.2022 Ekonomi
Bakan Koca 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Meclis'te kabul edildi
Bakan Koca 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Meclis'te kabul edildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İntörn doktorlar ile diş hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerinin net asgari ücret seviyesine çıkarılmasını içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.
27.10.2022 Gündem
YÖK Başkanı'ndan KPSS soruşturması açıklaması
YÖK Başkanı'ndan KPSS soruşturması açıklaması Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin soruşturmada ön incelemeyi tamamlayıp, savcılığa teslim ettiklerini hatırlatarak, "Sınavın kendisinden ziyade idari süreçlerle alakalı sıkıntılar olduğunu gördük" dedi.
27.10.2022 Gündem
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama!
ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama! ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan 2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği Sınavlarının soru ve cevap anlahtarını adaylar için erişime açtı. Adaylar, DUS soru ve cevaplarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Peki, DUS puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
16.10.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Diş Hekimliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş hekimliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.