Özel Hastaneler

Özel Hastaneler

Son dakika Özel hastaneler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Özel hastaneler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Özel hastaneler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Hastaneler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel hastaneler gelişmeleri de dahil olmak üzere 916 özel hastaneler haberi bulunmuştur. Tüm özel hastaneler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı?
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı? Özel hastaneler bayramda açık mı, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. 9 gün tatil olması nedeniyle hastanelerin pazartesi günü açık olup olmadığını merak ediyor. Hastanelerin yanı sıra sağlık ocakları, poliklinikler, aile hekimliği ve diş hastanelerinin de bayram kapsamında mesai günleri sorgulanıyor. Peki, Bayramın birinci günü ve 8 Nisan 2024 Pazartesi hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, acil servisler hizmet verecek mi?
6.04.2024 Yaşam
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
1 Mayıs'ta hastaneler açık mı 2023? 1 Mayıs Pazartesi günü bankalar kapalı mı, çalışacak mı?
1 Mayıs'ta hastaneler açık mı 2023? 1 Mayıs Pazartesi günü bankalar kapalı mı, çalışacak mı? 1 Mayıs 2023 hastaneler açık mı, devlet ve özel hastaneler tatil mi? sorularına yanıt sağlık sorunu olup hastaneye gidecekler tarafından sorgulanıyor. 1 Mayıs'ın resmi tatil olması dolayısıyla pek çok resmi ve özel kurum o gün kapalı olacak. Sağlık kuruluşların da tatil olup olmadığı, doktorların çalışıp çalışmadığı sorgulanıyor. Peki 1 Mayıs hastaneler açık mı, acil servisler kapalı mı, pazartesi günü doktorlar çalışıyor mu? Randevusu olanlar ne yapacak, 1 Mayıs’ta hastaneler tatil mi?
29.04.2023 Gündem
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz." dedi.
24.11.2022 Gündem
28 Ekim sağlık ocakları açık mı, bugün aile hekimleri çalışıyor mu? 28 Ekim sağlık ocağı kapalı mı, yarım gün mü?
28 Ekim sağlık ocakları açık mı, bugün aile hekimleri çalışıyor mu? 28 Ekim sağlık ocağı kapalı mı, yarım gün mü? 28 Ekim sağlık ocakları açık mı, kapalı mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1.5 gün resmi tatil. 28 Ekim Cuma günü sağlık ocağında randevusu olanlar ise Resmi tatilin 28 Ekim'de öğleden sonra başlayacağını öğrenince arama motorlarına yönelerek “28 Ekim sağlık ocakları yarım gün mü, aile hekimleri bugün çalışıyor mu? sorularına yanıt aramaya başladı.
28.10.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları...
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 7 Haziran tarihi itibarı ile SGK'nın bazı özel sağlık kuruluşları ile olan anlaşması iptal edildi. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlıksigortası olanlar ise bu durumun kendilerini nasıl etkileyeceğini araştırmaya başladı. SGK ve hastaneler arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle 18 hastane SGK sisteminden çıktı. Bu durum ise 1 milyona yakın hastanın tedavi giderlerini SGK’nın karşılayamayacağı anlamına geliyor.
27.06.2022 Ekonomi
SGK'dan hastanelerle ilgili flaş karar! Ve artık değişti
SGK'dan hastanelerle ilgili flaş karar! Ve artık değişti SGK'dan son dakika açıklaması! Hastanelerle ilgili flaş karar! Ve artık değişti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) bazı özel hastanelerin kısmi branşlardaki sigortalı hasta kabulü anlaşması feshedilerek özel hastanelerin bütün branşlarda sigortalı hasta kabul etmesi sağlandı.
31.05.2022 Gündem
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat...
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat... Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, kimse bilmiyor ama kayıplar en aza iniyor. Resmi Gazete’de yayımlandı, zararı trafik sigortası ödüyor, 30 gün detayına dikkat! Tamamen değişti, artık onlara da tazminat hakkı doğuyor. Otomobilinden traktörüne, motosikletinden tankerine, iş makinesinden minibüsüne, taksisinden otobüsüne, kamyonundan kamyonetine kadar tüm araç grupları için başvuru yapılabiliyor. Başvuruda sınır yok ama iki yıl içinde müracaat edilmesi gerekiyor. Birçok araba sahibi bundan haberdar değil ya da ‘bürokratik işlem’ diye de peşine düşmüyor. Peki kimlere, nasıl tazminat hakkı doğuyor! İşte tüm detaylar...
29.05.2022 Ekonomi
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren...
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren... SGK'dan son dakika kararı. Özel hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor. Artık kaldırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı özel hastanelerin kurumla sadece belli branşlarda yaptığı anlaşmaların kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyle tüm vatandaşların tüm sözleşmeli hastanelerden tüm branşlarda eşit bir şekilde hizmet almasının sağlandığını bildirdi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.05.2022 Ekonomi
Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?
Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır? Bir kişinin sağlıklı olduğunu ispatlamak için aldığı belgeye sağlık raporu denilmektedir. Resmi bir başvuru yapıldığı zaman bazı durumlarda kişiden sağlık raporu talep edilebiliyor. Hatta bir rahatsızlığa sahip iseniz, sağlık kuruluşu tarafından verilen sağlık raporunda gözükür. Sağlık raporu, kişinin aklen ve bedenen sağlıklı olduğunu gösteren belge olarak da tanımlanır. Bu rapor kişinin amacı veya görevi yerine getirebilmesi için uygun olup olmadığını gösteren, hekim tarafından yapılan muayene sonucunda onayladığı belgedir. Peki, Sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır? İşte detaylar…
22.05.2022 Çalışan Hakları
Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu kartı nereden alınabilir?
Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu kartı nereden alınabilir? Kişinin kan grubunun ne olduğunu bilmesi konusunda bir kurum tarafından kişiye verilen resmi ve aynı zamanda bilgi içerikli karta kan grubu kartı denilmektedir. Bu kart üzerinde kişinin adres bilgileri ve kimlik bilgileri ile birlikte kan grubu bilgileri de yer almaktadır. Ehliyet, pasaport, iş başvuruları gibi yerlerde kan grubu kartı istenilmektedir. Peki, Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu nasıl öğrenilir? Kan grubu kartı nereden alınabilir? İşte kan grubu belgesi almak için yapmanız gerekenler…
22.05.2022 Sağlık
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti Tazminat ödemesi devlet eli ile yapılacak. Kamu ve özel sektör farkı bulunuyor. 3 milyon sınırı bulunuyordu. Yeni düzenleme ile değişti. Doktorlara açılan tazminat davaları konusunda yasal düzenleme yapıldı. Artık tazminat bedeli devlet tarafından ödenecek. Ancak özel hastane çalışanı doktorlar kapsam dışında bırakıldı.
18.05.2022 Çalışan Hakları
Doktorlar ameliyata giremiyor! Büyük sorun! Sigorta karşılamıyor
Doktorlar ameliyata giremiyor! Büyük sorun! Sigorta karşılamıyor Doktorlara, hatalı tıbbi uygulamalarından dolayı açılan yüklü miktarlarda tazminat davaları malpraktis deniliyor. Bu davaların son zamanlarda artması sebebiyle doktorlar ameliyata girmeye çekiniyor. Talep edilen tazminat miktarları ise 6 milyon liraları geçiyor. Sigorta ise bu paranın sadece 800 bin lirasını karşılıyor. İşte doktor ve hastaları ilgilendiren flaş detaylar...
21.04.2022 Gündem
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor...
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor... Emeklilik koşulları zorlaşıyor, emekli maaşları daha düşük oluyor, yıllık izin, kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, iş güvencesi gibi haklardan yararlanamıyorlar, mobbing karşısında savunmasız kalıyorlar. Çalışan çok sayıda kişiyi kapsıyor. Bu haklar sözleşmedeki yalnızca bir cümleye bakıyor. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekimler ile diş hekimleri ile ilgili kritik sözleşme detayına dikkat çekildi. İş sözleşmesinde açıkça 4/1-a kapsamında çalıştığı belirtilmeyenler otomatik olarak 4/1-b kapsamında sayılıyor ve birçok hak kaybı doğuyor. İşte özel sektörde çalışan hekimlerin hakları...
20.04.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika açıklaması! Hastanelerle ilgili flaş karar! Ücretsiz...
SGK'dan son dakika açıklaması! Hastanelerle ilgili flaş karar! Ücretsiz... SGK'dan son dakika açıklaması geldi! Hastane ücretleriyle ilgili flaş uyarı. SGK'tan hastane ücretleriyle ilgili yapılan açıklamaya göre; acil hal kapsamında bulunan hastalıklar, iş kazası, trafik kazası ve benzeri durumlarda oluşan yaralanma ve travmalar sonucu alınan sağlık hizmetlerinden ilave ücret ve katılım payı alınmıyor. Sözleşmesi olmayan sağlık kuruluşlarında acil hallerde sunulan sağlık hizmet bedellerinin SGK tarafından ödenebilmesi için acil halin belgelendirilmesi, kurumca acil halin kabul edilmesi gerekiyor. Yeşil alan" kapsamı dışında sunulan acil sağlık hizmetleri için ilave ücret istenemeyeceği vurgulanan açıklamada, hastane tarafından vatandaşa sunulan acil sağlık hizmetleri dolayısıyla herhangi bir ücret alınması halinde, tedavi gören ve ücret ödeyen kişi, bulunduğu ildeki SGK il müdürlüğüne ya da CİMER’e şikayette bulunabilir. İşte hastane ücretleriyle ilgili milyonları kapsayan detaylar...
26.03.2022 Ekonomi
Sağlık sigortası primlerine zam! Yüzde 55 arttı! Sağlık sigortasıyla ilgili flaş gelişme
Sağlık sigortası primlerine zam! Yüzde 55 arttı! Sağlık sigortasıyla ilgili flaş gelişme Sağlık sigortasıyla ilgili son dakika açıklaması. Her yıl özel sağlık sigortalarının primleri belirli bir oranda artıyor. Özel hastaneler de muayene, tetkik, tahlil fiyatlarını her sene artırıyor. Gerek enflasyon gerekse de dövizden kaynaklı maliyet artışları nedeniyle özel hastaneler, fiyat artışına gidince bu otomatik özel sağlık sigortalarına da yansıyor. Genelde özel sağlık sigortalarındaki fiyat artışı medikal enflasyondan kaynaklanıyor ve medikal enflasyon da normal enflasyonun 4-5 puan üzerinde olur ki, bugün için medikal enflasyon yüzde 60’larda. Bu kapsamda da hem özel sağlık sigortasının hem de tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatı da 2022’nin başlarında yüzde 55’lerde arttı. İşte sağlık sigortasıyla ilgili milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
21.03.2022 Ekonomi
Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar gözaltına alındı! İtirafçı olup herkesi yaktı
Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar gözaltına alındı! İtirafçı olup herkesi yaktı Ankara’da düzenlenen sahte rapor çetesi operasyonunda çete lideri Veli E., itirafçı olup 300 sayfalık ifade verdi. Buna göre çete 4 özel tıp merkeziyle çalıştı. Çete 10 günlük rapor için 1250 lira, 30 günlük rapor için ise 3-5 bin lira aldı. Binlerce kişiye sahte iş göremezlik, engelli ve heyet raporu hazırlandı.
21.03.2022 Gündem
Para iadesi ile ilgili flaş karar! CİMER'E başvurdu, SGK 5 katı..
Para iadesi ile ilgili flaş karar! CİMER'E başvurdu, SGK 5 katı.. Para iadesi kararı! SGK resmen açıkladı, 5 katı ceza kesiliyor. Herkesi çok yakından ilgilendiren kararın detayları belli oldu. PCR testi ile ilgili flaş karar! Antalya’da yaşayan 65 yaşındaki E.B. geçen yıl özel bir hastanede 250 lira karşılığı yaptırdığı PCR testinin pozitif çıkması sonrasında ücret iadesi istedi. Hastane ücret iadesi yapamayacağını söyleyince CİMER'e başvuran kadına, SGK'dan hastaneye alınan ücretin 5 katı ceza kesildiği bildirildi.
20.02.2022 Ekonomi
Ameliyat oldu kabusu yaşadı çareyi Türkiye'de buldu!
Ameliyat oldu kabusu yaşadı çareyi Türkiye'de buldu! Ülkesinde geçirdiği estetik ameliyatı sonrası yaşlı adam kabusu yaşadı. 79 yaşındaki emekli adam, şişkin yanaklarını düzeltmek için geçirdiği estetik operasyondan sonra kabusu yaşadı. Başarısız operasyon nedeniyle üç yıldır gözlerini kapatamayan adam, çareyi ameliyat için Türkiye'ye gelmekte buldu.
17.01.2022 Dünya
Vaka oranı en düşük 3'üncü il oldu
Vaka oranı en düşük 3'üncü il oldu Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı illere göre haftalık vaka tablosunda Mardin’in 100 binde 16,61 ile nüfusa oranla en az vakanın görüldüğü 3'üncü il olması, vatandaşları sevindirdi. İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, aşı olmayan vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.
23.11.2021 Sağlık
SGK harekete geçti ve karar verdi! Para iadesi, hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor...
SGK harekete geçti ve karar verdi! Para iadesi, hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor... Hastaneye giden herkesi çok yakından ilgilendiriyor. O ücreti sakın ödemeyin. SGK’ya başvuran da parasını geri alıyor… Kovid-19 hastalarının mecburi refakatçilerine "özel hastanelere ücret ödemeyin" uyarısı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, özel hastanelerin, Kovid-19 tedavisi gören hastaların yanında doktor kararı ile kalan refakatçilerden ücret alamayacağını söyledi.
30.10.2021 Ekonomi
Kovid-19 hastalarının mecburi refakatçilerine ücret uyarısı
Kovid-19 hastalarının mecburi refakatçilerine ücret uyarısı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Refakatçi kalınıp kalınmamasını belirlemek doktorun yetkisindedir ve refakatçiden para alınması sadece keyfe keder kalımlardadır" dedi.
30.10.2021 Sağlık
29 Ekim hastaneler açık mı? Sağlık ocakları 29 Ekim'de hizmet veriyor mu, bugün hastaneler açık mı?
29 Ekim hastaneler açık mı? Sağlık ocakları 29 Ekim'de hizmet veriyor mu, bugün hastaneler açık mı? Hastaneler bugün açık mı, 29 Ekim hastaneler tatil mi? Resmi tatil olan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, sağlık sorunu olan kişiler sağlık ocakları hastanelerin çalışıp çalışmadığın sorguluyor. Peki, 29 Ekim hastaneler ve sağlık ocakları açık mı?
29.10.2021 Gündem
İnfaz koruma memuru olmaya engel hastalıklar belirlendi! 12 branşta hangi hastalıklar infaz koruma memuru olmaya engel?
İnfaz koruma memuru olmaya engel hastalıklar belirlendi! 12 branşta hangi hastalıklar infaz koruma memuru olmaya engel? İnfaz koruma memuru unvanlı kadro ve pozisyonlarda istihdam edileceklerin sağlık şartlarını düzenleyen yönetmelik 14 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Göğüs hastalıklarında astım, koah gibi rahatsızlığı olanlar; Romatoloji hastalıklarında romatoid artrit, FMF, gut gibi rahatsızlığı olanlar; Ruhsal hastalıklarda anksiyete, obsesif kompulsif rahatsızlığı olanlar infaz koruma memuru olamayacak. İşte İnfaz koruma memuru olmaya engel hastalıklar…
14.09.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Özel Hastaneler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel hastaneler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.