Gazete Vatan Logo

Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?

Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, ağız sağlığına ve güzel bir gülümsemeye nasıl kavuşulacağını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?

Gülüş tasarımı, esasen sanatsal olarak daha düz, daha beyaz ve estetik olarak hoş gülüşler yaratan bir gülüş tasarımıdır. Gülüş tasarımı kişinin ihtiyacına göre bir ya da daha fazla kozmetik diş prosedüründen oluşabilir. Bu tedaviler arasında şunlar yer alabilir:

• Diş kusurlarını düzeltme (aşınmış, yanlış hizalanmış veya boşluklu dişler)
• Ağız sağlığınızı geri kazandırma
• Genel görünümü geliştirme

Gülüş tasarımı estetiği kişinin mevcut ağız sağlığı, ihtiyacı, istekleri ve bütçesine göre kişiye özel olarak planlanır. Bu nedenle herkes için uygun bir gülüş tasarımı estetiği mevcuttur.

Gülüş tasarımına başlamadan önce varsa çürük veya diş eti hastalığı gibi ağız sağlığı sorunları tedavi edilebilir. Gülüş tasarımı diş hekimliği, daha doğal görünen sonuçlar üretmek, zamandan tasarruf sağlamak ve daha başarılı tedaviler için modern teknolojiyi kullanır.

Gülüş estetiği prosedürleri aşağıdakilerden herhangi birini ya da birkaçını birden içerebilir:

• Diş beyazlatma
• Porselen kaplamalar
• Lazer diş hekimliği
• Diş implantları
• Aynı gün kronları ve daha fazlası

Haberin Devamı

Profesyonel diş beyazlatma, gülümsemenizi anında aydınlatır ve beyazlatır. Reçetesiz ürünlerin yapamadığı, dişlerinizden yıllarca süren lekeleri ve renk bozulmalarını giderir.

Kaplamalar, dişlerinizin ön tarafına yapıştırılan, özel yapım, ince porselen malzeme kabuklarıdır. Porselen kaplamalar, yanlış hizalama, çarpık dişler veya yanlış şekillenmiş dişler dahil olmak üzere çeşitli gülümseme kusurlarını düzeltebilir.
Kaplamalar yalnızca gülümsemenizin görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda ağız sağlığınızı, ısırma işlevinizi iyileştirmeye yardımcı olur ve normal bir şekilde yemek yemenize ve konuşmanıza olanak tanır.

Lazer teknolojisinin kullanımı
Lazer, tipik olarak diş eti hastalıklarının tedavisi ve kök kanalları için kullanılır. Ancak aynı zamanda kozmetik bir amaca da hizmet eder. Lazerle diş eti şekillendirme veya yeniden şekillendirme hassastır ve kanamayı ve ağrıyı en aza indirir. Gülümserken çok fazla diş eti gösteriyorsanız veya diş eti çizginiz eşit değilse, bu hızlı ve ekonomik bir çözümdür.

Haberin Devamı

Diş implantları ağızdaki eksik dişlerini gidermek için uygulanır ve doğala en yakın dişlere sahip olunmasına yardımcı olur. Tüm bunların dışında gülüş tasarımında kişinin ihtiyacına göre daha farklı işlemler de uygulanabilir.

Gülüş tasarımları hastadan hastaya farklılık göstermektedir. Gülümseme hedefinize ulaşmak için ihtiyacınız olan tedavilerin türüne ve miktarına bağlıdır.

Örneğin, diş beyazlatma ve kozmetik yapıştırma gibi tedaviler sadece bir randevu alırken, kaplamalar veya implantlar daha uzun sürer.

Gerekirse, diş hekiminiz bütçenizi ve zaman kısıtlamalarınızı daha uygun hale getirmek için tedavileri kademelendirebilir. Gülüş estetiği maliyetleri, hangi tedavilere ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Bütçenize en uygun gülüş tasarımı seçenekleri de mümkün.

Hayalinizdeki gülümsemeye ulaşmak için alanında uzman bir diş hekiminden destek alabilirsiniz.