1. Sınıf

1. Sınıf

Son dakika 1. sınıf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1. sınıf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1. sınıf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1. Sınıf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1. sınıf gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.408 1. sınıf haberi bulunmuştur. Tüm 1. sınıf haberleri aşağıda listelenmiştir.
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Okula ilk kez başlayan öğrenciler için yazma ve okumanın yanı sıra aynı zamanda matematik eğitimi verilmeye başlanır. Bu eğitim içerisinde aynı zamanda paralar öğretilir. Özellikle parayı kullanmak suretiyle toplama ve çıkarma işlemini yanı sıra farklı işlemler yapılır. Bununla birlikte para ve madeni paranın kullanımı, şekli ve türleri üzerinden öğrencilere belirli örnekler verilir.
24.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin daha doğru şekilde yazılması ve anlaşılabilmesi için noktalama işaretleri kullanılır. Bu konuda farklı ve temel bazı noktalama işaretleri bulunmaktadır. Onlar içerisinde nokta, soru işareti, ünlem işareti, kesme işareti gibi noktalama işaretleri öne çıkar. Bunlar amacına ve anlamına bağlı olarak cümlenin değişik yerlerinde kullanılır. Böylece cümlenin ne anlatmak istediğini çok daha iyi anlamak mümkün olur. Eğer cümle içerisinde bu ünlem işareti doğru yerlerde konulmazsa cümle hatalı olur.
24.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Geometrik Cisimler: Geometrik Cisimler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Geometrik Cisimler: Geometrik Cisimler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! İlkokuldan başlamak suretiyle çocuklar için geometri öğretimi başlar. Çünkü başta eğitim hayatı olmak üzere aynı zamanda günlük yaşamda da geometri büyük öneme sahiptir. Bu konuda söz konusu geometri olduğu zaman birçok farklı cisim ve cisim üzerinden kenar ile açı ölçüleri ele alınmaktadır. Tabii bunun yanı sıra çevre ölçüsü ya da alan ölçüsü gibi farklı unsurlar da söz konusudur. Elbette durum 1. sınıf olduğu zaman ise onları anlayabileceği dilden daha temel konular ön plana çıkar.
24.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Çıkarma İşlemi: Çıkarma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Çıkarma İşlemi: Çıkarma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 1.sınıf, çocukların sayılarla işlem yapmayı öğrendiği ilk adımdır. Bu süreçte öğrenciler ilk olarak tek basamaklı sayılarla daha sonra daha büyük sayılarla çıkarma işlemi yapmayı öğrenirler. Okul döneminin daha başı olan 1. sınıfta bol bol çıkarma işlemi problemleri ile konu daha da pekiştirilerek öğrenmesi amaçlanır. 
24.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 1. sınıf Türkçe konuları oldukça kapsamlıdır. Öğrencinin artık okuma yazmayı tam olarak öğrenmesi ile birlikte Türkçeyi doğru kullanması amaçlanmaktadır. 2023/2024 müfredatında Türkçe dersinde sözcük türler, anlam bilgisi, noktalama işaretleri, metin türleri gibi birçok konuya yer verilmiştir.
1.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
1. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular Öğrencilerin eğitim hayatına ilk defa başladığı bu dönem içerisinde, çocukların alışma süreci sağlayacak müfredat sunulmaktadır. 2023-2024 Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ise Türkçe konusunda okuma yazma üzerinden farklı konular sağlamış durumdadır.
30.11.2023 Eğitim
1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular İlkokul 1. sınıf okul hayatının başladığı bir süreçtir. Bu dönemde uyum haftası ile başlamıştır. Öğrenci velileri 1. sınıfta görülecek olan dersleri ve de bu dersler kapsamındaki konuları merak etmektedir. MEB 2023/2024 eğitim ve öğretim müfredatı kapsamına bağlı olarak ilkokul 1. sınıf matematik ders konularını belirlemiştir. 
30.11.2023 Eğitim
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu Samsun'da üniversite öğrencisi genç kız, öğrenci yurdundaki banyoda ölü bulundu.
25.11.2023 Gündem
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu Doğuştan görme engelli olan 31 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Gülay Girgin, Torbalı Hasan Salih Çetinel İlkokulu’nda öğrenim gören ve kendisi gibi doğuştan görme engeli bulunan Fatmanur Eşiyok’a eğitim verip Braille alfabesini öğretiyor.
24.11.2023 Gündem
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika?
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika? Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor. Öğrenciler ilgilendiren ”öğle arası kalkıyor” iddiaları sonrası veliler ve öğrenciler “Okullarda öğle arası kalkıyor mu?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
5.10.2023 Eğitim
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi Kartal'da fazla kilolarından rahatsız olan üniversiteli genç, 5 ayda 60 kilo verdi. 21 yaşındaki Yusuf Güzel'i gören yakınları yeni haliyle tanımakta güçlük çekti.
1.10.2023 Yaşam
(Uyum haftası programı ve tarihleri) 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, anaokulları ne zaman açılıyor? Uyum haftası ne zaman başlayacak?
(Uyum haftası programı ve tarihleri) 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, anaokulları ne zaman açılıyor? Uyum haftası ne zaman başlayacak? Anaokulu öğrencileri ve 1. sınıfların okula başlayacağı tarihi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala sorgulanıyor. Veli okula uyum haftası olup olmayacağını sorgularken, anaokulları ve 1. Sınıfların başlayacağı tarihi de öğrenmeye çalışıyor. Peki, 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak, 1. sınıflara uyum haftası var mı? Anaokulları ve 1. Sınıflar ne zaman açılıyor?
2.09.2023 Eğitim
Okullar haftada kaç gün olacak 2023? Yaz tatili sonrası okullar ne zaman açılıyor, Türkiye’de okullar 4 gün mü olacak 2023? Okullar 3 gün tatil mi oldu?
Okullar haftada kaç gün olacak 2023? Yaz tatili sonrası okullar ne zaman açılıyor, Türkiye’de okullar 4 gün mü olacak 2023? Okullar 3 gün tatil mi oldu? Okullar kaç gün olacak, okullar ne zaman açılıyor? Ağustos ayı biterken gözler Eylül ayında açılacak okulların kaç gün olacağı sorusunun cevabına çevirdi. Uyum haftası kapsamında ilkokul 1. sınıf öğrencileri ve anaokulu öğrencileri döneme erken başlayacak. Öğretmen seminerleri ise 4 Eylül’de başlıyor. Peki, Okullar haftada kaç gün olacak 2023? Yaz tatili sonrası okullar ne zaman açılıyor, Türkiye’de okullar 4 gün mü olacak 2023? Okullar 3 gün tatil mi oldu?
25.08.2023 Eğitim
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak?
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak? 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? Yeni eğitim öğretim sürecinin başlamasına az bir süre kala okulların açılacağı tarih sorgulanırken, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, ilkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor? Sorularına yanıt aranıyor. İlk kez okula başlayan 1. sınıf öğrencilerinin, geçtiğimiz yıllarda uygulanan "uyum haftası" kapsamında okullara erkenden başlamıştı.
24.08.2023 Eğitim
Çocuğum hangi okula düşüyor? Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf öğrenciler e-kayıt ekranı açıldı!
Çocuğum hangi okula düşüyor? Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf öğrenciler e-kayıt ekranı açıldı! Velilerin "Çocuğum hangi okula düşüyor" sorgusu hız kazandı. 2023-2024 Eğitim öğretim yılı öncesi e-kayıt sonuç sorgulamaları velilerin gündeminde yer aldı. Ana sınıf, ilkokul ve ortaokul e-kayıt sonuçları erişime açıldı. Kayıt görüntüleme sayfasıyla birlikte ana sınıf, 1. sınıf, 5. sınıf öğrencilerinin hangi okula gideceği de görüntülenebiliyor. Peki çocuğum hangi okula gidecek?
27.07.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması! MEB duyurdu: e-Kayıt sonuçları e-Devlet Kapısı'nda
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması! MEB duyurdu: e-Kayıt sonuçları e-Devlet Kapısı'nda Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! MEB duyurdu, e-Kayıt sonuçları erişime açıldı. İşte sorgulama ekranı...
18.07.2023 Eğitim
EGM Ahmet Acar kimdir? Emniyet Personel Daire Başkanı olan Ahmet Acar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
EGM Ahmet Acar kimdir? Emniyet Personel Daire Başkanı olan Ahmet Acar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Ahmet Acar, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Daire Başkanı olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesi ve Emniyet Genel Müdürü'nün değişmesi ardından Personel Daire Başkanlığı'na da atama gerçekleştirildi. Peki, EGM'nin yeni Personel Daire Başkanı Ahmet Acar kimdir, kaç yaşında, nereli?
4.07.2023 Gündem
7 yaşındaki Lara'nın yasa boğan ölümü! Okulda bir anda fenalaştı
7 yaşındaki Lara'nın yasa boğan ölümü! Okulda bir anda fenalaştı Bursa’da beden eğitimi dersinde rahatsızlanan 1. sınıf öğrencisi çocuk, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
10.03.2023 Yaşam
Üniversite öğrencilerine 2 bin TL'lik destek
Üniversite öğrencilerine 2 bin TL'lik destek Körfez Belediyesi'nin üniversite öğrencileri için yapacağı 2 bin TL eğitim desteği başvuruları devam ediyor.
30.01.2023 Ekonomi
Jorge Jesus Lucescu'nun göz bebeğini istedi! Ama Dinamo Kiev'den değil M.United'dan
Jorge Jesus Lucescu'nun göz bebeğini istedi! Ama Dinamo Kiev'den değil M.United'dan Samet Akaydın ve Oosterwolde transferini bitiren, Armindo Bruma'yı Braga'ya gönderen Fenerbahçe'de yönetimin orta sahaya takviye yapacağı öğrenilirken, Ali Koç'un Crespo'yu satıp yerine Premier Lig devinden Brezilyalı orta sahayı transfer edeceği bildirildi. Galatasaray'ın dinamosu Torreira'nın kalitesini gören ve harekete geçen Sarı Lacivertilerin 1.sınıf 6 numarayla görüşmelere başladığı anlaşılırken, Başkan Koç'un Manchester United'la temasa geçtiği belirtildi.
29.01.2023 Fenerbahçe
Firari polis müdürü Ahmet Ertekin yakalandı
Firari polis müdürü Ahmet Ertekin yakalandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve cezası kesinleşen firari polis müdürü Ahmet Ertekin, İstanbul’da yakalandı.
6.01.2023 Gündem
Refah payı 2023 | Refah payı ne kadar oldu, açıklandı mı? Memura refah payı ne kadar verilecek?
Refah payı 2023 | Refah payı ne kadar oldu, açıklandı mı? Memura refah payı ne kadar verilecek? Emekli ve memura refah payı verilip verilmeyeceği konusu TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla merak ediliyor. Memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,25 zam alacak. Peki, Refah payı ne zaman açıklanacak, memur refah payı ne kadar olacak? Refah payı verilecek mi? Refah payı 2023 hakkındaki son durum...
Ocak zammıyla 2023 öğretmen, doktor, mühendis, avukat, polis, kaymakam, vaiz, hemşire maaşları ne kadar oldu? Memura ve emekliye refah payı ne kadar olacak?
Ocak zammıyla 2023 öğretmen, doktor, mühendis, avukat, polis, kaymakam, vaiz, hemşire maaşları ne kadar oldu? Memura ve emekliye refah payı ne kadar olacak? Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. 2023 yılında memurlar yüzde 16.48'lik zammı garantiledi. TÜİK verilerine göre enflasyon yıllık bazda yüzde 64.27 aylık bazda ise yüzde 1.18 oldu. Bu bilgilere SSK ve Bağ-kur emekli zammı ise yüzde 15.47 olarak şekillendi. Peki, Memur maaşı 2023 ne kadar oldu? Ocak zammıyla öğretmen, doktor, mühendis, avukat, polis, kaymakam, vaiz, hemşire maaşları ne kadar oldu? Memura ve emekliye refah payı ne kadar olacak?
3.01.2023 Memur
13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı
13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı Annesiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğunun cesedi evinden kilometrelerce uzakta gömülmüş halde bulundu. Üstünde kıyafeti yoktu ve 14 kez bıçaklanmıştı. Buna onu yapan iki isim ise hiç akla gelmeyecek, hatta en son düşünülecek kişilerdi. Her şey ortaya çıktığında 'Neden?' sorusu milyonların aklını kurcalamıştı. İşte 2016 yılında yaşanan o kan donduran olayın hikayesi...
31.12.2022 Dünya
Kaymakam Maaşları 2023: En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor?
Kaymakam Maaşları 2023: En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor? İlçelerde en yüksek mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamların, yılbaşı ile birlikte yeni maaşlarının ne olacağı merak ediliyor. 2023 Ocak ayında pek çok kesimde maaş artışları yaşanacak. Kaymakamların 2023 zam alıp almayacağı, maaşlarında değişiklik olup olmayacağı araştırılıyor. Peki, En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor? Kaymakam maaşlarına zam gelecek mi? Kaymakam maaşları 2023’te ne kadar olacak? Yeni başlayan kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakam ne kadar maaş alır? İşte detaylar…
21.12.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

1. Sınıf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1. sınıf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.