Zekat

Zekat

Son dakika zekat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zekat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zekat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zekat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zekat gelişmeleri de dahil olmak üzere 379 zekat haberi bulunmuştur. Tüm zekat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi?
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi? Ramazan ayının önemli meselesi zekat ve fitre, 2024 yılında da müslümanların gündemindeki yerini aldı. Zengin müslümanların mallarının bir kısmını fakirlere vermesi anlmaına gelen zekat, hem veren de hem de alanda bazı özellik ve şartlar oluşması lazım gelir. Peki kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe fitre verilir mi?
18.03.2024 Gündem
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı 160 yıldır annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere eğitim imkânı sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, ramazan ayında bu misyona katkıda bulunmak isteyen hayırseverleri desteğe davet etti.
12.03.2024 Vitrin
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir?
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir? Ramazan ayında verilen sadaka ne, sadece ramazan ayında verilen sadaka hangisidir? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, Müslümanlar’ın ibadetleri arasında yer alan Sadaka-i Fıtır için yapılan araştırmalar da arttı. İslam dinine göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla birlikte vacip olan Sadaka-i Fıtır, Ramazan ayı içinde de verilebiliyor.
7.03.2024 Ramazan
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı Müslümanlar, fitre ve zekatın ne zaman verilmesi gerektiğini araştırıyor. İşte fitre ve zekat hakkında detaylar... 2024 Fitre ne kadar, kimlere verilir? Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için geçerli olacak fitre miktarını açıkladı.
27.02.2024 Gündem
Tebyin Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Peygamberimizin Tebyin Görevine Örnekler...
Tebyin Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Peygamberimizin Tebyin Görevine Örnekler... Tebyin kelimesi Türkçe içerisinde kullanılan "beyan" kelimesinin bri başka kullanım şeklidir. Beyaz olarak ifade edilen bu kelime yeni kuralların getirilmesi ve insanların bu kurallar hakkında bilgilendirmesi olarak da karşımıza çıkmaktadır.
4.02.2024 Dini Bilgiler
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Yardımlaşma İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yardımlaşma İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Yardımlaşma İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yardımlaşma İle İlgili Hadisi Şerifleri... Yardımlaşmak, İslam toplumunda huzur ve mutluluğun hakim olması için önemlidir. Bu nedenle İslam dini Müslümanlara yardımlaşma, iyilik ve dayanışma emreder.
27.01.2024 Dini Bilgiler
Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlar için sadaka vermek oldukça önemlidir. Sadakanın kişileri her türlü musibetten ve kötülükten koruduğuna inanılmaktadır. Sadaka vermek ile ilgili pek çok hadis bulunur. Hadislerde ise sadaka vermenin önemi öğütlenmektedir. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Cimrilik genellikle eli sıkı olmak anlamına da gelir. Cimri insanlarla ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. İslam dininde genellikle hadisler sayesinde tavsiyelerde bulunulmaktadır. Hadislerde cimri insanların Allah'ın rahmetinden uzak olacakları düşünülür. Cimriliğin de zenginliği azaltan bir hastalık olarak da bilinir.
16.01.2024 Dini Bilgiler
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Maun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Mekke döneminde inen Maun Suresi 7 âyettir. Mâ’ûn, yardım ve zekât demektir. Sûrede, biri Allah’ın nimetlerini ve hesap gününü inkâr eden nankör, diğeri amellerini gösteriş için yapan riyakâr olmak üzere iki tip insan tasvir edilmektedir. Peki, Maun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maun Suresi anlamı ne? Maun Suresi ne işe yarar? İşte detaylar…
3.05.2023 Sureler
Fecr suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fecr suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fecr suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fecr suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran'ı Kerim'de Gaşiye Suresinden sonra gelen Fecr Suresi, toplam 30 ayetten oluşur. Allahu Teala, surenin ilk ayetinde sabah aydınlığının, ikinci ayetinde ise Zilhicce ayının ilk 10 gecesinin üstüne yemin eder.
3.05.2023 Sureler
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Geline fitre düşer mi? Aynı evde yaşayan (uzakta olan) damat ve geline fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir?
Geline fitre düşer mi? Aynı evde yaşayan (uzakta olan) damat ve geline fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir? Geline fitre düşer mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilen fitre ve zekat hakkında araştırmalar başladı. Damat ve geline fitre verilir mi sorusu ebeveynlerin merak ettiği soruların başında geldi. Özellikle fakir ve ihtiyaç sahibi olduklarından dolayı aynı evde yaşayan damat ve geline fitre düşer mi? 2023 fitre kimlere verilir? İşte detaylar...
7.04.2023 Gündem
Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi
Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi Fitre erzak olarak verilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilen fitre ve zekat konusunda vatandaşları araştırmaları devam ediyor. 2023 fitre miktarı 70 TL olarak belirlendi. Ancak bazı vatandaşlar fitre yerine erzak paketi verilmesinin doğru olup olmayacağını düşünmeye başladı. Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre yerine erzak verilip verilmeyeceğini cevapladı.
6.04.2023 Gündem
Kaç gram altına zekat düşer? Kaç ayar altının zekatı vardır? 2023 Zekat hesaplama
Kaç gram altına zekat düşer? Kaç ayar altının zekatı vardır? 2023 Zekat hesaplama Kaç gram altına zekat düşer sorusunun yanıtı merak ediliyor. İslam'ın 5 şartından biri olan Zekat şartları taşıyan her müslümana farzdır. Zekat nisap miktarı ile belirlenir. Nisap miktarı ise 80 gram altın olarak belirlenmiştir. Peki kaç ayar altının zekatı vardır? İşte 2023 nisap miktarı ve zekat hesaplama...
4.04.2023 Gündem
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi?
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi? Fitre hangi akrabalara verilmez sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde müslümanların verdiği fitre konusunda vatandaşlar araştırmaları başladı. Fitre dayıya verilir mi, fitre halaya verilir mi soruları da gündem oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da fitrenin kimlere hangi akrabalara verileceğini bir fetvayla açıkladı. Akrabalara fitre vermek isteyenler için "fitre verilecek akrabaları" araştırdık.
3.04.2023 Gündem
Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı? Namaz kılmadan oruç kabul olur mu?
Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı? Namaz kılmadan oruç kabul olur mu? Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayı Diyanet takvimine göre 23 Mart 2023 Perşembe günü başlıyor. Oruç ibadetini yerine getirecek müslümanlar pek çok konuda araştırmalarına başladı. Bu mübarek ayda Kuran-ı Kerim okuyacak, hatim indirecek ve zikirler çekilecek. Oruç tutacak ancak namaz kılamayacak olan vatandaşlar ise "Namaz kılmayanın orucu kabul olur mu?" sorusuna yanıt arıyor.
22.03.2023 Gündem
Diyanet: Zekat parası ile afetzedelere konut yapılabilir
Diyanet: Zekat parası ile afetzedelere konut yapılabilir Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabileceğini açıkladı.
22.03.2023 Gündem
Zekat hesaplama 2023! Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim?
Zekat hesaplama 2023! Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim? Ramazan ayına girilmesiyle, zekat ile ilgili aramalar da yoğunlaştı. Bereket ve çoğaltma anlamına gelen zekat namaz gibi zorunlu bir ibadettir. Zekat nasıl hesaplanır, fitreyle farkı nedir? Kimler zekat vermeli, zekat kimlere farz, zekat verilecek kişiler kim?
21.03.2023 Ramazan Haberleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
Depremde evsiz kalanlara zekat verilir mi, Deprem bölgesine yardım zekat yerine geçer mi, depreme yardım zekata sayılır mı?
Depremde evsiz kalanlara zekat verilir mi, Deprem bölgesine yardım zekat yerine geçer mi, depreme yardım zekata sayılır mı? Depremin yaraları sarılmaya çalışırken Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan "Depremzedelere zekat verilir mi?" sorusuna yanıt geldi. Merkez üsleri Kahramanmaraş Pazarcık 7.7 Gaziantep 7.6 büyüklüğündeki depremlerle mücadele devam ediyor. Binlerce can kaybı ve yaralı varken enkaz altında kurtarılmayı bekleyen, evi enkaza dönen binlerce vatandaş var. Depremzedeler için tüm Türkiye seferber olurken Zekatını depremzedelere vermek isteyenlerin, "Deprem bölgesine yardım zekat yerine geçer mi” sorularına yanıt aramaya başladı.
8.02.2023 Gündem
Şaban ayı ne zaman 2023? Şaban ayı takvimi: Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman?
Şaban ayı ne zaman 2023? Şaban ayı takvimi: Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman? Şaban ayı ne zaman başlayacak? Şaban ayı şubat ayıyla birlikte araştırılan konulardan biri oldu. Müslümanlar şaban ayında idrak edilecek Miraç Kandili tarihini de sorguluyor. Üç aylardan biri olan şaban ayının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, Şaban ayı ne zaman başlayacak? Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman?
1.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zekat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zekat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.