Yeni Tedbirler

Yeni Tedbirler

Son dakika yeni tedbirler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni tedbirler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni tedbirler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Tedbirler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni tedbirler gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.133 yeni tedbirler haberi bulunmuştur. Tüm yeni tedbirler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Hastane randevu sisteminde yeni dönem
Hastane randevu sisteminde yeni dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, "Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" dedi.
17.04.2024 Gündem
MEB duyurdu! Açık öğretim liselerine nakil ve geçişle ilgili yeni karar
MEB duyurdu! Açık öğretim liselerine nakil ve geçişle ilgili yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlandıran yönetmeliğin ardından, bu liselere geçişlere izin verilecek istisnai durumlarla ilgili usul ve esasları da belirledi.
14.09.2023 Eğitim
Deprem bölgesi için kredi kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Deprem bölgesi için kredi kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halkbank tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri faizsiz 6 ay daha ertelenmesine yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Ekonomi
Kiracının ‘hava parası’ talebi 'pes' dedirtti
Kiracının ‘hava parası’ talebi 'pes' dedirtti Kiralardaki artışın önüne geçebilmek için yeni tedbirler alınırken, mülk sahipleri yüzde 25'lik artış sınırını uygulamak istemiyor. Bu nedenle birçok kiracı mağduriyet yaşyor. Ancak sadece kiracılar değil zaman zaman da ev sahipleri mağduri oluyor. Öyle ki bir milyon lira 'hava parası’ isteyen kiracı bile bulunuyor.
21.06.2023 Ekonomi
Sağlık alanında yeni tedbirler! O iller muaf olacak
Sağlık alanında yeni tedbirler! O iller muaf olacak OHAL kapsamında sağlık alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre, eczacı, tıbbi cihaz satış merkezleri, optisyenler, protez, işitme cihazı merkezleri OHAL süresince mobil araçlarda hizmet verebilecek. OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağ ilçelerindeki eczaneler ilaç takip sistemi işlemlerinden muaf olacak.
13.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ay var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ay var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kumluca'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Karşımızda kendimiz ve evlatlarımız için geleceğimize umutla bakabileceğimiz bir Türkiye tablosu olduğuna inanıyorum. İnşallah yeni dönemin adına da Türkiye Yüzyılı diyoruz. Kumluca Türkiye Yüzyılı'nın evelallah önemli bir adımı olacak, Finike, Manavgat öyle olacak. 19 ilçesiyle Antalya öyle olacak." diye konuştu. Antalya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, “Milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu defaki vesayetin adı ne biliyor musunuz, 6'lı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet" dedi. "Türkiye'nin her meselesini çözdük, sadece işte bu muhalefet sorununu halledemedik" diyen Erdoğan, "Maşallah şu anda bugün karşımda gördüğüm muhteşem katılım Antalya'nın nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor, fazla değil, 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?" diye konuştu.
7.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yoğun gündemle toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi. Toplantıda Meclis'e sunulması beklenen başörtüsü teklifine ilişkin yol haritası ele alındı.
7.11.2022 Siyaset
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, 25 Ekim’den itibaren, Avrupa Birliği'nin herhangi bir üye ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir Schengen vizesine sahip olan Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
12.10.2022 Dünya
YÖK'ten iptal edilen KPSS açıklaması: İnceleme tamamlandı
YÖK'ten iptal edilen KPSS açıklaması: İnceleme tamamlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasına ilişkin, "Ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün genel kurulda, KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığını ifade etmem mümkün şu anda" dedi.
30.09.2022 Gündem
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz ve kömür gibi ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının arz güvenliğini sekteye uğratmaması amacıyla 1 Nisan'da başlattığı azami uzlaştırma fiyat mekanizmasını 6 ay daha uzattı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Küresel enerji krizi Avrupa’yı tehdit ediyor. Bizim 6 ay önce uygulamaya başladığımız bu geçici mekanizma başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi tarafından da uygulamaya alınıyor. Kurulumuzun kararı ile 6 ay daha özellikle kaynak maliyet artışı nedeniyle üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğine katkısını sağlayacağız” dedi.
29.09.2022 Ekonomi
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu, yeni tedbirler yolda
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Bakan duyurdu, yeni tedbirler yolda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Vatandaşımızın rahat etmesi lazım onun içinde dar gelirlileri, işçileri, memurları rahatlatacak tedbirleri aldık yeni tedbirlerimizde yolda. Paketlerle dar gelirlileri rahatlatacak tedbirleri alıyoruz” dedi.
9.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon için tedbirler alıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon için tedbirler alıyoruz Kabine toplantısı sona erdi. Beştepe'deki toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı ve 'tahıl koridoru' görüşüldü. Ekonomideki gelişmeler ile terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları canlı yayında açıkladı. Erdoğan, "Gaziantep ve Mardin'de meydan gelen kazalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Soruşturmalar neticesinde, failler hakkındaki işlemler yapılacaktır." dedi. "Vatandaşlarımızı TL mevduatına dönmeye davet ediyorum" diyen Erdoğan, "Enflasyon için tedbirler alıyoruz" ifadelerini kullandı.
22.08.2022 Gündem
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında!
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına ilişkin son durum kabinenin öncelikli gündem maddesi olacak. Toplantıda ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak.
1.08.2022 Gündem
Avrupa'dan flaş altın kararı! Resmen yasakladılar
Avrupa'dan flaş altın kararı! Resmen yasakladılar Avrupa harekete geçti. Son dakika altın kararı. Resmen yasakladılar. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına cevap olarak Rusya’dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladı. İşte haberin detayları...
20.07.2022 Dünya
Hafta içi hafta sonu yasakları ile ilgili son dakika gelişmesi! Vaka sayısı 40 kat arttı, açıklamalar peş peşe geldi, tam ve kısmi kapanma...
Hafta içi hafta sonu yasakları ile ilgili son dakika gelişmesi! Vaka sayısı 40 kat arttı, açıklamalar peş peşe geldi, tam ve kısmi kapanma... Hafta içi hafta sonu yasakları ile flaş gelişmeler yaşanıyor. Vaka sayılarındaki hızlı tırmanış sonrası peş peşe açıklandı. Hafta içi, hafta sonu yasakları geri mi dönüyor? Tam ve kısmi kapanma gündemde mi? Milyonlarca vatandaş bu soruların yanıtını merak ediyor. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının 40 kat arttığını söyledi. Koca yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. Ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından hastanelerden yoğun bakım doluluk oranı ile ilgili korkutan açıklamalar geldi. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, birkaç ay önce neredeyse tüm hastanelerde kapanan Kovid-19 yoğun bakım servislerinin yeniden açılmaya başlandığını, hatta bazı hastanelerde şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Demirkıran, Kovid yoğun bakım doluluk oranlarında şu anda İstanbul'un başı çektiğini, hastaların büyük çoğunluğunun hatırlatma dozuna ihtiyacı olan 60 yaş üstü yandaş hastalığı olan risk gurubu kişilerden oluştuğunu belirtti. Peki artan vakar sonrası yeni tedbirler gelecek mi? Yeniden kapanma olacak mı? Bakan Koca tek tek açıkladı.
20.07.2022 Gündem
Kapanma gelir mi 2022? Artan kovid vakalarından sonra kapanma olacak mı?
Kapanma gelir mi 2022? Artan kovid vakalarından sonra kapanma olacak mı? Kapanma olacak mı, yeniden kapanma gelir mi? Corona virüs vakalarında 40 kat artış yaşandığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapanlara yönelik de açıklamalarda bulundu.
19.07.2022 Sağlık
Almanya havalimanına işçi alacak! Almanya iş başvurusu nasıl yapılır? Almanya işçi alımı 2022 başvuru şartları ne?
Almanya havalimanına işçi alacak! Almanya iş başvurusu nasıl yapılır? Almanya işçi alımı 2022 başvuru şartları ne? Frankfurt, Hamburg, Berlin havaalanlarında güvenlik ve check-in hizmetleri ile diğer yer hizmetlerinde personel eksikliği nedeniyle işçi alımı yapılacak. Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarına istihdam edeceğini açıklayan Alman Havacılık Endüstrisi işçi alım başvurularını başlatacaklarını duyurdu. Peki, Almanya iş başvurusu nasıl yapılır? Almanya işçi alımı 2022 başvuru şartları ne? İşte detaylar…
26.06.2022 Personel Alımı
Market ve bakkal ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, sınır getirildi
Market ve bakkal ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, sınır getirildi Market ve bakkal ile ilgili son dakika kararı verildi. Rekabet kurumu, mahalle bakkalları ve marketlerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Ünlü bir dondurma markasının dolabına başka marka koyulmasına izin vermemesini rekabete aykırı buldu. Rekabet Kurumu tarafından karar verilen tedbirlere göre; 100 metrekare ve altında kapalı net satış alanına sahip satış noktalarında, söz konusu dondurma firmasına ait dolap dışında tüketicinin doğrudan erişebileceği bir başka dondurma dolabı olmaması durumunda geçerli olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
25.06.2022 Ekonomi
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor EFES-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası başladı. İzmir’de 37 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla devam eden tatbikatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de izliyor. Özellikle Yunanistan’da tedirginlik yaratan ve TSK’nın en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gündüz safhasında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı.
9.06.2022 Gündem
Kaçak göçmenlerle ilgili yeni tedbirler! Ve yasaklandı! Bugün itibarıyla başlıyor
Kaçak göçmenlerle ilgili yeni tedbirler! Ve yasaklandı! Bugün itibarıyla başlıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Kaçak göçmenlerle ilgili atılan yeni adımları paylaşan Bakan Soylu, Valiliklere yazı gönderiyoruz. Taksiciler il dışına taşıdıkları yabancı yolcuların 'seyahat belgelerini' kontrol etmek zorunda olacak. Kaçak göçmeni bir ilden başka bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibarıyla getiriyoruz." dedi.
9.06.2022 Gündem
Sebze meyve fiyatları düşüyor! Flaş gelişme
Sebze meyve fiyatları düşüyor! Flaş gelişme Sebze meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. AK Parti'nin, tarım ürünlerinin fiyatlarının beklentilerin çok üzerinde artmasını engellemek ve vatandaşın daha ucuz, sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için yapacağı hal düzenlemesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Düzenleme kapsamında illerdeki hallerin sayısı ve buna bağlı olarak da rekabet artırılacak. Fiyatları istediği gibi belirleyen mafyatik yapılanmalara son verilecek.
3.05.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9’a varan faiz oranı ile Türk Lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz” dedi. Öte yandan Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "E-ticaret üzerinden yapılan satışlara düzenleme getiriyoruz." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.04.2022 Gündem
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında kritik gün, tüm  gözler orada, saat 21.30 bekleniyor,  gram altın, çeyrek altın, yarım altın...
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında kritik gün, tüm gözler orada, saat 21.30 bekleniyor, gram altın, çeyrek altın, yarım altın... Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında kritik gün. Altın fiyatları bugün belli oluyor. Geride kalan haftada altın fiyatlarında rekorun kapısından dönüldü. Fiyatlarda en belirleyici aktör yine Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş oldu. Gelişmelerden etkilenen altın fiyatları önce sert yükseldi ardından da tekrar düşüş trendine girdi. Yatırımcılar uzun süredir bugünü bekliyordu. Gözler o saate çevrildi. ABD Merkez Bankası Fed’in politika faizini yıllar sonra artırması bekleniyor. ABD’de yükselen enflasyonu kontrol altına almak için tahvil alımlarından vazgeçen ve faiz artırma söylemlerinde bulunan Fed’in bu akşamki toplantıdan 25 baz puanlık faiz artışı çıkması ihtimali yüksek seyrediyor. Piyasalar da faiz artırımına göre fiyatlamalarını yapmaya başladı. Fed'de bulunan 11 kişi dünyadaki ekonomik gidişatı belirlemek için bu akşam oy kullanacak. Altın fiyatları fed kararı sonrası belli olacak. Peki Fed kararı altını ne yönde etkileyecek?
16.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Tedbirler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni tedbirler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.