Yeni Düzenleme

Yeni Düzenleme

Son dakika yeni düzenleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni düzenleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni düzenleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Düzenleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni düzenleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.686 yeni düzenleme haberi bulunmuştur. Tüm yeni düzenleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında Evini kiraya verecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. İlan siteleri mercek altına alındı. Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz BES'te yeni dönem devreye giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) biriken tasarruflar artık bankadan çekilebilecek. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlayacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
14.04.2024 Ekonomi
Market, restoran ve işletmeler şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor
Market, restoran ve işletmeler şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor Market, restoran ve işletmeleri yakından ilgilendiriyor. Fahiş fiyat artışıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Meclis gündemine gelecek olan 10 maddelik Ticaret Kanunu teklifine göre, para cezaları da yıllık enflasyon oranlarına göre belirlenecek. İşte detaylar...
12.04.2024 Ekonomi
Osayi Samuel'den Trabzon'da yaşanan olayla ilgili açıklama: Bazıları bıçaklıydı!
Osayi Samuel'den Trabzon'da yaşanan olayla ilgili açıklama: Bazıları bıçaklıydı! Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Osayi-Samuel, stadyuma gelen taraftarlarla ilgili yeni düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
29.03.2024 Fenerbahçe
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor
YÖK'ten denklik kararı! Yeni düzenleme geliyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı.
29.03.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Emeklilere müjdeli haber! Yeni düzenleme geliyor, AK Partili Akbaşoğlu tarih verdi
Emeklilere müjdeli haber! Yeni düzenleme geliyor, AK Partili Akbaşoğlu tarih verdi AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu "Başta emekliler olmak üzere çalışanlar için olumlu dokunuşlara devam edeceğiz. Promosyonun ardından yeni adımlar atacağız. Başta emekliler olmak üzere giderleri azaltıcı gelirleri artırıcı adımları yerine getireceğiz. Haziran sonu Temmuz başı olmak üzere tüm emekli ve çalışanların durumunu iyileştirecek adımlar atacağız" dedi.
23.03.2024 Çalışma Hayatı
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti. Peki bu durum piyasa nasıl yansır? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti.
22.03.2024 Ekonomi
Emekli maaşı zammı ile ilgili iki formül masada! Emekliler için kritik tarih verildi
Emekli maaşı zammı ile ilgili iki formül masada! Emekliler için kritik tarih verildi Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emekliye zam oranı Ocak-Haziran dönemi için yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltilmişti. Emekliler için yeni düzenleme masada. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in açıklamaları gözleri emeklilerle ilgili yapılacak düzenleme ve desteklere çevrildi. Taban maaş ve kök maaş ile ilgili değişiklikler tartışılırken, çalışılan günün de emekli maaşında etkili olması konuşuluyor. Bu arada Aile Bakanlığı'nın emekli kart projesi de gündemde…
21.03.2024 Çalışma Hayatı
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor! EPDK duyurdu
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor! EPDK duyurdu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.
20.03.2024 Ekonomi
Tazminat hakları genişletiyor! 8. Yargı Paketi Meclis’ten geçti, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek
Tazminat hakları genişletiyor! 8. Yargı Paketi Meclis’ten geçti, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek 8. Yargı Paketi’yle adaletteki gecikmenin mağdur ettiği vatandaşlar için hak arama yolları genişletildi ve hızlandırıldı. Yeni düzenleme 1 Haziran’da yürürlüğe girecek.
3.03.2024 Gündem
Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken tespit! "Dolandırıcılara yeni alanlar açacaktır"
Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken tespit! "Dolandırıcılara yeni alanlar açacaktır" Ülkemizde 117 milyonu aşkın bireysel kredi kartı kullanımı ve artan borçlar, yetkililerin yeni düzenleme planlarıyla tüketici endişelerini artırıyor. Kredi kartı borçlarının kontrol altına alınması için alınacak önlemler ve bu önlemlerin toplum üzerindeki muhtemel etkileri tartışma konusu oldu. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez konuyla ilgili önemli açıklamalar yaparak vatandaşa uyarılarda bulundu.
2.03.2024 Ekonomi
Erken emeklilikte yeni fırsat! 5 yıl öne çekiyor
Erken emeklilikte yeni fırsat! 5 yıl öne çekiyor Emeklilik ile ilgili yeni gelişme ortaya çıktı. Bağ-Kur’lu çalışanlar, SSK’lılara göre 1.800 gün, yani 5 yıl, daha fazla prim ödeyip, daha geç emekli oluyor. Yapılacak yeni düzenleme ile SSK’lılar ile Bağ-Kur’luların prim günleri eşitlenecek. Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 9 bin günden, 7 bin 200 güne düşecek ama yaş şartı değişmeyecek. Böylece 7 bin 200 prim gün sayısını tamamlayan Bağ-Kurlular kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında emekli olacak. Bu da şu anlama geliyor, Bağ-Kur’lular, 1.800 gün daha az prim ödeyip, 5 yıl daha erken emekliliğe hak kazanacak. İşte detaylar...
29.02.2024 Çalışma Hayatı
Kripto paralar için yeni düzenleme! Detaylar belli oluyor
Kripto paralar için yeni düzenleme! Detaylar belli oluyor Kripto paralara düzenleme için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
25.02.2024 Ekonomi
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak Marketlerde yeni dönem resmen başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni kararı açıkladı. Gıdanın adı artık rafta aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacak. Etiketlerde ve ambalajlarda tüketicinin yanıltılmasına izin verilmeyecek. İşte detaylar...
24.02.2024 Ekonomi
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi Milyonları ilgilendiren çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenleme için hummalı çalışma yürütülüyor. Türkiye'de 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlendi. 2003 tarihli, hâlâ yürürlükte olan İş Yasası'na göre de Türkiye'de haftalık çalışma süresi 45 saat. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabiliyor. Hükümet bu çalışma saatlerinin sanayi çağının başladığı dönemlere göre düzenlendiği, günümüz şartları ve teknolojideki gelişmelere göre uzun olması nedeniyle yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Meslek gruplarına göre değerlendirmeler de yapılıyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, B sınıfı otomobil ehliyeti bulunan herkesin motosiklet süremeyeceğine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
14.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor: Limit, taksit sayısı, faiz oranları
Kredi kartı kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor: Limit, taksit sayısı, faiz oranları Kredi kartı kullanan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Kredi kartlarına sınırlama getirilecek mi? Merkez Bankası, kredi kartlarına taksit ve kart limitleri konusunda yeni düzenleme sinyali verdi. Uzman ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ise CNN Türk yayınında kredi kartlarına Merkez Bankası tarafından getirilebilecek olası düzenlemeleri yorumladı. Develi, lüks tüketim ürünlerine taksit sınırlaması getirilebileceğini belirtti. İşte kredi kartı kullanan tüm tüketicileri yakından ilgilendiren değişikliklerin detayları...
12.02.2024 Ekonomi
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi Antalya'da bir veli, çocuğunu kaydettirdiği özel okuldan istenen fahiş kitap ücretine itiraz etti. Aynı kitapları dışarıdan daha ucuza almaya kalkan veli, okul yönetimiyle anlaşmazlık yaşadı. Mahkemenin haklı bulduğu veli, fazla ödediği ücreti almaya hak kazandı.
9.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarına yeni düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması mı geliyor?
Kredi kartlarına yeni düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması mı geliyor? Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Ekonomi yönetimi cephesinde son dönemde kredi kartlarına düzenleme yapılacağına dair sinyaller gelmeye devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ‘kredi kartlarına bir taksit sınırlaması getirilecek mi?’ sorusunu yanıtladı. Peki düzenleme nasıl olacak? İşte detaylar...
9.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor! Merkez Bankası Fatih Karahan açıkladı
Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor! Merkez Bankası Fatih Karahan açıkladı Kredi kartları için yeni düzenleme yolda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor Evi olan milyonlar için önemli bir uyarı yapıldı. Vatandaşların vakit kaybetmeden bankalarına başvurması istendi. 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında önemli değişikler oldu ve yeni uygulama başladı. Yeni düzenleme ile DASK’ın verdiği teminatlar iki katına çıktı, 2024 yılı sonrası için zeyilname kalktı, zorunlu deprem sigortasına enflasyon koruması geldi. Peki, yeni uygulama hem DASK poliçesi olanları hem de yeni sigorta yatıracakları nasıl etkileyecek?
22.01.2024 Ekonomi
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cuma namazına giriş yoğunluğunun azaldığı görüldü. 
19.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Düzenleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni düzenleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.