Üniversite Uzaktan Eğitim

Üniversite Uzaktan Eğitim

Son dakika üniversite uzaktan eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite uzaktan eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite uzaktan eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Uzaktan Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite uzaktan eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 398 üniversite uzaktan eğitim haberi bulunmuştur. Tüm üniversite uzaktan eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar...
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar... Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması sonrası okullarda uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği yeniden gündeme geldi. YÖK uzaktan eğitim kararını üniversitelere bıraktı. Birçok üniversite bu süreçte çevirimiçi eğitime geçti. Final tarihlerinin gelmesi ile de sınavlar ile ilgili karar verildi. Bazı üniversitede finaller de online olarak yapılacak. Bazı üniversitelerde ise dersler uzaktan yapılırken sınavlar yüz yüze yapılacak. Öte yandan MEB tarafından yapılan açıklamalarda ilköğretim ve lise öğrencileri için uzaktan eğitime geçişin söz konusu olmadığı vurgulandı.
9.01.2022 Eğitim
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması. Artan koronavirüs vakaları sonrası üniversiteler peş peşe harekete geçiyor. Kritik karar verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vakalar sonrası üniversitelerle ilgili uzaktan eğitim açıklamasında bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vaka sayılarını takip ettiklerini belirterek, "Üniversitelerimiz, salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir" dedi.
6.01.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim... Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. Milyonlarca öğrenci yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Birçok üniversite uzaktan eğitim kararı aldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan uzaktan eğitim açıklaması geldi. Omicron'un yaygın varyant olacağının açıklanmasının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer son yaptığı açıklamada okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı.
5.01.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online... Koronavirüs salgınında yeni varyatların ortaya çıkması sonrası yeni tedbirlerin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyordu. Özellikle eğitim sürecinin nasıl devam edeceği hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla araştırılıyordu. Omicron varyantının üniversite öğrencileri arasında görülme sıklığının artması sonucu pek çok üniversiteden uzaktan eğitim kararı geldi. Üniversitelerin ardından lise, ortaokul ve ilkokullar da da uzaktan eğitime geçiş olacak mı?  İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada yılbaşına dikkat çekerek vaka sayılarında patlama görülebileceğini, söyledi. Tükek uzaktan eğitim ile ilgili de; “Üniversite eğitimi; online bir seçenek. Çok da güzel uygulandı geçen sene, salgın bu seyirde devam eder, üniversite öğrencileri arasında bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten gündeme gelir. Öğrencilerimizin sık enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması zaten bunu doğal olarak gerektirir. Şu anda da ona doğru bir gidiş var gibi gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o şekilde artışlar görürsek biz de eğitime online devam edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da vaka sayısı artar bunun önüne geçilemez hale gelirse o zaman orada da özellikle Omicron dalgasıyla birlikte influenza da şu an çok aktif dolayısıyla şu dönem geçene kadar belki kısa bir süre online’a dönülebilir.
29.12.2021 Gündem
Uzaktan eğitimle ilgili son dakika kararı! Derslerin yüzde 40'ı...
Uzaktan eğitimle ilgili son dakika kararı! Derslerin yüzde 40'ı... Uzaktan eğitim ile ilgili flaş karar! Belli oldu. Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Derslerin yüzde 40'ı uzaktan yapılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamıştı. Üniversite senatolarının duyurularıyla eğitimin nasıl olacağı da şekillenmeye başladı.
29.08.2021 Eğitim
Talep yok! Fiyatlar düştükçe düşüyor...
Talep yok! Fiyatlar düştükçe düşüyor... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Fiyatlarda yaşanan düşüş eğilimi hız kesmeden devam ediyor. Peki fiyatlar ne kadar daha düşmeye devam edecek? Tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle başta eğitim olmak üzere hemen hemen hayatın tüm alanı salgından olumsuz etkilendi. Bu dönemde eğitimin uzaktan devam etmesi ve okulların online eğitime geçmesiyle öğrenciler yurtları ve evleri boşalttı. Büyük öğrenci şehirlerinde evlerin boş kalması ise kiralara yansıdı.
29.09.2020 Ekonomi
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi?
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi? Yeni eğitim öğretim yılı iple çekilirken, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteli olan öğrencilerin üniversitelerin açılış tarihine yönelik araştırmaları da başladı. Lisans eğitimine başlayacaklar ve hâlihazırda lisans öğrencisi olanlar YÖK duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor.  Öte yandan ise üniversite açılış tarihinin ertelendiği iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu paylaşımları gören öğrenciler “Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılıyor, üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim’e mi ertelendi?” sorularına yanıta arıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerin açılış tarihi ertelendi mi?
29.08.2023 Eğitim
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin Astronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023 Ekonomi
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor?
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversitelerin son durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Mart ayının bitmesine saatler kala üniversite öğrencileri YÖK’ün açıklamalarını yakından takip ediliyor. Lisans ve önlisans öğrencisinin gözü Yükseköğretim Kurulu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, Nisanda üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılacak?
30.03.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.
21.03.2023 Gündem
Kalpten Kalbe Burs Fonu kapsamı genişledi
Kalpten Kalbe Burs Fonu kapsamı genişledi İzmir depremi sonrasında Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde oluşturulan Kalpten Kalbe Burs Fonu’nun kapsamı, depremden etkilenen üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla genişletildi.
7.03.2023 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması: Üniversiteler online mı?
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika açıklaması: Üniversiteler online mı? Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde hayatı büyük oranda etkiledi. Depremin ardından depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararı sonrası gözler üniversitelerin durumuna çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin bahar döneminde uzaktan (online) eğitime geçtiğini açılmıştı, bir açıklama da YÖK'ten geldi. Öğrencilerde üniversitelerin açılacağı beklentisi oluşurken YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim sürecinden üniversite sınavlarına, kayıt dondurmadan deprem bölgesindeki öğrencilerin durumuna kadar merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.
17.02.2023 Eğitim
Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? YÖK başkanı açıkladı!
Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? YÖK başkanı açıkladı!   Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yapıyor. Peki, Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? 
17.02.2023 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi. Özvar ayrıca, "Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir" ifadelerini kullandı.
17.02.2023 Eğitim
Üniversiteler için uzaktan eğitim kararı!
Üniversiteler için uzaktan eğitim kararı! Türkiye'yi sarsan deprem felaketi sonrası üniversiteler için yeni kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtları misafirhane olarak kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Uzaktan eğitimle yollarına devam edecekler" dedi.
12.02.2023 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı oldu, deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı oldu, deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Milli Eğitim Bakanı Özer'in okulların 1 hafta daha tatil edildiğini duyurmasının ardından gözler üniversiteler online olur mu? Sorusunun yanıtına çevrildi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 20 bini geçti, arama kurtarma çalışmaları devam ederken üniversite öğrencileri Üniversiteler online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Üniversitelerde son durum ne? Sorularına yanıt aramaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen konuya açıklık getirdi. Peki, Üniversiteler online mı oldu, üniversiteler açılacak mı? Deprem nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak 2023? Üniversiteler tatil mi? 
11.02.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik'' dedi.
29.12.2022 Gündem
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı. Terör örgütüne katılım, geçmişteki 5 binli sayılardan 2021 itibarıyla 51’e düştü, bugün ise 41 seviyesindedir. 2016’dan bugüne toplam 2 bin 204 terörist teslim oldu, bunların da bin 168’i ikna yöntemiyle gerçekleşti” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri!
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Sınavsız İkinci Üniversite başvuruları başladı! İşte sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri! Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına giriş sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri alınmaya devam ediyor. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir ön lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar bu kapsamdaki ön lisans programlarından birine, herhangi bir lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar ise yine İkinci Üniversite kapsamında yer alan ön lisans veya lisans programlarından birine giriş sınavı olmaksızın kayıt yaptırabiliyor. Peki, Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvurusu nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır? İkinci üniversite bölümleri hangileri? Sınavsız 2. Üniversite kayıt işlemleri hakkında merak edilenler…
12.10.2022 Eğitim
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok Her sene olduğu gibi gelecek sene de öğrenciler istediği liseyi veya üniversiteyi kazanmak için sınavda ter dökecek. Hazırlık için ise özel kurs merkezlerine kayıtlar yaptırılmaya başlandı. Verilen eğitimlerin kalitesi öğrencinin başarısında büyük öneme sahip. Bazı durumlarda veliler ve kurs merkezi karşı karşıya gelebiliyor. Verilen eğitimleri beğenmeyen aileler, para iadesi isteyip çocuklarının kaydını sildiriyor. İade talebi reddedilen veliler ise hukuki yollara başvurmak zorunda kalıyor. Peki dershaneler ücretleri iade etmek zorunda mı? Kurs merkezleri paraları iade etmezse veliler ne yapabilir? Özel eğitim kurumları nereye şikayet edilir? Avukat tarafından konuya ilişkin kritik detaylara yer verildi.
6.10.2022 Gündem
Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri!
Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri! Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) 2022-2023 Eğitim Döneminde burs başvuru sürecini başlattı. Üniversitelerin lisans bölümü okuyan veya lisans bölümüne yeni kaydını yaptırmış öğrencilere TAREKSAV tarafından karşılıksız burs verilecek. Peki, Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri!
2.10.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Uzaktan Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite uzaktan eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.