Gazete Vatan Logo

Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim...

Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. Milyonlarca öğrenci yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Birçok üniversite uzaktan eğitim kararı aldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan uzaktan eğitim açıklaması geldi. Omicron'un yaygın varyant olacağının açıklanmasının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer son yaptığı açıklamada okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı.

Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim...

Milyonlarca öğrenci ve veli yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı son noktayı koydu. Balan Özer duyurdu. MEB'den flaş yüz yüze eğitim kararı geldi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Özer, şu anda okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını, süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Özer, "Omicron hızla yayılıyor ancak okullarımızda önlemleri değiştireceğimiz bir alarm durumu söz konusu değil." dedi.

Öte yandan Bakan Özer son verdiği röportajda da yüz yüze eğitimin devam edeceğine vurgu yapmıştı. Özer yüz yüze eğitim ile ilgili, "Salgın nedeniyle okulun bir öğrenme ortamı olmanın ötesinde çok boyutlu anlamları olduğu ilk kez toplumun tüm kesimleri tarafından net bir şekilde görüldü. Bu nedenle uzaktan eğitim, okul ortamının kesinlikle bir alternatifi olamaz. Uzaktan eğitim sadece öğrenmeyle ilgili olağanüstü koşullarda zorunlu bir eğitim platform işlevi görür. Tüm dünya uzaktan eğitimin eşitsizlikleri artırdığı, bu nedenle mümkün olduğu kadar yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiği konusunda mutabık. Hal böyleyken bizim de istediğimiz yüz yüze eğitime haftada beş gün geçmek oldu. Bu nedenle okulların ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğunu sıklıkla tekrarladım. Tüm dünyada aşı, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmenin ötesinde alınabilecek bir önlem de yok. Biz de bu önlemleri süreci yürütmenin merkezine koyduk. Oldukça işlevsel bir mekanizma kurduk. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu ile koordineli bir şekilde süreci şu ana kadar başarılı bir şekilde yürüttük. Yeni varyantlarda da süreç başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu anda da 850 bin sınıfın çok azı (yüzde 1’in çok çok altında) vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Dolayısıyla, şu an için okullarda yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı