Uzaktan Eğitim Son Dakika

Uzaktan Eğitim Son Dakika

Son dakika uzaktan eğitim son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzaktan eğitim son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzaktan eğitim son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzaktan eğitim son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 202 uzaktan eğitim son dakika haberi bulunmuştur. Tüm uzaktan eğitim son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar...
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar... Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması sonrası okullarda uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği yeniden gündeme geldi. YÖK uzaktan eğitim kararını üniversitelere bıraktı. Birçok üniversite bu süreçte çevirimiçi eğitime geçti. Final tarihlerinin gelmesi ile de sınavlar ile ilgili karar verildi. Bazı üniversitede finaller de online olarak yapılacak. Bazı üniversitelerde ise dersler uzaktan yapılırken sınavlar yüz yüze yapılacak. Öte yandan MEB tarafından yapılan açıklamalarda ilköğretim ve lise öğrencileri için uzaktan eğitime geçişin söz konusu olmadığı vurgulandı.
9.01.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, yüz yüze eğitim... Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. Milyonlarca öğrenci yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Birçok üniversite uzaktan eğitim kararı aldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan uzaktan eğitim açıklaması geldi. Omicron'un yaygın varyant olacağının açıklanmasının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer son yaptığı açıklamada okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı.
5.01.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Açıklama geldi. Öğrencilerin talebi dikkate alınarak yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı. Koronavirüs salgını sürecinde başlayan uzaktan eğitimin ardından aşı uygulamalarının yaygınlaşması ve salgının nispeten kontrol altına alınması ile birlikte yeniden yüz yüze eğitime geçilmişti. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı. Üniversiteler tek tek açıkladı. Devam zorunluluğu kaldırıldı. Birçok üniversitede dersler online olarak yapılacak. Son açıklama İstanbul Teknik Üniversitesi'nden geldi. Rektör İsmail Koyuncu, sosyal medya üzerinden üniversiteye ilişkin yeni koronavirüs önlemlerini duyurdu. Koyuncu, kampüslerde son bir haftalık dönemde artan pozitif vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime devam zorunluluğunun kaldırdığını bildirdi.
28.12.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitimde yeni dönem! Tüm öğrencileri kapsıyor, resmen duyuruldu 10 gün...
Yüz yüze eğitimde yeni dönem! Tüm öğrencileri kapsıyor, resmen duyuruldu 10 gün... Yüz yüze eğitimde son dakika gelişmesi! Tüm öğrencileri ve öğretmenleri kapsıyor. Ve resmen duyuruldu. 10 gün... Bakanlık açıkladı. Yüz yüze eğitimle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Covid-19 Rehberi'ne koronavirüs vakalarında yapılması gerekenler ile ilgili bir bölüm eklendi; 18 olay üzerinden örnekleme yapıldı. Okullarda koronavirüs vakaları olması durumunda izlenecek yollar bir bir anlatıldı. İşte yüz yüze eğitim ile ilgili tüm öğrencileri kapsayan önemli açıklama...
19.11.2021 Eğitim
Okullar kapanacak mı? Sağlık Bakanı Koca resmen duyurdu...
Okullar kapanacak mı? Sağlık Bakanı Koca resmen duyurdu... Okullar kapanacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmen açıkladı. Bakan Koca okullara ilişkin yaptığı açıklamada, "Okulların kapanması ihtimalinden söz eden bir habere rastladım. Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış." dedi.
1.11.2021 Gündem
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! 81 ilde bugün itibarıyla... Resmen duyuruldu
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! 81 ilde bugün itibarıyla... Resmen duyuruldu Uzaktan eğitimle ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu. Yüz yüze eğitimde 6. hafta geride kalırken açıklamalar peş peşe geliyor. Bugün itibarıyla 81 ilde, kapalı olan hiçbir okulun bulunmadığını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim sürecinin planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini bildirdi. Okulların açık kalmasındaki en önemli etkenin öğretmenlerin aşılanma oranları olduğuna dikkat çekti. İşte okullarla ilgili son dakika açıklaması...
13.10.2021 Eğitim
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! Resmen duyuruldu, ilk kez...
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! Resmen duyuruldu, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Son dakika uzaktan eğitim açıklaması geldi. Öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bir ilk gerçekleşti. Eğitime uzaktan devam eden öğrencilere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapıldı. Yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarda bu sene ilk kez canlı sınıf uygulamasının gerçekleştiğini belirten Bakan Özer, bu sınıflarda okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz tablet ulaştırıldığını belirtti. Öte yandan Diyarbakır'da 21 sınıfta da vaka eğitime ara verildiğini duyurdu., eğitime ara verildi...
15.09.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merakla bekliyordu. MEB'den flaş açıklama geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan tabletler, uzaktan yapılan eğitime öğrencilerin gösterdiği katılım ve online olarak yapılan derslere yönelik yapılan açıklama önemli verileri ortaya çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 21 Eylül 2020 ile 22 Ocak 2021 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 445 bin 750 öğrenciye ücretsiz tablet verildi. Böylece uzaktan eğitime katılım konusunda sıkıntı yaşayan öğrenci sayısı azalmış oldu. Yapılan açıklamada ayrıca uzaktan eğitim ve EBA ile ilgili detaylar da paylaşıldı.
26.01.2021 Eğitim
Gazze İsrail saldırısı altında! 2 milyon kişinin elektriği tümden kesildi
Gazze İsrail saldırısı altında! 2 milyon kişinin elektriği tümden kesildi İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. Filistin medyası tek santralin yakıtının bittiğini ve elektriğin kesildiğini duyurdu.
11.10.2023 Dünya
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı!
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı! YÖK Başkanı Erol Özvar: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek.
22.09.2023 Eğitim
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde vefat sayısı 24 bin 617'e yaralı sayısı ise 80 bin 104'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. İlk kez olacak. Yeni uygulama geliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu oldu. Bakan Özer, 'Yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz.' dedi ve yeni modelin detaylarını paylaştı. Özer ayrıca merakla beklenen atama sürecinden de bahsetti. İşte son dakika haberinin detayları...
25.06.2022 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
MEB'den yaz tatili öncesi son dakika kararı! Tarih verildi, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile...
MEB'den yaz tatili öncesi son dakika kararı! Tarih verildi, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Son dakika kararının detayları belli oldu. 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini doğrudan ilgilendiriyor. Milyonlarca öğrenci yaz tatili için geri sayıma başladı. Tatil öncesi MEB'den son dakika kararı geldi. Bakan Özer tarafından tek açıklandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında hayata geçirilecek. MEB okuma becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak çalışma başlattı. 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin yaş gruplarına uygun metinler oluşturuldu. İlk etapta 4. sınıf düzeyine yönelik hazırlanmış metinlerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında basılı ve ücretsiz olarak öğrencilere iletildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında ise 3 ve 5. sınıf düzeyindeki metinler aynı şekilde ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturulacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını duyurdu. Ayrıca öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak amacıyla "MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenler için de güzel haber geldi. Bakan Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi gelişimlerini kendileri planlayacaklar" ifadelerini kullandı.
29.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Öğretmenler için yeni karar, 20 Haziran...
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Öğretmenler için yeni karar, 20 Haziran... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Güzel haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Özer, öğretmenlere 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde izin verileceğini, 27-30 Haziran tarihlerinde ise bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklarını açıkladı. Özer, "20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi gelişimlerini kendileri planlayacaklar" ifadelerini kullandı.
27.05.2022 Eğitim
MEB'den son dakika yaz tatili kararı! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 17 Haziran'da ilk kez...
MEB'den son dakika yaz tatili kararı! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 17 Haziran'da ilk kez... MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yaz tatili ile ilgili son dakika kararı. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsıyor. Bakanlık tarafından bir ilk hayata geçiriliyor. 17 Haziran tarihi itibarı ile başlıyor. Okullarda eğitim süreci son iki yıldır pandemi koşullarında devam ediyor. Koronavirüs salgının en yoğun olduğu dönemlerde uzaktan eğitim uygulamasına geçilse de normalleşme süreci ile okullarda yüz yüze eğitim yeniden başladı. Maske, mesafe ve hijyen odaklı önlemler ile birlikte pandemi süreci öğretmenlerin özverisiyle başarılı bir şekilde geçirildi. Bakanlık tarafından bu süreçte veliler sıklıkla bilgilendirildi. Şimdi de yaz tatili için geri sayım başladı. Tatil öncesi MEB tarafından önemli adımlar atıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını duyurdu. Ayrıca öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak amacıyla "MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” hazırlandı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenciler için aldı yeni kararlar...
26.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika uyarısı geldi. MEB yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren tarihi açıkladı. Uzman ya da başöğretmen unvanı almak isteyen bütün öğretmenleri kapsıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Buna göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
13.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ilde resmen değişti! İlkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ilde resmen değişti! İlkokul, ortaokul ve liselerde... MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı. Tüm Türkiye'de resmen değişti, Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, "Milli eğitim camiasını normalleştirmeden Türkiye’nin normalleşmesi mümkün değil. Onun için başta 6 Eylül tarihinden itibaren kararlı bir şekilde kesintiye hiç uğratmadan, ama sağlık tedbirlerine de riayet ederek bugünlere gelmiş olmanın büyük bir mutluluğunu taşıyoruz" dedi. Bakan Özer "Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla artık kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Bugün biz de ilk kez 18 milyon öğrencimizin, 1.2 milyon öğretmenimizin ve diğer idare personelimizin eğitim okul binasında maske kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Ve öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde okullarına gittiler. Okullarında çok güzel bir gün geçirdiler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok farklı bir deneyim oldu.” diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
27.04.2022 Eğitim
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi...
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi... Maaşınızı nasıl artırabilirsiniz? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar giderek artıyor. Buna karşın yıllık olarak şirketler normal zamlarını yapıyor. Ancak fiyatların arttığı oranda zam yapılmadığı için çalışanlar zorlanıyor ve ödeme güçlüğü çekebiliyor. İşverene giderek ara zam isteyen çalışanlar olumsuz yanıt alabiliyor. Temel ücret önemli evet. Ancak yüksek bir maaşın yanı sıra daha fazlasını isteyebileceğiniz çok şey de bulunuyor. 'Daha fazla para istiyorum' demenin yanı sıra, zammı neden hak ettiğinizi düşündüğünüze dair somut nedenler vermek de yardımcı olabilir. Peki maaşları artırmanın bir yolu var mı? İstediğiniz maaş zammını almak için doğru soruları nasıl sorabilirsiniz? Çalışanlar işverenle zam konusunu konuşurken olumlu sonuç için nasıl bir yol izlemeli? İşte maaş yükseltme taktikleri...
16.04.2022 Çalışma Hayatı
MEB resmen duyurdu! Bugün başladı, LGS ve YKS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, tamamen ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Bugün başladı, LGS ve YKS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, tamamen ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. 81 ildeki milyonlarca öğrenci için geçerli. 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırlanan çalışma kitaplarından 12 milyon bastırarak 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.
14.04.2022 Eğitim
Paralar iade ediliyor! Son tarihi kaçırmayın, yıllık asgari ücret tutarına kadar...
Paralar iade ediliyor! Son tarihi kaçırmayın, yıllık asgari ücret tutarına kadar... Para iadesi alabilirsiniz. Son tarihe dikkat! Çalışan yüz binlerce kişi için geçerli. 31 Mart'ta sona eriyor. İnternetten, elden ya da posta yoluyla başvuru yapılabiliyor. Çalışanların yapmaları zorunlu. Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile ilgili açıklama geldi. Ücret gelirinden dolayı verilmesi gereken beyannamelerde vatandaşlar, hangi harcamaları gider olarak gösterebileceğini araştırıyor. Beyanname veren kişilerden bazıları vergi öderken, bazı durumlarda ise vatandaşlar vergi iadesi alabiliyor. Yıl içinde işyeri veya şirket değiştirenlerin durumu ne? Beyanname sınırı nasıl hesaplanıyor? Yabancı şirket çalışanları ne yapacak? Hangi harcamalar gider olarak gösterilebilir? Hepsi tek tek açıklandı...
21.03.2022 Çalışan Hakları
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
Samsun'da eğitime kar engeli
Samsun'da eğitime kar engeli Samsun'da olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilçede okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.
16.03.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl...
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistem için harekete geçti. 81 ilde uygulanacak. MEB'in resmen duyurduğu karar bütün okullarda uygulanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi amacıyla dev bir adım daha atarak yeni bir teftiş sistemi kurdu. Uygulamaya alınan yeni Kalite Güvence Sistemi'yle okullar kendi öz değerlendirme raporlarını kendileri hazırlayacak. Okullar, raporda eğitim göstergelerindeki hedeflerini açık bir şekilde ortaya koyacak ve hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacak. Öz değerlendirme raporlarına göre her bir okulu en geç 3 yılda bir denetlenecek ve rehberlik desteği sağlanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm illerimizde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruyoruz. İllerimizde eğitim müfettiş ihtiyacını karşılamak için 750 eğitim müfettiş yardımcısı alım sürecini başlattık" dedi.

Öte yandan Bakan Özer katıldığı televizyon yayınında da "Öğretmen atamaları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.3 bin anaokulu yaptık, 40 bin ana sınıfı açtık. Yeni atamalarda anaokulu öğretmen istihdamı ağırlığımız olacak" dedi. Öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetinin günlük süresi, merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 4, mahalli hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 2 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamayacak. Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla uygulanamayacak. Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakika olacak.
12.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Uzaktan Eğitim Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzaktan eğitim son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.