Gazete Vatan Logo

Gazze İsrail saldırısı altında! 2 milyon kişinin elektriği tümden kesildi

İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. Filistin medyası tek santralin yakıtının bittiğini ve elektriğin kesildiğini duyurdu.

Gazze İsrail saldırısı altında! 2 milyon kişinin elektriği tümden kesildi

İsrail ablukasındaki Gazze Şeridi'nde tek elektrik santralinin yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalmasıyla 2 milyonu aşkın nüfuslu bölgenin elektriği tümden kesildi.

İSRAİL'DE OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR

İsrail Eğitim Bakanlığı, İsrail'deki okulların uzaktan öğrenmeye geçeceğini duyurdu.

GAZZE'DE CAN KAYBI BİN 55'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı bin 55'e, yaralananların sayısı ise 5 bin 184'e yükseldi.

FİLİSTİN'DEN ULUSLARARASI EYLEM ÇAĞRISI

Filistin Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı çağrısında “Bakanlık, bu çılgınca savaşın derhal durdurulması ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın temel ihtiyaçlarının acilen karşılanması için acil uluslararası eylem çağrısını yinelemektedir. Bakanlık ayrıca işgal altında yaşayan Filistin halkı için uluslararası koruma sisteminin etkinleştirilmesi talebini yineler” ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DAN İSRAİL'E DESTEK TEKLİFİ

Almanya hükümetinin İsrail'e askeri ve teknik destek teklif ettiği ortaya çıktı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un mecliste yaptığı konuşmada, İsrailli mevkidaşı Yoav Galant'a ve İsrail'in Berlin Büyükelçiliğinin askeri ataşesine yardım teklifinde bulunduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Pistorius, "Her ikisi de şu ana kadar askeri veya teknik nitelikte bir desteğe ihtiyaç duymadıklarını söyledi" dedi. Meselenin siyasi destek meselesi olduğunu söyleyen Pistorius, Almanya'nın İsrail'e verdiği siyasi desteğin ise apaçık ortada olduğunu belirtti.

Pistorius ayrıca, "İnsani açıdan yardımcı olabileceğimiz ölçüde teklifimiz de var ama şu ana kadar böyle bir talep gelmedi" dedi.

GAZZE'NİN ELEKTRİĞİ TAMAMEN KESİLDİ

Filistin medyası tek santralin yakıtının bittiğini ve elektriğin kesildiğini duyurdu.

İSRAİL LÜBNAN'DA HİZBULLAH'I VURDU

İsrail Lübnan tarafından gelen ateş üzerine bölgedeki hedefleri vurduğunu açıklamıştı. Ordu vurulan hedeflerin Hizbullah'a ait olduğunu duyurdu. İsrail ordusu, uçaklarından birinin Hizbullah gözlem noktasına saldırdığını ve topçu atışlarının tespit edildiği bölgeyi bombaladığını söyledi.

Haberin Devamı