Türkiye Sigorta Birliği

Türkiye Sigorta Birliği

Son dakika Türkiye Sigorta Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Sigorta Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Sigorta Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Sigorta Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye sigorta birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 972 türkiye sigorta birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye sigorta birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
İki sigorta şirketine el kondu! Flaş karar
İki sigorta şirketine el kondu! Flaş karar Türkiye Sigorta Birliği "İki sigorta şirketinin portföyünün idaresi Güvence Hesabı'na bırakıldı" açıklamasını yaptı.
28.11.2023 Ekonomi
Depremde zarar gören araçların bilançosu netleşmeye başladı
Depremde zarar gören araçların bilançosu netleşmeye başladı Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalılık oranları üzerinden yapılan tahminlere göre deprem bölgesinde 1 milyar dolar civarında hasar oluşacağını söyledi.
27.02.2023 Gündem
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar arttı. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışmaları başladı. İşte detaylar...
9.12.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin Zorunlu trafik sigortalarında artan fiyatları kendilerince fırsata çeviren dolandırıcılar, sigorta yaptırmak isteyenlere gerçeklikten uzak düşük teklifler vererek mağduriyetlere sebep oluyor.
19.11.2022 Gündem
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor. Poliçelerde sistem tamamen değişiyor. Bazı sürücülere yüzde 50 indirim yapılırken; bazılarına da yüzde 200 zam gelecek. Yani basamak sayıları artırılacak, kişiye özel poliçeler olacak. Peki bu indirim ya da zamlar neye göre belirlenecek? Piyasadaki fiyatlar ne durumda? İşte zorunlu trafik sigortası ile ilgili son detaylar...
17.11.2022 Otomobil
BES'te yeni dönem! Flaş açıklama geldi, Enflasyonun üzerinde getiri sağlıyor
BES'te yeni dönem! Flaş açıklama geldi, Enflasyonun üzerinde getiri sağlıyor Bireysel Emeklilik Sistemi ile son dakika gelişmeleri toplumun büyük kesimi tarafından yakından takip ediliyor. Hükümet BES ile ilgili önemli adımlar atıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı yüzde 30'a çıkarılırken yapılan düzenleme ile BES'ten avans çekme imkanı getirildi, 18 yaş altı da sisteme dahil edildi. BES'te en çok merak edilen konu ise BES fonlarının getirisi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada BES'in uzun vadeli bir tasarruf aracı olduğnun altını çizerek, fonların enflasyonun üstünde getiri sağladığını vurguladı.
19.09.2022 Ekonomi
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87...
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87... Sağlık sektöründe çalışan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren gelişme! Sağlık sigortası hizmeti veren şirketlere kötü haber! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. TTB-HUV katsayı listesi ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri, sigorta sektörünün gündemine oturdu. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı yeni tarife sağlık sigortası sektörüne ciddi yükler getirecek. Sektör, artan maliyetleri her ne kadar yeni poliçelere yansıtacak olsa da, geçmiş dönem poliçe yüklerini taşımak zorunda kalacak. Yeni fiyatların öngörülmeyen bir ek maliyet yaratacağını dile getiren sektör temsilcileri, şirketlerin sermaye anlamında zorlanabileceğini vurguluyor. Sigortada ikinci trafik vakası yaşatacak gelişmenin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
İkinci el araç sahiplerini ilgilendiriyor! TSB’den Araç Kasko Değer Listesi kararı!
İkinci el araç sahiplerini ilgilendiriyor! TSB’den Araç Kasko Değer Listesi kararı! Kasko bedeli yüksek ikinci el araç sahiplerini ilgilendiriyor! Türkiye Sigorta Birliği (TSB) duyurdu! Türkiye Sigorta Birliği; otomotiv sektöründeki sık değişen koşullar nedeniyle, tarafların mağduriyetini en aza indirmek için ‘Araç Kasko Değer Listesi’nin ayda üç kez güncelleyecek. Peki, Araç kasko değer listesi nereden bakılır? Araç kasko değeri sorgulama nasıl yapılır? Kasko Değer Listesi sorgulama ekranı!
21.06.2022 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat...
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat... Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, kimse bilmiyor ama kayıplar en aza iniyor. Resmi Gazete’de yayımlandı, zararı trafik sigortası ödüyor, 30 gün detayına dikkat! Tamamen değişti, artık onlara da tazminat hakkı doğuyor. Otomobilinden traktörüne, motosikletinden tankerine, iş makinesinden minibüsüne, taksisinden otobüsüne, kamyonundan kamyonetine kadar tüm araç grupları için başvuru yapılabiliyor. Başvuruda sınır yok ama iki yıl içinde müracaat edilmesi gerekiyor. Birçok araba sahibi bundan haberdar değil ya da ‘bürokratik işlem’ diye de peşine düşmüyor. Peki kimlere, nasıl tazminat hakkı doğuyor! İşte tüm detaylar...
29.05.2022 Ekonomi
BES'te QR kod dönemi! Para gönderilebilecek, yüzde 30 devlet katkısı...
BES'te QR kod dönemi! Para gönderilebilecek, yüzde 30 devlet katkısı... BES son dakika haberleri hem katılımcılar hem de BES'e giriş yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde vatandaşların talepleri doğrultusunda çeşitli yenilikler hayata geçirildi. Avans sistemi uygulaması başladı. Evlilik, eğitim gibi nakit ihtiyacının bulunduğu durumlarda hem anapara hem de devlet katkısından avans çekme imkanı sağlandı. Bu da birçok kişinin sistemden çıkmasının önüne geçti. BES'ye şimdi de yeni bir uygulama başlıyor. QR kod ile para gönderme imkanı sunulacak. 'BES Hediye Kartı' uygulaması devreye alınacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, "Kişiler hediye olarak yakınlarına özel günlerinde altın gibi geleneksel hediyeler vermek yerine bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' çalışmalarına başladık. Vatandaşımızın düğün ve doğum günü gibi özel günlerde taktığı altınların yerine BES fonlarına para göndermesini ve katkı yapmasını sağlayan bir sistem olacak. QR kod okutularak para gönderilebilecek. Çalışmayı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz. Gönderilen paraya da yüzde 30 devlet katkısı olacak." diye konuştu.
24.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir dönem sona eriyor. Karar verildi. Ev alama hayali kurup yeteri kadar nakit birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut hesabı BES çatısı altına giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birçok yenilik hayata geçirildi. Devlet desteği miktarı artırılarak bazı zorunlu durumlarda BES hesabından avans kullanılabilmesi mümkün hale getirildi. Şimdi de konut sahibi olmak isteyenler için harekete geçildi. 6 yıl önce başlatılan konut hesabı uygulamasının BES kapsamı içine alınması gündemde. İşte konunun detayları...
9.05.2022 Ekonomi
BES ile ilgili flaş açıklama! Bireysel Emeklilik Sistemi artık...
BES ile ilgili flaş açıklama! Bireysel Emeklilik Sistemi artık... BES ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Çalışanların, çalışma yaşamları boyunca yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde standartlarını da koruyarak bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemine ilgili her geçen gün artıyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, emeklilik şirketlerinin yatırım danışmanlık hizmeti vermesi gerektiğini belirterek, şirketlerin yatırım fonlarını da pazarlayabileceğini söyledi.
4.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu...
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme geliyor. BES'te yeni dönem başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de yüzde 30 teşvik verecek. Sistemin hayata geçirilmesi için 3 ayrı yöntem üzerinde çalışıldığı öne sürülüyor.
2.04.2022 Ekonomi
Tamamen ücretsiz! Esnafa güzel haber, yıl sonuna kadar...
Tamamen ücretsiz! Esnafa güzel haber, yıl sonuna kadar... Ücretsiz olarak sunuluyor. Yıl sonuna kadar devam ediyor. TESK Başkanı Palandöken duyurdu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2,5 milyona yakın esnaf ve sanatkarı temsil eden kurumumuz ve sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği ile esnaf ve sanatkârımızın sigorta konusunda bilinçlenmesi ve fayda sağlayacak adımlar atılması için DMW Uluslararası Eğitim Danışmanlık A.Ş. öncülüğünde eğitim seferberliği başlattık. Esnafımızın tamamı bu ücretsiz eğitimlerden faydalanmalı. Bu eğitimler ile esnafımızın sigortaya olan ilgisi artırılacak” dedi.
20.03.2022 Ekonomi
SEGEM aktüerlik sınavları ilanı yayınlandı! İşte SEGEM sınav tarihleri!
SEGEM aktüerlik sınavları ilanı yayınlandı! İşte SEGEM sınav tarihleri! Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) duyurdu! 2022 yılı Aktüerlik Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayınlandı. Aktüerlik sınav tarihleri belli oldu! Yapılan duyuruya göre, aktüerlik birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da yapılacak. Peki, SEGEM sınav tarihleri belli oldu mu? SEGEM sınavı kaç dakika? SEGEM belgesi nasıl alınır? SEGEM sınav ücreti ne kadar? İşte aktüerlik sınavına ilişkin bilgiler…
18.02.2022 Çalışma Hayatı
Türkiye Sigortalar Birliği duyurdu! Sigorta şirketlerinden alacaklı olanlara zaman aşımı uyarısı!
Türkiye Sigortalar Birliği duyurdu! Sigorta şirketlerinden alacaklı olanlara zaman aşımı uyarısı! Türkiye Sigortalar Birliği harekete geçti ve resmen duyurdu. Milyonlarca sigorta ve emeklilik şirketleri müşterisini ilgilendiriyor. Sigorta şirketlerinde alacağı bulunan hak sahipleri için çok önemli bir uyarı yapıldı. Müşterilerin hemen başvuruda bulunması istendi. İnternet üzerinden sigorta ödemelerinde ilişkin sorgulama Güvence Hesabı adresinden yapılabilecek. Sigorta şirketlerinden alacaklı olan hak sahiplerinin kontrol etmeleri gerekiyor. Başvurulmaması halinde paralar zaman aşımına uğrayabilir. İşte yapılması gerekenler...
18.02.2022 Ekonomi
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ağır taşıt kararı!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ağır taşıt kararı! Emniyet Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle ticari olarak yük taşıyan araçlar kayarak yoldan çıktıklarında, yolda kaldıklarında veya trafik kazasına karıştıklarında en kısa sürede trafiğe açılması için kendi kasko veya şirketlerinin yönlendireceği çekici/kurtarıcılar beklenmeksizin karayolları ekipleri tarafından en yakın alana çekileceğini duyurdu.
21.01.2022 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, resmen değişti, başvuran alıyor, 2 yıl süresi var, artık...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, resmen değişti, başvuran alıyor, 2 yıl süresi var, artık... Milyonlarca araba sahibini kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tamamen değişti. Geçmiş dönemlerde sadece belli araçlar yararlanabiliyordu. Ancak alınan yeni karar ile tüm arabaları kapsayacak şekilde değiştirildi. Otomobilinden traktörüne, motosikletinden tankerine, iş makinesinden minibüsüne, taksiden otobüse, kamyonundan kamyonetine kadar tüm araç grupları artık başvuruda bulunabilecek. Formül değişti. Önemli bir detay dikkat çekiyor. 2 yıllık süreyi aşmamak gerekiyor.
20.12.2021 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı...
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı... Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili açıklama geldi. 2021 yılı bitmeden iki önemli hedefe ulaşıldı. BES, devlet katkısıyla yeni rekorlara koşuyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "2003 yılında ülkemiz finans sistemine dahil olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) 18 yıl sonunda bizler için çok önemli görülen 200 milyar TL fon büyüklüğünün aşılması bizleri gururlandırdı." ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı...
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem. Tamamlayıcı emeklilik sistemi artık 18 yaş altı çocuklara da açıldı. Üstelik devlet desteği yüzde 25 olarak uygulanıyor. 3 ayda 50 bin çocuk sisteme girdi. Yüzde 70’i 10 yaşın altında.
26.09.2021 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı...
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı... Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! Büyük artış... Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 18 yaş altındaki 50 bine yakın çocuğun Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil olduğunu belirterek, "18 yaş altı çocuklarımız ve otomatik katılımdan gelen destekle yılın sonunda sistemin toplam fon büyüklüğünün 200 milyar TL’ye ulaşabileceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
23.09.2021 Ekonomi
Avans ödemesi yapılacak! Flaş karar, başlıyor...
Avans ödemesi yapılacak! Flaş karar, başlıyor... Avans ödemelerinin derhal yapılmasına karar verildi. Yapılan açıklamada konunun detayları kamuoyu ile paylaşıldı. TSB tavsiye kararını açıkladı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu'nca, olağanüstü toplanılarak, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi kapsamında hasar ödemelerine ilişkin tavsiye kararları alındı.
17.08.2021 Ekonomi
Paralar avans olarak ödenecek! Ev ve araba için...
Paralar avans olarak ödenecek! Ev ve araba için... Para ödemeleri ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Ev ve araba için geçerli. İşlemlerin tamamlanması beklenmeden ödeme yapılacak. Avans olarak ödenen miktarı şirketleri kendileri belirleyecek. TSB tavsiye kararını yayınladı. Doğal afetler nedeni ile evi ya da arabası zarar gören vatandaşlara kolaylık sağlanacak.
1.08.2021 Ekonomi
Para ödemesi yapılacak! Flaş karar, araç ve konut sigortası...
Para ödemesi yapılacak! Flaş karar, araç ve konut sigortası... Para ödemesi yapılacak. Süreç hızlandırılacak ve kolaylık sağanacak. Araç ve konut sigortasına ilişkin açıklama geldi. Resmen duyuruldu. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen yangınların zararlarının hafifletilmesi amacıyla tavsiye kararı aldığını duyurdu. Hasara uğramış araç ve konut bilgileri üzerinden sigorta şirketlerince yapılan incelemeler neticesinde, sigortalı olduğu tespit edilen araç ve konutlar için sigortalılara ulaşılarak tazminat süreçleri hızlandırılacak. Zararların bir an önce giderilebilmesi ve hasar tazmin sürecinin hızla işletilebilmesi adına, evrak temin sürecinde sigortalılara gerekli kolaylık sağlanacak. Teminat dâhilindeki hasarların bir bölümünün, hasar prosedürleri sonuçlanana kadar şirketlerce kendi belirleyecekleri oranlarda avans niteliğinde ödeme yapılacak.
31.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Sigorta Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye sigorta birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.