Sigorta

Sigorta

Son dakika sigorta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigorta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigorta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigorta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigorta gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.647 sigorta haberi bulunmuştur. Tüm sigorta haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridirÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.
25.07.2024Ekonomi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
25.07.2024Ekonomi
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağı
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağıKredi kullanarak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların kapısını çalarken, bankalar ise vatandaştan masraf üstüne masraf kesmeye başladı. Deprem sigortası DASK ve damga vergisi gibi zorunlu olan masrafların haricinde bankalar diğer tüm alanlarda uyguladığı ücret ve aracılık ettiği sigorta bedellerinde de fahiş oranlarda artışa gitti. Konut sigortası ve hayat sigortası yaparken vatandaşın istediği sigorta şirketlerinden teklif alarak en uygun fiyatlı sigortayı tercih etme seçeneğini de elinden alan bankalar son olarak EFT ücreti de kesmeye başladı.
25.07.2024Ekonomi
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!Meclis'te devam eden vergi kanun teklifi görüşmeleri, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, EYT'lilere sağlanan %5'lik sigorta prim desteği kaldırılıyor. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2.25’e yükseltiliyor. Bu düzenlemeler, EYT’li çalışanlar ve işverenler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Toplu ulaşıma zam! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni kararı duyurdu
Toplu ulaşıma zam! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni kararı duyurduAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
24.07.2024Ekonomi
Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam
Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zamAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
24.07.2024Ekonomi
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilir
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilirAK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyonda görüşebileceklerini söyledi.
22.07.2024Gündem
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi
İŞKUR'dan genç istihdamına rekor destek: 15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti
İŞKUR'dan genç istihdamına rekor destek: 15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleştiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleşirken, 1 milyon 843 bin 710 genç mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlandırılarak mesleki beceri ve nitelik kazandı” dedi.
10.07.2024Ekonomi
Türkiye Sigorta'dan 6 ayda 50,4 milyar lira prim üretimi
Türkiye Sigorta'dan 6 ayda 50,4 milyar lira prim üretimiTürkiye Sigorta, 2024'ün ilk yarısında yüzde 107 büyüyerek 50,4 milyar lira prim üretti.
9.07.2024Ekonomi
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir gazetecinin Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili sorusuna, "Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda da yakalama ve tutuklama gerçekleşti. Tutuklama devam ediyor ve sonrasında da iade yargılaması sonrasında da Türkiye'ye gönderileceğini umut ediyoruz" diye cevap verdi.
5.07.2024Gündem
Asil Bostancı kimdir? Adanaspor Başkanı Asil Bostancı nereli, kaç çocuğu var?
Asil Bostancı kimdir? Adanaspor Başkanı Asil Bostancı nereli, kaç çocuğu var?Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da başkanlığa Asil Bostancı'nın getirildiği bildirildi. Peki, Asil Bostancı kimdir? Adanaspor Başkanı Asil Bostancı nereli, kaç çocuğu var?
2.07.2024Gündem
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyor
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyorSGK düğmeye bastı. O emekli aylıklar iptal ediliyor. Ödenen paralar faiziyle geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), 2023 yılında yapılan denetimlerde, 1533 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen ya da sahte iş yeri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildi.
30.06.2024Ekonomi
Sıfır aldığı 2 aracın hatalı olduğu ortaya çıktı: Firma aracı kabul etmedi!
Sıfır aldığı 2 aracın hatalı olduğu ortaya çıktı: Firma aracı kabul etmedi!Kocaeli'de sıfır araç satın almak isteyen Burhan Ülgen, yaşadığı mağduriyet karşısında zarara uğradı. Bayiden sıfır araç alan Ülgen, ekspertizde aracın boyalı olduğu ve sök tak işlemleri yapıldığını öğrendi. Aracı zararına aldığı bayiye satan ve tekrar aynı marka araç alan Ülgen, ikinci aldığı araç da hasarlı çıkınca isyan etti.
29.06.2024Gündem
FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı rekor fiyatla satıldı
FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı rekor fiyatla satıldıTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) ihaleye çıkardığı İstanbul’un Bebek ilçesindeki ‘FETÖ firarisi’ Akın İpek’in yalısı, 1 milyar 100 milyon liraya satıldı.
28.06.2024Ekonomi
Yurt dışında kiraladığı otomobilde kaza yaptı! TESLA'ya dava açmaya hazırlanıyor!
Yurt dışında kiraladığı otomobilde kaza yaptı! TESLA'ya dava açmaya hazırlanıyor!Bayram tatili için gittiği yurt dışı tatilinde kiraladığı otomobilde kaza yapan İzmirli Avukat, araçtaki teknik sorun nedeniyle duramadıklarını ve kaza yaptıklarını söyleyerek TESLA firması hakkında suç duyurusunda bulunacak.
27.06.2024Gündem
Emekli kök maaşına zam var mı, yok mu? Kök maaşa zam gelecek mi?
Emekli kök maaşına zam var mı, yok mu? Kök maaşa zam gelecek mi?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz'da Haziran ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Böylece yılın ilk 6 ayına ilişkin enflasyon farkı belirlenecek. TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla emekli ve memurlarına yapılan zam oranları da belli oldu. Peki, Emekli kök maaşına zam var mı, yok mu? Kök maaşa zam gelecek mi?
THY ikinci pilot alımı yapacak
THY ikinci pilot alımı yapacakTürk Hava Yolları büyüme hedefleri doğrultusunda yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı alımı duyurusu yayımladı.
13.06.2024Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklama
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklamaTicaret Bakanlığı, yaklaşan bayram ve tatil sezonu için yabancı plakalı taşıtıyla Türkiye'ye gelecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları sıraladı.
13.06.2024Gündem
Trafik sigortasında fiyatlar değişti! Araç sahipleri için yeni tablo ortaya çıktı
Trafik sigortasında fiyatlar değişti! Araç sahipleri için yeni tablo ortaya çıktıMilyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiriyor. Trafik sigortasında yeni dönem mayıs itibarıyla başladı. Bu tarihten sonra aylık trafik sigortası primi artışları hasar maliyet endeksine göre belirlenecekti. Temmuz ayı için yeni güncel oranlar da belli oldu. Peki ortalama bir hususi araç için sigorta bedeli ne kadar çıkıyor? Sigorta uzmanı kasko yaptırmak için en ideal tarihi açıkladı. İşte detaylar...
11.06.2024Ekonomi
Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes finali 3. maç ne zaman hangi kanalda?
Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes finali 3. maç ne zaman hangi kanalda?Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin final serisinde durumu 2-0’a getirdi. Serinin ilk iki karşılaşmasına Anadolu Efes ev sahipliği yaparken sarı-lacivertliler avantajı eline geçirdi. Peki Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
10.06.2024Basketbol
Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı! Kira detayı belli oldu
Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı! Kira detayı belli olduYaşanan depremler ve çöken binalar sonrası kentsel dönüşüm süreci hızlandı. Dönüşümde yeni dönem başladı. Mülk sahiplerinin en büyük çekincesi inşaatın uzun sürmesi ya da tamamlanmamasıydı. Yeni dönemde kentsel dönüşüme düzenleme getirildi. Vatandaş dönüşüm için müteahhit ile anlaşırken müteahhitten bina tamamlama sigortası yaptırmasını isteyecek . Müteahhit konutları hak sahiplerine teslim tarihinden itibaren 12 ay içinde teslim edemezse devreye sigorta şirketi girecek. Sigorta şirketi ya konut sahiplerine o tarihe kadar ödedikleri tüm bedelleri ödeyecek ya da başka bir müteahhit ile anlaşıp, inşaatın tamamlanmasını ve hak sahiplerine konutlarının teslim edilmesini sağlayacak
10.06.2024Ekonomi
Trafik sigortası için yeni karar! Ödeme değişti, zam yapıldı
Trafik sigortası için yeni karar! Ödeme değişti, zam yapıldıMilyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Trafik sigortası için yeni karar verildi. Trafik sigortasında Temmuz ayı azami prim artış oranı yüzde 3,50 oldu.
8.06.2024Ekonomi
Adana'da aşırı sıcak tarım ürünlerine zarar verdi: Tarlada kavun, karpuz, domates ve biber kalmadı
Adana'da aşırı sıcak tarım ürünlerine zarar verdi: Tarlada kavun, karpuz, domates ve biber kalmadıAdana'da tüm zamanların en sıcak Haziran ayı yaşanmasından dolayı kavun, karpuz, biber domatesin kalmadığı ve diğer ürünlerde de zarar oluştuğu bildirildi.
9.06.2024Adana
Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası geliyor
Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortası ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, haziran sonu itibarıyla devreye alınacağını söyledi.
7.06.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sigorta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigorta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.