Fon

Fon

Son dakika fon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fon gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.437 fon haberi bulunmuştur. Tüm fon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sistem Global’e Mediterra Capital’den ortaklık
Sistem Global’e Mediterra Capital’den ortaklıkSistem Global’e, Türkiye’nin önde gelen özel sermaye şirketi Mediterra Capital ortak oluyor. Sistem Global’in önümüzdeki 3 sene boyunca regülasyon teknolojileri (regtech) ve İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine ve ilgili altyapılara yatırımlar ve satın almalar yapması hedefleniyor.
22.10.2024Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talep
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talepTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 5 yıl 3 ay vadeli, yüzde 6,95 getiri oranlı 750 milyon dolar tutarındaki sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.
18.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyor
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyorTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küreselde parasal politikalar biraz gevşeyecek belki ama bunun hızı ve koordinasyonunda önemli bir etkisi olacak. 'Parasal politikaların gevşemesi bir mali konsolidasyonla sonuçlanacak mı?' sorusu da bizim açımızdan zorlayıcı bir soru. Ama bildiğimiz bir şey varsa önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!Ticaret Bakanlığı, denetimleri sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uyguladı.
17.10.2024Ekonomi
Türkiye Kalkınma Fonu, 90 milyon dolarlık kaynağı girişimcilik ekosistemine aktarmaya hazırlanıyor
Türkiye Kalkınma Fonu, 90 milyon dolarlık kaynağı girişimcilik ekosistemine aktarmaya hazırlanıyorTürkiye Kalkınma Fonu (TKF) Genel Müdürü Elif Altuğ, yatırım için incelenen şirket sayısının 20’nin üzerinde olduğunu, yıl sonunu 5-7 yatırımla kapatabileceklerini söyledi.
12.10.2024Ekonomi
Savunma sanayisine katkı payı alınacak! Yeni düzenlemenin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı
Savunma sanayisine katkı payı alınacak! Yeni düzenlemenin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladıSavunma sanayii destekleme fonuna katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yapıldığını söyleyen AK Partili Güler, açıklamalarda bulundu. Sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayiine katkı payı alınacak.
11.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençleri sosyal medya dehlizlerinden kurtaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençleri sosyal medya dehlizlerinden kurtaracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Son zamanlardaki şiddet olayları hakkında konuşan Erdoğan, "Eskişehir'de camii bahçesinde vatandaşlarımıza saldırı oldu, polis memurumuz alçakça şehit edildi. Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır." dedi.
8.10.2024Gündem
'Denizde kum Seçil'de para' Seçil Erzan yeniden hakim karşısında
'Denizde kum Seçil'de para' Seçil Erzan yeniden hakim karşısındaKamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin Seçil Erzan'ın "sanık", Süleyman Aslan ve "Moci" olarak bilinen Mojtaba Haghani'nin "müşteki-sanık" olarak yargılanmalarına başladı. Yeni detaylar ise şaşkına çevirdi.
4.10.2024Gündem
Seçil Erzan mağdurları artıyor! Erzan 4 ayrı dava çerçevesinde hakim karşısına çıkacak: Paraları kaçırmak istemiş
Seçil Erzan mağdurları artıyor! Erzan 4 ayrı dava çerçevesinde hakim karşısına çıkacak: Paraları kaçırmak istemişSeçil Erzan davasıyla ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Yüksek karlı özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında 4 yeni iddianame hazırlandı. Bu çerçevede Erzan’ın yargılanmasına Cuma günü başlanacak.
30.09.2024Gündem
Yatırım fonları arasında en fazla büyüyen para piyasası fonları oldu
Yatırım fonları arasında en fazla büyüyen para piyasası fonları olduPara piyasası fonları, yatırım fonu türleri arasında en fazla büyüme gösteren enstrüman olarak kayıtlara geçti.
29.09.2024Ekonomi
Mevduat faizleri resmen katlandı! Faiz getirisi fonu yakaladı
Mevduat faizleri resmen katlandı! Faiz getirisi fonu yakaladıBankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Son 3 yılda yatırım fonlarının sağladığı getirinin oldukça altında kazanç sağlayan TL mevduat faizi, uygulanan sıkı para politikası sonrası fonlarla yarışır hale geldi.
26.09.2024Ekonomi
Ali Koç: TFF’nin bize yaptığı sunumda küçük dilimizi yuttuk diyebiliriz
Ali Koç: TFF’nin bize yaptığı sunumda küçük dilimizi yuttuk diyebilirizKulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ile yapılan toplantının ardından, “Ekonomik sağlığa kavuşmak adına kulüplerin hazırladığı bundan sonraki 5 yıllık yol haritasını federasyonumuzla paylaştık. Bu bir taslak çalışma ama bunun önemlisi federasyonla beraber çalışacağız” dedi.
25.09.2024Futbol
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arzlara yönelik düzenleme
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arzlara yönelik düzenlemeSermaye Piyasası Kurulu (SPK), "payların ilk halka arzında uygulanacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarına ilişkin kurul ilke kararı"nı açıkladı.
20.09.2024Ekonomi
Seçil Erzan davası devam ediyor: Fatih Terim'den aldığı paraları başkalarına faiz olarak ödedi
Seçil Erzan davası devam ediyor: Fatih Terim'den aldığı paraları başkalarına faiz olarak ödediYüksek karlı özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın davasının görülmesine devam ediliyor. Erzan, "Fatih Terim’den aldığınız 700 bin doları ne yaptınız?" sorusuna "O dönemde Umut Aslan, Ali Yörük gibi isimlere faiz ödedim" yanıtını verdi.
20.09.2024Gündem
Fed faiz kararını açıkladı! 4 yıl sonra bir ilk
Fed faiz kararını açıkladı! 4 yıl sonra bir ilkABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugünkü toplantısında 50 baz puanlık faiz indirimine gidildi. ABD Merkez Bankası 4 yıl aradan sonra faiz indirimine gitti.
18.09.2024Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! "Dünya çapında teknoloji merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz"
Bakan Kacır duyurdu! "Dünya çapında teknoloji merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Tech Visa Programı'nın, teknoloji alanında uzman bireyler ve yenilikçi girişimciler için Türkiye'de güçlü bir gelecek inşa etmeyi hedefleyen kapsamlı ve avantajlarla dolu bir program olduğunu belirterek, "Programın hayata geçirilmesi noktasında çok sayıda ulusal ve uluslararası paydaşımızla da işbirliği halindeyiz" dedi.
16.09.2024Gündem
Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi kaldırıldı
Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi kaldırıldıZeytinyağında ihracatçıların rekabetçi sezon şartlarına uyum sağlayabilmeleri için dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisinin kaldırılmasına karar verildi.
14.09.2024Ekonomi
Girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında değişiklik: Ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek
Girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında değişiklik: Ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini belirterek, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek." dedi.
11.09.2024Ekonomi
OVP ile finansal istikrarın kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyor
OVP ile finansal istikrarın kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyorOrta Vadeli Program ile dezenflasyon sürecini destekleyecek şekilde finansal istikrarın güçlendirilerek kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor.
5.09.2024Ekonomi
Ekonomide yol haritası belli oldu! Cevdet Yılmaz: Temel amaç enflasyonu tek haneye düşürmek
Ekonomide yol haritası belli oldu! Cevdet Yılmaz: Temel amaç enflasyonu tek haneye düşürmekEkonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin temel amacının enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu belirtti. Yılmaz, yeni dönemde para, maliye ve gelirler politikalarının eşgüdümünün sağlanacağını açıkladı. OVP'de 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 4'ten yüzde 3,5'e düşürüldü. 2024 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e revize edildi.
5.09.2024Ekonomi
"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı davasında Fatih Terim'in ifadesiyle ilgili flaş gelişme! İtiraz geldi
"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı davasında Fatih Terim'in ifadesiyle ilgili flaş gelişme! İtiraz geldiKamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen dolandırıcılık davasında sanık Seçil Erzan'ın avukatı, Fatih Terim'in müşteki olarak alınan ifadesine usul itirazında bulundu.
22.08.2024Gündem
Seçil Erzan davasında şok gelişme! Fatih Terim ilk kez ifade verdi: Her tavsiyesini bankanın görüşü olarak gördüm
Seçil Erzan davasında şok gelişme! Fatih Terim ilk kez ifade verdi: Her tavsiyesini bankanın görüşü olarak gördümAralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi 'özel fon' vaadiyle dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan davasında Fatih Terim de 'müşteki' olarak dava dosyasına girmişti. Türkiye'nin gündemine oturan soruşturmada Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez ifade verdi.
20.08.2024Gündem
Startuplar altın çağını yaşıyor! Yatırımlar ikiye katladı
Startuplar altın çağını yaşıyor! Yatırımlar ikiye katladıYılın ilk yarısında Türkiye'de bulunan startuplara yapılan yatırımlar 587 milyon dolara yaklaşarak, önceki yılın toplam yatırım miktarını geride bıraktı.
13.08.2024Ekonomi
BES katılımcıları dikkat! Emeklilik fonlarının 7 aylık performansı belli oldu, yatıran kazandı
BES katılımcıları dikkat! Emeklilik fonlarının 7 aylık performansı belli oldu, yatıran kazandıBireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni veri ortaya çıktı. Sene başından bu yana BES’te en yüksek getiriyi yüzde 51.35 ile hisse fonları sağladı ve faiz, altın, dolar dahil getiride tüm yatırım araçlarını geride bıraktı. Aynı dönemde tasarruflarını değerlendirmede fon tercihinde bulunmak yerine, portföy yöneticilerine bırakanlar yüksek getiriler elde etti.
12.08.2024Ekonomi
Adana'da terör örgütü DEAŞ sanığına 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
Adana'da terör örgütü DEAŞ sanığına 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldıAdana'da terör örgütü DEAŞ sanığı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
9.08.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Fon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.