Torba

Torba

Son dakika torba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan torba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını torba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Torba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan torba gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.144 torba haberi bulunmuştur. Tüm torba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı?
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı? 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli düzenlemeler dışında taşerona kadro da Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geldi. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Adana Valisi Köşger: Burada bir ‘Texas’ şehri imajına asla müsaade etmeyeceğiz
Adana Valisi Köşger: Burada bir ‘Texas’ şehri imajına asla müsaade etmeyeceğiz Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Burada bir ‘Texas’ ya da çete şehri imajına asla müsaade etmeyeceğiz. Kim böyle bir şeye tevessül ediyorsa, karşısında devletin güvenlik güçlerini bulur” dedi.
17.03.2024 Adana
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu?
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu? 1. dereceye düşen memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 1. dereceye 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirmişti. Gözler torba yasaya çevrilmişken, 1. dereceye 3600 ne oldu sorusunun yanıtı araştırılıyor.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı?
Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Emekli astsubaylar, 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, bugün yaklaşık 8 bin lira karşılığı olan 10 bin ek göstergenin yansıtılması bekleniyor. Emekli astsubaylar arama motorlarına yönelerek Astsubaylara zam onaylandı mı? Astsubaylara tazminat verilecek mi 2024, 15 yıllık astsubaylara ek gösterge verilecek mi, emekli astsubaylara ek zam var mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
Bağkur prim eşitleme Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek,  Bağkur SSK eşitlendi mi?
Bağkur prim eşitleme Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek,  Bağkur SSK eşitlendi mi? Bağkur SSK prim eşitleme ile ilgili son açıklamalar ile Resmi Gazete ilanları yakından takip ediliyor. Bağ-Kur’lular, 9 bin gün prim şartının 7 bin 200 gün prim şartına düşürülmesine yönelik yasal düzenleme gerçekleştikten sonra emekli olabilecek. Peki, Bağkur prim eşitleme ne zaman Meclis'e gelecek? Bağkur SSK eşitlendi mi, torba yasada bağkur prim eşitleme olacak mı?
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik için 3600 gün yetiyor! Sigortalılara büyük reform: 3 şart var! Kısmi emeklilikte ister 10 yıl çalışın ister borçlanın
Emeklilik için 3600 gün yetiyor! Sigortalılara büyük reform: 3 şart var! Kısmi emeklilikte ister 10 yıl çalışın ister borçlanın 10 yıl çalışarak 3600 gün emeklilik formülü.. Torba yasa tartışmaları sürerken bir yandan da 3600 gün emeklilik konusu da gündemde yerini aldı. Çalışanlar için büyük önemi var. Tabloyla birlikte 3600 gün çalışarak ya da borçlanarak emeklilik imkanını açıklıyoruz.
20.02.2024 Çalışma Hayatı
3600 ek gösterge torba yasada var mı 2024? Yeni torba yasada neler var 2024, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?
3600 ek gösterge torba yasada var mı 2024? Yeni torba yasada neler var 2024, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 2. torba yasada 3600 ek gösterge yürürlüğe girecek mi? Torba Yasada 3600 ek göstergenin olup olmadığı şubat ayıyla birlikte yeniden gündem oldu. Meclis'ten geçerek yürürlüğe girmesi beklenen torba yasa maddeleri sorgulanırken 3600 ek gösterge torba yasada var mı, 2. Torba yasada neler var? sorularının yanıtı merak ediliyor. Düzenleme, yasalaşırsa memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaşları değişecek.
10.02.2024 Ekonomi
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği rakipleri yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak kura çekimi ile belli olacak.
7.02.2024 Süper Lig
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Torba yasa maddeleri gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasada sona gelindi. Bu çerçevede 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, taşeron işçilere kadro gibi düzenlemelerin torba yasada yer alması bekleniyor. İşte torba yasayla değişecekler...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı?
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından emekli olma hayali kuran kadınlar ev hanımlarına prim desteği ne zaman başlıyor, ev kadınlarına emeklilik yasası ne zaman çıkacak, ev hanımlarına sigorta desteği başladı mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik yolu açılıyor! EYT kapsamına girmeyenler dikkat, yeni emeklilik düzenlemesi geliyor, sistem tamamen değişiyor
Emeklilik yolu açılıyor! EYT kapsamına girmeyenler dikkat, yeni emeklilik düzenlemesi geliyor, sistem tamamen değişiyor Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Emeklilikte reform yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. Düzenleme SSK, Bağ-Kur prim eşitleme ve ev kadınlarına emeklilik sistemini de içeriyor. TBMM'ye gelecek torba yasa ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik imkanına kavuşacak. İşte detaylar...
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zamla birlikte yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Emekli zam farklarının Resmi Gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanmaya başlandı. Yüzde 5 zam farkına yönelik kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Emekli maaş farkları, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Peki, Emekli farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Bodrum’da denizde fırtına; feribot seferleri iptal edildi
Bodrum’da denizde fırtına; feribot seferleri iptal edildi Muğla’nın Bodrum ilçesinde, denizlerde etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Yarın yapılması planlanan Bodrum- Datça arası feribot seferleri iptal edildi. Yetkililer balıkçılara denize açıklamayın uyarısı yaptı.
29.01.2024 Gündem
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı?
3600 ek gösterge ne zaman verilecek 2024? 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi, torba yasada 3600 ek gösterge var mı? 6 milyona yakın kamu çalışanının heyecanla beklediği 3600 ek gösterge 2024 Meclis görüşmelerinin başlamasıyla yeniden gündeme geldi. Memurların maaşlarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde rol oynayan ek gösterge için vatandaşlar gözlerini Meclis'e çevirdi. 2022 yılında yürürlüğe giren öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polis memurları dahil olmak üzere tüm kamu görevlerinin ek göstergeleri yeniden belirlenmişti. Peki, torba yasada ek gösterge var mı, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 3600 ek gösterge 1. derece tüm memurlara verilecek mi? İşte ek göstergede son durum…
27.01.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var?
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var? Meclis gündemine bu hafta gelmesi beklenen torba kanun çalışma hayatında pek çok konu ile ilgili düzenlemeler içeriyor. Kısa çalışma uygulamasından yararlanmanın kolaylaştırılmasından asgari ücret desteğine, sigorta prim teşviklerinin süresinin uzatılmasından iş sağlığı ve güvenliğine kadar pek çok konu torba kanunda yer alıyor. Diğer yandan 5 puanlık ilave emekli zammı ve en düşük emekli aylığı miktarının 10.000 TL’ye çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin de genel kurul aşamasında torba kanuna eklenmesi söz konusu.
22.01.2024 Gündem
Erken emeklilik müjdesi! SSK-Bağ-Kurlulara prim düzenlemesi, sistem değişiyor
Erken emeklilik müjdesi! SSK-Bağ-Kurlulara prim düzenlemesi, sistem değişiyor Erken emeklilik sinyali verildi. SSK-Bağ-Kurluları yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 5 zam öngören torba yasa teklifinin getirdiği yenilikleri açıkladı. İşte detaylar...
20.01.2024 Çalışan Hakları
SSK-Bağ-Kur'lulara prim düzenlemesi! Sistem değişiyor, 5 yıl erken emeklilik...
SSK-Bağ-Kur'lulara prim düzenlemesi! Sistem değişiyor, 5 yıl erken emeklilik... Erken emeklilik sinyali verildi. SSK-Bağ-Kurluları yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 5 zam öngören torba yasa teklifinin getirdiği yenilikleri açıkladı. İşte detaylar...
20.01.2024 Çalışan Hakları
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, esnaf, çiftçi emeklilerinin maaşlarına ilave zammın 5 puan olduğunu açıkladı. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak zammının yüzde 42.6'ya, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmasına ilişkin yasal düzenleme bugün torba teklife önergeyle eklenecek. Emekli aylıklarına yapılan zam, kök maaşları da etkilemiş oldu. E-devlet üzerinden emekli aylık bilgisi bölümünde yer alan "aylık tutar" kök maaşı, "ek ödeme tutarı" da yüzde 4'lük ek ödemeyi, "5510 EK 19 Miktarı" da aylığı 10 bin liraya tamamlayan ilave ödemeyi gösteriyor. Zamlı aylık hesaplanırken önce kök aylığa zam uygulanıyor ardından yüzde 4'lük ek ödeme ekleniyor. Örneğin, kök maaşı 8 bin 500 lira olan emeklinin aylığı yüzde 42.6'lık artışla 12 bin 121 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 12 bin 606 lira, kök aylığı 10 bin lira olan yüzde 42.6 artışla 14 bin 260 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 14 bin 830 lira alacak.
18.01.2024 Emekli
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı?  Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı?
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı? Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmesi... 99 sonrası kademeli emeklilik şu sıralar torba yasada yer alıyor mu sorusu gündemdeki yerini aldı. Şartları taşıyan sigortalılar kademeli emekliliğin ne zaman çıkacağını araştırmaya başladı. Teklif Meclis'te kabul edildiği takdirde 99 ve 2008 arası sigorta girişi olanların kademeli emeklilik yaşı düşecek. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı? Torba yasada kademeli emeklilik var mı? İşte kademeli emeklilik ile ilgili ayrıntılar...
17.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi Milyonlarca emekli ve çalışan bekliyordu. Ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda yaşandı. Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte son dakika gelişmelerinin detayları...
15.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti Kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa düzenlemesi ile birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da masada olması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte, işe giriş tarihine göre belirlenen yaş şartını karşılayanlar kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecek. Ancak, EYT'li olmayan sigortalılar için kademeli yaş şartı bulunuyor ve buradaki yaş şartı işe giriş tarihi ile belirleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, daha önce emeklilik hakkını kullanamayan milyonlarca vatandaş, yaş şartı olmadan emeklilik imkanına kavuşuyor. Kısmi emeklilik isteyenler ise kademeli prim sistemi sayesinde işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartlarını karşıladıklarında bu avantajdan faydalanabilecek. İşte düzenleme için son gelişmeler...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! 4 A / 4 B / 4 C mensubu tüm çalışanları kapsıyor, tarihler belli oldu
Erken emeklilik müjdesi! 4 A / 4 B / 4 C mensubu tüm çalışanları kapsıyor, tarihler belli oldu Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
7.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Torba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki torba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.