Taşeron

Taşeron

Son dakika Taşeron haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Taşeron ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Taşeron haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taşeron

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taşeron gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.158 taşeron haberi bulunmuştur. Tüm taşeron haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı?
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı? 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli düzenlemeler dışında taşerona kadro da Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geldi. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 
16.04.2024 Çalışma Hayatı
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı, taşerona kadro gelecek mi 2024?
4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı, taşerona kadro gelecek mi 2024? TBMM'de taşerona kadro görüşüldü mü ve işçilere yönelik kararlar hangi aşamada? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Taşeron işçilere kadro şartları ve düzenleme tarihi beklenirken, yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. 14 Mart 2024 tarihinde de, taşerona kadro son dakika haberleri merak ediliyor. 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı sorgulanıyor. TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçerken, taşeron kadro beklentileri de arttı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor” ifadelerini kullandı. Peki, Taşerona kadro gelecek mi 2024, 4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı?
14.03.2024 Çalışma Hayatı
Hülya Avşar kuryeyi affetmedi: Kızı Zehra'nın imzasını taklit eden kuryeye hapis şoku!
Hülya Avşar kuryeyi affetmedi: Kızı Zehra'nın imzasını taklit eden kuryeye hapis şoku! Ünlü oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar, Temmuz 2023'te banka hesaplarına haciz konulmasıyla sarsıldı. 600 bin TL için icralık olduğunu öğrenen Avşar, kendisine herhangi bir ödeme emri icra tebligat ulaşmadığını ileri sürdü. Avşar'a ait ödeme emirli icra tebligatını Zehra Çilingiroğlu yerine kendisi imzalayan taşeron bir firmada dağıtım görevlisi İbrahim K.'ya dava açıldı.
18.02.2024 Magazin
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Torba yasa maddeleri gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasada sona gelindi. Bu çerçevede 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, taşeron işçilere kadro gibi düzenlemelerin torba yasada yer alması bekleniyor. İşte torba yasayla değişecekler...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu!  Alman gazeteden skandal harita
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu! Alman gazeteden skandal harita Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin imha edildiği hava saldırıları dünya basınında geniş yer buldu. Alman gazetesi ise skandal bir harita ile okurlarının karşısına çıktı.
14.01.2024 Gündem
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor?
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? Türkiye’nin yüreğine önceki akşam Pençe Kilit bölgesinden gelen 9 şehidin ateşi düştü. PKK’lı teröristlerce üs bölgesine saldırı girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan 9 Mehmetçik terörün kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? İşte taşeronların, yani terör örgütlerinin kullanıldığı Türkiye’yi yıpratma savaşlarının detayları...
14.01.2024 Gündem
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Bitcoin Safiye hakkında flaş karar! 52 gün sonra tahliye oldu
Bitcoin Safiye hakkında flaş karar! 52 gün sonra tahliye oldu Aydın'da kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra 135 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada çevresinde 'Bitcoin Safiye' olarak tanınan Safiye Gökçe Yüce'ye (43) verilen toplam 81 yıl hapis ve 394 bin 300 TL para cezasını istinaf mahkemesi bozup, 52 gün sonra tahliyesine karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13'üncü Ceza Dairesi, bu kararına gerekçe olarak; şüpheyi ortadan kaldıracak ve cezalandırılması yönünde tam bir vicdani kanaat oluşturacak kesin, somut ve inandırıcı delilin bulunmadığını gösterip, dosyayı yerel mahkemeye iade etti.
27.11.2023 Gündem
'Bitcoin Safiye'ye 81 yıl hapis ve 394 bin TL para cezası, eşine beraat
'Bitcoin Safiye'ye 81 yıl hapis ve 394 bin TL para cezası, eşine beraat Aydın'da kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra 135 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Safiye Gökçe Yüce (43) 81 yıl hapis ile 394 bin 300 TL para cezasına çarptırıldı, eşi Oğuzhan Yüce'nin (48) beraatine karar verildi.
3.10.2023 Gündem
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü'
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü' Ankara'da bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıkarken uzman isimler emniyet güçlerinin terör ve uyuşturucuya yönelik etkili operasyonlarının terör odaklarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı, PKK’yı uluslararası güçlerin taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
Emekli, memur ve işçiye müjde! Maaşlar artacak, resmen başlıyor, 1 Ekim'den itibaren...
Emekli, memur ve işçiye müjde! Maaşlar artacak, resmen başlıyor, 1 Ekim'den itibaren... Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yasal düzenlemeler Meclis'in açılmasıyla birlikte gündeme gelecek. Emeklilerin maaşlarındaki iyileştirme, taşeron işçilerin kadrosu, ev kadınlarının erken emekliliği gibi konular bu dönemde TBMM gündeminde olacak.
30.09.2023 Ekonomi
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ''Güney Kafkasya’da kalıcı barışa giden yolun ancak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin kayıtsız şartsız tesisi ve bölgemizdeki tüm ülkelerin refahına katkı sağlayacak ahdî yükümlülüklerin gereğinin yerine getirilmesiyle açılabileceği hususu, başta Ermenistan olmak üzere tüm taraflara hatırlatılmış; Türkiye’nin bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceği belirtilmiştir'' denildi.
28.09.2023 Gündem
Atina'da 6 Türk otomobilde infaz edilmişti! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı: Ölüm çetesine kanlı pusuyu kim kurdu?
Atina'da 6 Türk otomobilde infaz edilmişti! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı: Ölüm çetesine kanlı pusuyu kim kurdu? 6 Türk Yunanistan'da bir otomobilin içinde infaz edilmişti. Öldürülen bu kişilerin elebaşılığını İtalya'da yakalanan Barış Boyun'un yaptığı çetenin mensubu oldukları ortaya çıkı. Peki bu derin hesaplaşmanın arkasındaki ayrıntılar ne? Kanlı pusuya ilişkin detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ canlı yayında paylaştı.
13.09.2023 Gündem
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ada’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, her iki tarafa da eşit yaklaşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmak maksadıyla kurulmuş olmasına rağmen, öyle çalışmamaktadır. Tarafgir Birleşmiş Milletler, 2012 yılında Kıbrıslı Rumların ara bölgede üniversite kampüsü kurmalarına ve 2020 yılında yine ara bölgede açık hava sineması inşasına sessiz kalırken; bugün aynı Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün, Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımız için insani ihtiyaçlarla yapımına başlanan yol inşasına yönelik engelleme girişimi ve tek taraflı tutumu asla kabul edilemez. Temennimiz; Barış Gücü’nün Ada'da bulunma misyonuna uygun hareket etmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı göstermesidir” dedi.
22.08.2023 Gündem
THY pilotunun ölümüne neden olan taşın sırrı çözüldü
THY pilotunun ölümüne neden olan taşın sırrı çözüldü Ankara’da Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot Saygın Doğan'ın, feci bir kazada can verdi. Seyir halindeki otomobilinin ön camına isabet ederek ölümüne neden olan taşın sırrı ise yeni çözülebildi.
8.07.2023 Yaşam
Bayram ikramiyesi ödenecek! En düşük 3 bin 685 lira
Bayram ikramiyesi ödenecek! En düşük 3 bin 685 lira Kamu işçilerine ve kadroya geçen taşeron işçilere bu yılın ikinci yarısında ödenecek ikramiyenin (tediye) tarihi belli oldu. Buna göre 13 günlük ödeme 23 Haziran’da yani bayramdan önce yapılacak. En düşük ödeme 3 bin 685 lira.
17.06.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu
Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu Kamu çalışanlarına yüzde 45 oranında zam yapılırken en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarıldı. Hal böyle olunca milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Bakan Bilgin açıklamalarda bulunurken, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş milliyet.com.tr'ye asgari ücret tahminini açıkladı.
23.05.2023 Ekonomi
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı
Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı Taşerona kadro müjdesi verildi. Taşeron işçi kadro haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sayıları 100 bine yaklaşan taşeron işçi için kadro adımı atılıyor. 28 Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanının ardından yeni Meclis’in açılması ile ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelinirken konuya ilişkin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek” dedi. İşte haberin detayları...
22.05.2023 Çalışan Hakları
Taşeron işçilere kadro var mı 2023? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek?
Taşeron işçilere kadro var mı 2023? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek? Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü dün imzalanarak kamuoyuna açıklandı. 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşerona kadro verilirken, belediyelerde çalışan taşeron işçileri kadro bekliyor. 28. Dönem milletvekili seçimlerinin sona ermesiyle gözler yeni Meclis’e çevrildi, yeni dönemde taşeron işçilere kadro olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, Taşeron işçilere kadro var mı? Belediye taşeron işçilere kadro gelecek mi, belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek?
19.05.2023 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” dedi.
11.05.2023 Gündem
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu
Taşeron işçilere kadro müjdesi! Bakan Bilgin duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beyaz Bayrak Ödül töreninde yaptığı konuşmada taşeron sorununu çözeceklerini söyledi. Enflasyon hakkında da açıklama yapan Bilgin, "İstihdam artırarak enflasyonu yeniyoruz" dedi.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak
Bakan Bilgin: EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "EYT'de deprem bölgesinde müracaat edenlere öncelik verdik. İlk uygulamalar orada yapıldı. Şimdi 1 milyon kişi yaklaşık ilk maaşını aldı. Alamayanların kaybı yok. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar. EYT'lilerin tamamı mayıs ayında maaşını almış olacak" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı ile Bağ-Kurlu çalışan arasındaki bin 800 gün prim farkının kaldırılması hakkında, “Küçük işletmelerde prim gününü yeniden düzenlememiz gerekir. Çalışanlarımıza, esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür” dedi.
27.04.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Taşeron ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taşeron haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.