Tarhana

Tarhana

Son dakika tarhana haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarhana ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarhana haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarhana

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarhana gelişmeleri de dahil olmak üzere 189 tarhana haberi bulunmuştur. Tüm tarhana haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi… Gastronomi dünyasının belki de en bilinen ismi Vedat Milor, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin Youtube programına konuk oldu. Milor, programda; yemekten, lezzete, yemek konusunda seçici olmadan, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.
7.02.2024 Magazin
Şifayı ve lezzeti kat kat artıran tüyo: Tarhana çorbasından bile faydalı - Doktorlar da öneriyor!
Şifayı ve lezzeti kat kat artıran tüyo: Tarhana çorbasından bile faydalı - Doktorlar da öneriyor! Hepimizin faydası ve lezzeti konusunda hemfikir olduğumuz tarhana çorbasından bile faydalı olan yeşil mercimek çorbasının şifası ve lezzetini kat kat artıran bir tüyo var.
1.02.2024 Yaşam
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tarhana çorbası özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen bir çorba türüdür. Tarhana çorbasının bit kasesinde toplam 121 kalori bulunur.
21.12.2023 Sağlık
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı Son zamanlarda kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Kanserle mücadelede en büyük rollerden biri doğru beslenmek. Kanseri önlemek veya kanser savaşında güçlü kalabilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz? Hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte yanıtları...
28.05.2023 Sağlık
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor Günlük yaşantımızda yediğimiz yiyecekler, kullandığımız birçok ürün ve yaşadığımız stres kanser olmamıza neden olabiliyor. Değişen yaşam koşulları, sürekli stres halinde olmamız, beslenme düzensizliği, hareketsiz kalmak, sürekli radyasyon almak, ilaçlı yiyecekler kanser vakalarının artmasında büyük rol oynuyor. Peki kanser bir pandemiye dönüşecek mi? Önlemek için neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? İşte detaylar...
27.01.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemli" dedi.
13.01.2023 Gündem
Fabrika gibi okul; 2023 ciro hedefi 10 milyon lira
Fabrika gibi okul; 2023 ciro hedefi 10 milyon lira Bursa'da, 1891'de kurulan, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor, hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor. Okulda, 102 çeşit ürün yetiştirilip satılıyor. 1 milyon lira ciro yapılan satışlardan, öğrencilerin de 400 ile 1000 lira arasında değişen kazanç sağlayıp harçlıklarını çıkardıklarını söyleyen Müdür Başyardımcısı Nevin Günlemeç Kurutaş, "Önümüzdeki yıl için öngörümüz 10 milyon lira" dedi.
26.12.2022 Yaşam
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Kış aylarının vazgeçilmez çorbası için hazırlıklar sürüyor
Kış aylarının vazgeçilmez çorbası için hazırlıklar sürüyor Kışın sofraların vazgeçilmezi tarhana için kadınların evde telaşı başladı.
29.08.2022 Yaşam
Bu yöntemle emekli olabilirsiniz! SGK resmen duyurdu, aylık 1.547 lira
Bu yöntemle emekli olabilirsiniz! SGK resmen duyurdu, aylık 1.547 lira Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son dakika açıkladı. Bu yöntemle sigortalı olup emeklilik hakkı kazanılıyor. Bazı ev hanımlarının sosyal güvencesi yani herhangi bir sigortası olmuyor. Aslında belli şartları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanıyor. Bu kapsamda devlet tarafından sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına müjde geldi. Evde el işleri yaparak aile bütçesine katkı sunan ev kadınlarına emekli olma imkanı veriliyor. İşte son dakika haberinin detayları...
26.08.2022 Emekli
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler! BİM aktüel ürünler kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarıyla raflardaki yerini aldı. 24 Mayıs BİM kataloğunda bu hafta atıştırmalık ürünlere geniş yer verildi. Peki, Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24.05.2022 Ekonomi
26 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM’de bu salı neler var? BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı! 26 Nisan 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu!
26 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM’de bu salı neler var? BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı! 26 Nisan 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu! BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı. BİM aktüel ürünler 26 Nisan kataloğunda bu hafta raflardaki yerini alacak. Her hafta Salı ve Cuma günü yayınlanan BİM indirimli ürünler listesinde bu hafta temizlik ürünlerinden kahvaltılık ürünlere, bebek ürünlerinden atıştırmalıklara kadar birçok ürün vatandaşa sunuldu. İşte, 26 Nisan BİM Aktüel ürünler kataloğu ile 26 Nisan BİM indirimleri…
26.04.2022 Ekonomi
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır?
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır? Türk Mutfağı’na özgü lezzetlerden olan tarhana çorbası, Anadolu'da yaygın olan geleneksel, baharatlı bir çorbadır. Sade yoğurt, un ve sebzelerin fermente edilmiş karışımından yapılan tarhananın faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, Tarhana çorbası nasıl yapılır? Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarhana çorbası tarifi arıyorsanız tarifimize bir göz atın. İşte tarhana çorbası yapılışı ve tarifi!
17.04.2022 Ramazan
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi Ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 15 saate kadar çıkıyor. Bu süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, Ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından önem taşıyor.
1.04.2022 Sağlık
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin'
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin' Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutmayı planlayanlar sağlık sorunları nedeniyle endişe duyanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerilerde bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.
28.03.2022 Sağlık
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Muğla Türkiye ülkesinde yer alan hem kültürel hem turizm hem de yöresel lezzetlere sahip bir yerdir. Bilindiği gibi Muğla ülkemizin Ege bölgesinde yer almaktadır. Fakat topraklarının bir bölümü de Akdeniz sınırları içerisindedir. Bu yüzden de meşhur olduğu özelliklerde hem Ege'nin hem de Akdeniz'in etkilerini görmekteyiz. 
8.02.2022 Yaşam
Soğuk ve gribal enfeksiyon, tarhana satışlarını arttırdı
Soğuk ve gribal enfeksiyon, tarhana satışlarını arttırdı Türk mutfağının asırlardır süregelen gelenekleri arasında yer alan ve Orta Asya’dan bu yana sevilerek tüketilen tarhana kara kış ile birlikte en çok tüketilen ürünler arasında yerini aldı.
25.01.2022 Yaşam
Fazla kilolardan tok hissederek kurtulun
Fazla kilolardan tok hissederek kurtulun 2022 yılına girerken fazla kilolarından hızlıca kurtulmayı hayal eden çok sayıda kişi olduğunun altını çizen Diyetisyen Aysun İpek, bunu sağlıklı şekilde başarabilmek için püf noktalarını anlattı.
23.12.2021 Sağlık
Başak Cengiz cinayetiyle ilgili Bakan Yanık’tan açıklama
Başak Cengiz cinayetiyle ilgili Bakan Yanık’tan açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetiyle ilgili görüntüleri sızdıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, görev ve sorumluluk ihmali olan kişiler varsa onlarla alakalı da suç duyurusunu yapacaklarını söyledi.
27.11.2021 Gündem
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyor
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyor Sindirim sisteminin sağlığında prebiyotik ve probiyotiklerin figüran olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Gözde Karaca Kayan, “Yaşam döngümüzün devamlılığını sağlayan, stres ve düzensiz beslenmeyle dengesi bozulan mikrobiyotamızın sağlığı postbiyotiklerde gizlidir. Yoğurt, kefir, tarhana, salamura edilmiş sebzeler, lahana turşusu gibi fermente gıdaları sıklıkla tüketerek postbiyotiklere yaşamınızda daha fazla yer açabilirsiniz” dedi.
18.11.2021 Sağlık
“Soğuk algınlığı ve Kovid ayrımında PCR testi şart”
“Soğuk algınlığı ve Kovid ayrımında PCR testi şart” Mevsimsel değişiklik ile soğuk algınlığı, sinüzit, alerjik rinit gibi hastalıklarda doğal olarak bir artış yaşanıyor. Soğuk algınlığı ile Kovid-19’un ayrımı noktasında açıklamalarda bulunan Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, “Mevsimsel soğuk algınlığı belirtileri yaşayan pek çok hasta, PCR testi yapılmasına gerek duyulmadan eve gönderiliyor ve bu şekilde hastalığı çevresine bulaştırıyor” dedi. Alver, soğuk algınlığı ve Kovid enfeksiyonun ayrımı için PCR testinin şart olduğunu söyledi.
6.10.2021 Sağlık
Tarhana sermek için çarşafı açtı sonrası korkunç!
Tarhana sermek için çarşafı açtı sonrası korkunç! Manisa'nın Kula ilçesinde, besihanenin teras katında tarhana sermek için çarşaf açtığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten düşen Hanım Ayşe Sönmez (62), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Talihsiz kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
18.09.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tarhana ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarhana haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.