Tahin

Tahin

Son dakika tahin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tahin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tahin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tahin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tahin gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 tahin haberi bulunmuştur. Tüm tahin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda...
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda... Bal, tahin ve pekmez karışımı sahine tatlısı hem iftarda hem de sahurda rahatlıkla tüketilebilir. Peygamber efendimizin çok sevdiği bilinen sahine tatlısı vücuda da şifa dağıtıyor. Enerji vermesi bal ve pekmezden kaynaklanıyor. Kan şekerinin dengelenmesinde de etkili olan sahine tatlısı nasıl yapılır?
14.03.2024 Yaşam
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği açıklandı. Tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak gıda katkı maddelerinin listesi, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını, gıda katkı maddelerinin etiketleme kuralları belirlendi.
13.10.2023 Gündem
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor!
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor! Kadınlarda sıklıkla rastalanan kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza karşı koruyucu etkiye sahip olan tahinden bahsediyoruz. Aşırı tüketilmediğinde her besinde olduğu gibi son derece faydalı bir besin olan tahinin kadınlara faydaları da oldukça çok. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tahin kanser oluşumunu engelleyeci özelliğiyle de biliniyor. İşte kadın sağlığı için tahinin sayısız faydası...
18.05.2023 Sağlık
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor Önceden hazırlanmış bir deprem çantası depremde hayat kurtarabiliyor. Yaşanacak deprem durumunda hayat kurtarabilecek bir deprem çantası, ortalama 940 TL maliyetle oluşturulabiliyor. 2020 yılında bir çanta ortalama 500 liraya hazırlanıyordu.
20.02.2023 Gündem
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler! Deprem, Türkiye’nin gerçeği olarak karşımızda duruyor. Türkiye’de yaşanan depremler her seferinde hazır olmanın önemini bir kez daha hatırlatırken uzmanlar yaşanan depremlerin bir uyarı olduğunu belirtiyor. Depreme için evde güvenlik ile ilgili bir takım önlemler almak ve hayat kurtaran bilgileri öğrenerek hazırlıklı olmak için pek çok sebep var. Bunların başında da deprem çantası hazırlamak geliyor. Peki, Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
23.11.2022 Gündem
22 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 aktüel 22-28 Ekim 2022 indirimli ürünleri neler? 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu!
22 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 aktüel 22-28 Ekim 2022 indirimli ürünleri neler? 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu! 22 Ekim A101 indirimleri merakla takip ediliyor. A101 22 Ekim 2022 kataloğu yayınlandı. A101 22-28 Ekim tarihlerinde geçerli olacak olan indirim kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini aldı, alıcısını bekliyor. İşte 22 Ekim Perşembe A101 kataloğu…
22.10.2022 Ekonomi
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın!
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın! 13 Ekim 2022 A101 kataloğu yayınlandı. En çok ziyaret edilen market zincirlerinin başına gelen A101 market bu hafta da birbirinden farklı ürünleri tüketiciye sundu. A101 13 Ekim kataloğunda; Teknoloji ürünleri, Beyaz Eşya, Elektrikli Ev Aletleri, Televizyon çeşitleri, mini döküm ürünler, cep telefonu, mutfak ürünleri, züccaciye, ev tekstili ve giyim ürünleri indirimli olarak satışa sunulacak. Peki, A101 indirimli ürünlerde bu Perşembe neler var, A101 13 Ekim 2022 kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 13 Ekim A101 kataloğu 2022…
13.10.2022 Ekonomi
Hatay'da jandarma ve MİT operasyonu; teröristlerin 2 deposu bulundu
Hatay'da jandarma ve MİT operasyonu; teröristlerin 2 deposu bulundu Hatay'da jandarma ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ortaklaşa düzenlediği operasyonda; geçmiş yıllarda kullanıldığı değerlendirilen, terör örgütüne ait 2 depo tespit edildi. Ekipler, depoların içinde çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi.  
12.10.2022 Gündem
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor...
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor... Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıkları önlüyor. Enerji veriyor, kemik sağlığını destekliyor. Güçlü bir protein kaynağı, aneminin tedavisinde etkisi sayesinde kansızlığı gideriyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor, hücreleri onarıyor ve organların yenilenmesini sağlıyor. Tokluk hissi yaratarak, kilo almayı önlüyor, kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle, kırıkların önüne geçiyor. Sedef ve egzama hastalarına fayda sağlıyor, damar tıkanıklığına iyi geliyor. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor, böbreklerin sağlıklı çalışmasında etki sağlıyor. Beyindeki sinir hücrelerinin güçlenmesini sağlıyor, Alzheimer hastalığı gelişimini yavaşlatıyor. Kandaki kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürüyor, karaciğerdeki zararlı maddelerin temizlenmesine iyi geliyor. İşte her derde deva besinin bilinmeyen faydaları...
13.07.2022 Sağlık
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Takviye gıdalarla ilgili flaş karar verildi. Vitamin ve takviye gıdada yeni dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taslağına göre, arı sütü, arı poleni ve propolis gibi gıdalara 2-4 yaş çocuklar için onay verilmeyecek. Bal, tahin ve pekmez etken madde olarak kullanılamayacak. Hangi düzenlemeler yapılacak, uzmanlar ne diyor, işte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Gündem
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
A101 4 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu! 4 Haziran A101 kataloğu 2022’de neler var? A101 4 Haziran 2022 kataloğu Cumartesi fiyat listesi!
A101 4 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu! 4 Haziran A101 kataloğu 2022’de neler var? A101 4 Haziran 2022 kataloğu Cumartesi fiyat listesi! A101 aktüel ürünler 4 Haziran kataloğu yayınlandı. A101 4 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğunda birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarıyla vatandaşa sunuluyor. 4-10 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğunda makul fiyatlarla birçok ürüne yer verildi. Peki, 4 Haziran A101 kataloğu 2022’de neler var? A101 4 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu…
4.06.2022 Ekonomi
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin!
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin! İleri yaştaki bireylerin beslenmelerinde dikkat etmesi gereken noktalara işaret eden Diyetisyen Özden Örkcü, kas kütlesinin kaybedilmesi, aktivite seviyesinin düşmesi eğilimi nedeniyle alınması gereken kalorilerin azalması gerektiğini söyledi. Özellikle 70 yaş üzerindeki bireylerin kemik sağlığını korumaları için daha fazla kalsiyum ve D vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Örkcü, B12 vitamini kaynağı olan güçlendirilmiş tahıl, yağsız et, balık ve deniz ürünleri tüketilmesini tavsiye ediyor. Beyin tarafından salgılanan melatonin aynı zamanda çok kuvvetli bir antioksidan özelliği gösterdiğini kaydeden Örkcü, “Ceviz melatoninin insan vücudunun kullanıma hazır formunu içermektedir.” dedi.
24.05.2022 Sağlık
EGM: İstanbul'da görev yapan personelimize iki çeşit kumanya dağıtılmıştır
EGM: İstanbul'da görev yapan personelimize iki çeşit kumanya dağıtılmıştır Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM), İstanbul'da 1 Mayıs etkinliklerinde görevli polis memurlarına dağıtılan kumanyayla ilgili "İstanbul'da 1 Mayıs etkinliklerinde görev yapan personelimize iddia edildiği gibi sadece sandviç verilmemiş, iki çeşit kumanya dağıtılmıştır" denildi. 
1.05.2022 Gündem
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü!
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü! 30 günlük uzun bir oruç dönemini geride bırakırken Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Bayram hazırlıkları sürerken, bayramda yapılacak ikramlar, yemekler ve tatlılar için evlerde hummalı bir çalışma var. Bayramı en özel kılacak yemekler ve tatlılar yapılırken, bayramda ailecek bir araya gelinecek sofralar için birbirinden nefis menüler oluşturulmaya başlandı. Başından sonuna güzel beraberliklerin yaşanacağı bu bayramda sizin için en özel tarifleri bayram menüsünde bir araya getirdik. “Bayramda ne pişirsek? Bayramda ne yemek yapsak?” diyor bayram menüsü arayışındaysanız sizin için bayram yemekleri ve tatlılarından oluşan harika bir menü oluşturduk. İşte Ramazan Bayramı menüsü!
1.05.2022 Ramazan
26 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM’de bu salı neler var? BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı! 26 Nisan 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu!
26 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM’de bu salı neler var? BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı! 26 Nisan 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu! BİM 26 Nisan 2022 kataloğu yayınlandı. BİM aktüel ürünler 26 Nisan kataloğunda bu hafta raflardaki yerini alacak. Her hafta Salı ve Cuma günü yayınlanan BİM indirimli ürünler listesinde bu hafta temizlik ürünlerinden kahvaltılık ürünlere, bebek ürünlerinden atıştırmalıklara kadar birçok ürün vatandaşa sunuldu. İşte, 26 Nisan BİM Aktüel ürünler kataloğu ile 26 Nisan BİM indirimleri…
26.04.2022 Ekonomi
19 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM 19 Nisan 2022 kataloğu indirimli ürünler hangileri? BİM aktüel ürünler 2022!
19 Nisan BİM kataloğu 2022! BİM 19 Nisan 2022 kataloğu indirimli ürünler hangileri? BİM aktüel ürünler 2022! BİM aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. 19 Nisan BİM aktüel kataloğunun yayınlanmasıyla bu hafta BİM’e nelerin geleceği sorgulanmaya başlandı. Büyük beden dantelli sütyenden, bralet takımına, boxer şorttan yakası dantelli atlete, soket çoraptan, şarjlı diş fırçasına kadar birçok ürün indimli fiyatlarıyla raflarda olacak. 19 Nisan BİM kataloğu 2022…
18.04.2022 Ekonomi
İstiridye tatlısı tarifi: İstiridye tatlısı nasıl yapılır?
İstiridye tatlısı tarifi: İstiridye tatlısı nasıl yapılır? Türk Mutfağı’nın olmazsa olmazı tatlılar Ramazan’da da büyük ilgi görüyor. İftar sofrasını şenlendiren tarif arayanlar için kolay bir tatlı tarifi hazırladık. “İftara ne yapsam?” diyor kolay, pratik ve sunumuyla gözlere hitap edecek bir tatlı tarifi arıyorsanız istiridye tatlısı tarifi tam size göre. Peki, İstiridye tatlısı nasıl yapılır? İstiridye tatlısı malzemeleri neler? İşte istiridye tatlısı tarifi ve yapılışı…
12.04.2022 Ramazan
Şişkinlik ve hazımsızlığa çok iyi geliyor, doğal şifa kaynağı! Ramazan'da tüketimi arttı! Bağışıklığı da güçlendiriyor
Şişkinlik ve hazımsızlığa çok iyi geliyor, doğal şifa kaynağı! Ramazan'da tüketimi arttı! Bağışıklığı da güçlendiriyor Şişliği alıyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Ramazan ayı ile birlikte tüketiminde artış oldu. Aynı zamanda kalbe ve beyne de faydası bulunuyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Pek çok yiyecekte kullanılıyor. Tamamen doğal olanlar ise vatandaşların tercih sebebi olmasında büyük oranda etkili. Ramazan ayında talep çoğaldı.
11.04.2022 Sağlık
29 Mart BİM kataloğu! Salı günü Bim’e neler var? 29 Mart BİM aktüel ürünleri 2022 ile BİM indirimleri!
29 Mart BİM kataloğu! Salı günü Bim’e neler var? 29 Mart BİM aktüel ürünleri 2022 ile BİM indirimleri! BİM aktüel 29 Mart 2022 ürünleri için aramalar başladı. 29 Mart 2022 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. BİM’de Salı günü satışta olacak indirimli ürünlerin fiyat bilgisi kataloğunda duyuruldu. Peki, salı günü BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var? 29 Mart BİM kataloğu 2022 ile BİM aktüel ürünleri listesini sorgula…
29.03.2022 Ekonomi
Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyor
Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyor Yapılan araştırmalar Türkiye’de her 3 kişiden birinin günde 1 fincan, her 10 kişiden birinin günde 5 fincandan fazla kahve tükettiğini gösteriyor. Pandemi sürecinde kahve tüketimindeki artış, olmadık kahvelere olan ilgiyi de yükseltti. Kahve atölyeleri adeta laboratuvara dönüşürken, olmadık lezzetleri tercih edenlerin sayısı da büyüdü. Tarçın, tahin, çilek, tereyağı ve Hindistan cevizi gibi farklı tatlarla aynı fincanda buluşan olmadık reçeteler, kahve tutkunlarına sıra dışı bir deneyim sunuyor.
22.03.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tahin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tahin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.