Suyu

Suyu

Son dakika suyu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan suyu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını suyu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suyu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suyu gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.063 suyu haberi bulunmuştur. Tüm suyu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı. Düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
27.04.2024 Ekonomi
Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor
Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen Yedigöze İçme Suyu Projesi ile 4 ilçede bulunan toplam 159 mahallenin içme suyu sorunu son bulacak.
25.04.2024 Adana
Yanlış biliyormuşuz! Fazlası reflü, azı sinirli yapıyor - Bir bardak içince ne sinir ne stres kalıyor
Yanlış biliyormuşuz! Fazlası reflü, azı sinirli yapıyor - Bir bardak içince ne sinir ne stres kalıyor Kan kırmızı görüntüsü ve tatlı ekşi karışımı tadıyla yüzyıllardır farklı yöntemlerle tüketilen bir içecektir bu. Gerçekten insan sağlığına olan faydaları konusunda çalışmalar da yapılmıştır. Ancak her şeyde olduğu gibi onun da fazlası pek çok rahatsızlığa neden olur. Bu yüzden kararında ve ölçüsünde tüketilmesi gerekir. Gelin bir bardak içince sinir, stres bırakmayan o besine birlikte bakalım.
22.04.2024 Yaşam
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun -  Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun - Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor Bitki çayları arasında özel bir yeri vardır papatyanın. Suyu da en az kendisi kadar faydalıdır. Soluduğunuzda bile faydasını gördüğünüz papatya suyunun etkileri için onu bu şekilde kullanın.
21.04.2024 Yaşam
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak.
20.04.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak Adana’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta açılan yüzlerce stant, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
18.04.2024 Adana
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Portakal çiçeği karnavalı Adana esnafının yüzünü güldürdü
Portakal çiçeği karnavalı Adana esnafının yüzünü güldürdü Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor.
20.04.2024 Adana
İnşaat temelinde toprak kaydı: 1 yaralı
İnşaat temelinde toprak kaydı: 1 yaralı Beyoğlu'nda temeli atılan inşaatta toprak kaydı. Vücudunun bir kısmı toprak altında kalan bir işçi itfaiye ekiplerince kurtarılıp, ambulansla hastaneye götürüldü.
13.04.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor Adana’nın Kozan ilçesinde coğrafi işaretli Kuytucak Narı Eylül ayında hasat edilmesinin ardından kurutularak 4 mevsim tüketiliyor. Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıktı. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu görüldü.
9.04.2024 Adana
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde İstanbul'un Avcılar İlçesinde teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede öldü. Cenazeye katılan arkadaşları Ömer Karakaya'nın denize iddia edildiği gibi atık dökmediğini öne sürerken sosyal medyada linç edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, sınırları dahilinde bulunan 5 sanayi parselini tahsis/satış ihalesini açık artırma usulü ile yapılacak.
4.04.2024 Adana
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Sıcaklık değerleri arttı vatandaşlar akın etti! Günde 300 tane satılıyor
Sıcaklık değerleri arttı vatandaşlar akın etti! Günde 300 tane satılıyor Adana'da sıcakların kendini iyice hissettirmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar, "bici bici" olarak bilinen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı. Buz püresinin arasına karıştırılmış nişasta üzerine mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbetin döküldüğü bici bici alıcı buluyor.
4.04.2024 Adana
Yağmur suyu saç döker mi? Uzmanları açıkladı!
Yağmur suyu saç döker mi? Uzmanları açıkladı! Yağmur suyunun kaynak olarak en saf olduğu düşünülür. Ancak bu yere düşmeden önce madde ve mineral toplamayan su için geçerlidir. İlk yağmur, asit yağmuruna neden olan yabancı madde içerdikleri için en tehlikelisi olarak bililniyor. Şimdi şemsiyenin önemi bir kez daha öne çıkıyor. Uzmanları yağmur suyunun saç döküp dökmeyeceğini açıkladı.
2.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki renk değişimi ile ilgili durumunun deniz suyu sıcaklıklarına bağlı olarak çoğalan algler ile ilgili olduğunu belirtti.
2.04.2024 Gündem
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
Fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi!
Fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi! Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Alpudere köyünde yıllarca devam eden içme suyu sorunu çevreye duyarlı bir projeyle çözüldü. Aylık 12 bin liralık fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi. Muhtar Tuncay Algeç, "Son iki aydır da maliyeti hemen hemen sıfıra düşürdük. Yaklaşık 85 hanede 400 nüfusun su ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.
1.04.2024 Gündem
Trabzon içme suyu hattı çalışmasında göçük: 3 işçi öldü!
Trabzon içme suyu hattı çalışmasında göçük: 3 işçi öldü! Trabzon içme suyu hattı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçi hayatını kaybetti
27.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Suyu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suyu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.