Konya Ovası

Konya Ovası

Son dakika konya ovası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konya ovası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konya ovası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konya Ovası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konya ovası gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 konya ovası haberi bulunmuştur. Tüm konya ovası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle oluşan obrukların sayıları 2 bin 500’ü bulurken, yeni oluşanların bazılarında volkanik gaz çıkışı görülmeye başlandı. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Delikan, bu yıl obruklarda daha dinamik bir dönemin yaşandığını belirterek, ''Ekmekçi yaylasında şubat ayında 30 metrelik çerçeve çizen obruk ise yarım metre kadardı. 1 ay önce burada 2 saat boyunca müthiş bir gaz çıkışı gözlendi. Bunun ardından da 1,5 metrelik bir çökme oluştu. Burada gaz çıkışı devam ediyor ve bazı dönemlerde artıyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti
Beyşehir Gölü’nün plajları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Vatandaşlar akın etti Vatandaşlar akın etti. Konya Ovası'ndaki Beyşehir Gölü sahili, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor. Karaburun Plajı'na gelenler, gölde yüzüp sahilde güneşleniyor. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, "Yakın illerimiz olan Afyonkarahisar’dan, Isparta’dan Burdur’dan hatta Eskişehir’den ve birçok kentten binlerce misafir geliyor. Orta Anadolu adeta burada serinliyor" dedi.
29.07.2023 Gündem
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz'
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz' Yozgat’ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle bin 200 metrekare alana kurulan tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor.
11.06.2023 Ekonomi
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik Kırıkkale'de KOP destekli projeden faydalanan arıcılar, bin 744 rakımlı Dinek Dağı'ndaki zengin bitki örtüsüne sahip vadide organik bal üretiyor. Normal balın kilogramı 200 liradan satılırken, organik balın fiyatı ise 400 lira olarak belirlendi.
17.05.2023 Gündem
Barajlar alarm seviyesinde! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' dedi ve uyardı
Barajlar alarm seviyesinde! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' dedi ve uyardı Yağışların beklenen oranda olmaması nedeniyle Türkiye'de birçok baraj alarm seviyesine indi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuraklığa karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı. Ayrıca Prof. Dr. Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldığını söyledi.
23.03.2023 Gündem
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek Türkiye, katma değerli üretim yolunda önemli adımlar atmaya devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı proje bazlı teşvikler veriyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile toplamda 20 milyar liralık 4 önemli yatırıma proje bazlı devlet yardımı sağlanmasının önü açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, startı verilen projelerin ayrıntılarını anlattı.
17.10.2022 Siyaset
Dünya rezervinin neredeyse tamamı Türkiye’de! Gübrenin alternatifi: Leonardit
Dünya rezervinin neredeyse tamamı Türkiye’de! Gübrenin alternatifi: Leonardit Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Afşin bölgesindeki linyit sahasında çıkarılan leonardit madeni, gübrenin alternatifi olacak. Gübreye göre yüzde 30 daha fazla verim sağlayan ve fiyat olarak 5’te 1 kadar ucuz olan leonardit madeni, tarımda kullanılmaya başlandı.
14.09.2022 Ekonomi
Devletten aldığı hibe ile başladı, şimdi paraya para demiyor! 'Yüksek verim aldık' deyip fiyatını açıkladı
Devletten aldığı hibe ile başladı, şimdi paraya para demiyor! 'Yüksek verim aldık' deyip fiyatını açıkladı Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Özükavak beldesinde, devletten aldığı destekle kurduğu serada domates üreten girişimci Sariye Aslan, aile bütçesine katkı sağlıyor. Kilosunu 10 liradan sattığını ifade eden Sariye Aslan, “Bu sera, kasabamızda bir ilk. Bu projeyi KOP ile gerçekleştirdik. Yüzde 80 devletimizin desteği, yüzde 20 de sera işletmecimizin desteği ile bu projeyi buraya yaptı” dedi.
7.09.2022 Ekonomi
Türkiye'nin tahıl ambarında bu yıl hasat 2,2 milyon ton oldu
Türkiye'nin tahıl ambarında bu yıl hasat 2,2 milyon ton oldu Konya Ovası'nda geçen yıl yaşanan rekolte kaybının ardından arpa ve buğday hasadı bu yıl 2,2 milyon tona yükseldi. Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, "Geçen yıla göre buğday ve arpa hasadında 1,5 milyon ton civarında olan rekolteyi, bu sezon 2 milyon 200 bin tonlara çıkarttık. Konya bölgesinde özellikle kapalı havzalarda sulu tarım yapılırsa biz her zaman için rekolte rekorunu kırarız" dedi.
30.08.2022 Gündem
Buğday ve arpa fiyatlarına zam!
Buğday ve arpa fiyatlarına zam! Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü'nün hububat alım fiyatlarını buğdayda 400, arpada ise 200 lira artırması, Konya Ovası'nda sevinçle karşılandı. Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, "Piyasaya arz fazlalaşınca fiyatlarda birazcık düşüş olmuştu ama Toprak Mahsulleri'nin bu açıklamasıyla piyasada fiyatlar biraz daha yerine oturdu" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette fakirliği bitirecem. Hiçbir anne, benim mutfağımda, tencere kaynamıyor demeyecek. O tencere kaynayacak. O tencere kaynamıyorsa o anne diyecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor” dedi.
2.06.2022 Siyaset
Konya Ovası'nda önemli gelişme, 45 metre derinliklere gerilemişti! 'Hazine bulduk'
Konya Ovası'nda önemli gelişme, 45 metre derinliklere gerilemişti! 'Hazine bulduk' 'Türkiye'nin tahıl ambarı' olarak bilinen, tarım şehri Konya'da yer altı su seviyesi, geçen yıllardaki kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yerin 45 metre derinliklerine kadar geriledi. Devlet Su İşleri (DSİ) 4'üncü Bölge Müdürlüğü, bölgedeki son durumu açıklayıp, çok önemli bir gelişmeyi duyurdu.
4.05.2022 Gündem
Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: 'Evinde güya elektriği kesilmiş şov yapıyor'
Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: 'Evinde güya elektriği kesilmiş şov yapıyor' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamlarına tepki iddiasıyla faturasını ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili, ''İşte şimdi çıkmış evinde güya elektriği kesilmiş şov yapıyor. Yalanla şov yapıyor. Değerli kardeşlerim, çıkıyor diyor ki; 'Bu ülkede 4 milyon hanenin elektriği kesik'. Külliyen yalan'' dedi.
22.04.2022 Siyaset
Bakan Varank: Enflasyonu kontrol altına alıp 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacağız
Bakan Varank: Enflasyonu kontrol altına alıp 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enflasyon sorununun çok büyük bir kısmının küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı olduğunu söyleyerek, "İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız" dedi.
18.04.2022 Ekonomi
75 ilin defterdarı değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı...
75 ilin defterdarı değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı... Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Bekir Emre Haykır atanırken; Hazine ve Maliye Bakanlığında 5 il defterdarı görevden alındı, toplam 75 il defterdarlığında değişikliğe gidildi. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Faruk Cirit ve Murat Deliçay; Bütçe Genel Müdür Yardımcılığına Ali Rençber, Ömer Nuri Türkşen, Halil İbrahim Kurdoğlu; İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk Koç atandı.
9.04.2022 Gündem
Ahmet Davutoğlu: Çiftçi kadınlarımıza emeklilik maaşı bağlayacağız
Ahmet Davutoğlu: Çiftçi kadınlarımıza emeklilik maaşı bağlayacağız Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İster o Karadeniz’de dağı, bayırı aşan kadınlar, ister Konya Ovası'nda güneşin alnında çalışan kadınlarımız, bizzat çiftçilik yaptığını tespit ettiğimiz her kadına, mutlaka emeklilik maaşı bağlayacağız. Bu konuda gayret sarf eden kadınlarımız, onları da çiftçilik işletmelerine ortak yapıp mutlaka emeklerinin karşılığını vereceğiz'' dedi. 
7.03.2022 Siyaset
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haberleşme teknolojileri kümelenmesinin 140 milyon liralık yerli ve milli 5G donanım yazılım geliştirme projesine TÜBİTAK olarak katkı sağladıklarını söyledi.
3.11.2021 Ekonomi
Bakan Varank: Konya Ovası Projesi ile 200 milyon metreküp su tasarrufu sağladık
Bakan Varank: Konya Ovası Projesi ile 200 milyon metreküp su tasarrufu sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kısa adı KOP KÖSİP olan ‘Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı’nı hayata geçirerek bölgemizdeki su yönetimi konusunda çok önemli işlere imza attık. Program kapsamında uyguladığımız 885 proje ile 1 milyon 310 bin dekar alanı rehabilite edip, modern sulama alt yapısına kavuşturduk. Bu rehabilitasyonlar neticesinde yılda yaklaşık 200 milyon metreküp su tasarrufu sağladık” dedi.
8.10.2021 Ekonomi
Bir köyde daha alarm verildi! 'Eşi görülmemiş bir şey...'
Bir köyde daha alarm verildi! 'Eşi görülmemiş bir şey...' Konya Ovası'nda son yıllarda sıkça görülen obruk ve yarıklar, Karaman'da merkeze bağlı Çoğlu köyündeki tarım arazilerinde de oluştu. Tarlasında yarıklar oluşan Faik Konuksever, ''Eşi görülmemiş bir şey bu. Bu civarda hiç bir zaman böyle bir şey olmadı. Konya'nın Karapınar ilçesinde duyuyorduk böyle şeylerin olduğunu ancak bölgemizde bu ilk defa oldu'' dedi.
29.09.2021 Yaşam
Köylüler tedirgin! Büyük tehlike ortaya çıktı, 2 metreye kadar...
Köylüler tedirgin! Büyük tehlike ortaya çıktı, 2 metreye kadar... Konya’nın Emirgazi ilçesinde yer altı sularının çekilmesine bağlı olarak, ilk tespitlere göre yaklaşık 1500 metre uzunluğunda yüzey yarığı oluştu.
16.09.2021 Yaşam
Uzmanlar uyardı! Salgından ve müsilajdan daha tehlikeli
Uzmanlar uyardı! Salgından ve müsilajdan daha tehlikeli Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya, susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya. Uzmanlar, bölgedeki tarımın tehdit altında olduğunu duyurdu. İşte gelecekte Türkiye’yi bekleyen ve müsilajdan daha tehlikeli olan senaryo...
2.07.2021 Gündem
Altı bakanlıkta çok sayıda kritik atama!
Altı bakanlıkta çok sayıda kritik atama! Cumhurbaşkanlığı tarafından Almanya Büyükelçiliğine ve bazı bakanlıklar ile kamu kuruluşlarına yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, Almanya Büyükelçiliğine Ahmet Başar Şen atandı.
26.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Görev süreleri uzatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Görev süreleri uzatıldı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi başkanlıklarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Konya Ovası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konya ovası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.