Süryani

Süryani

Son dakika Süryani haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Süryani ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Süryani haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süryani

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süryani gelişmeleri de dahil olmak üzere 558 süryani haberi bulunmuştur. Tüm süryani haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar
AK Parti İBB Adayı Kurum: 'Yetimin hakkıdır’ demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler'de düzenlenen sahur programında CHP'deki para sayma soruşturmasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul'la ilgili yapacakları adımlar paylaşarak, "Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez" ifadelerine yer verdi.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmalar yaşanırken burada sergilediğimiz hoşgörü tablosunu anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye farklı kültürleri barış içinde yaşatmış bir birikime sahiptir. İnancımız bize herkesi adaletli davranmayı emrediyor. Adı, inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında durmak bizim görevimizdir" dedi.
8.10.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi… Ortodoks Hristiyanların yüz yıllardır kutladığı ‘Meryem’in göğe alınışı’ bayramı yarın kutlanacak. Peki, Meryem Ana yortusu nedir? 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
14.08.2023 Gündem
Ermeni gazeteden Atatürk için skandal çağrı
Ermeni gazeteden Atatürk için skandal çağrı Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayından kaldırma kararına tüm Türkiye'den tepki yağarken ABD'de Ermeni diasporasının sözcüsü gibi yayın yapan gazeteden Atatürk için skandal bir çağrı geldi.
10.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş." dedi ve "Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu.
18.12.2022 Gündem
İstiklal Caddesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü düzenlendi
İstiklal Caddesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü düzenlendi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler anılıyor. 35 ülkenin konsolos ve temsilcileri teröre karşı birlik mesajı verdi.    
16.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan ölen madencilerin eş veya çocuklarına kıdemlerine bakılmaksızın aylık bağlanması konusunda yasal düzenleme yapılması için talimat verdi. Ailelere 1 milyon 500 bin TL’yi aşacak yardım yapılacağı ifade edildi.
18.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabuller
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabuller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı (Meclisi) Başkanı Zandanshatar Gombojav ve Dünya Süryani Katolik Patriği Mor İgnatius Yusuf III. Yunan ve beraberindeki heyetini kabul etti.
17.10.2022 Siyaset
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor Mardin'in Midyat ilçesinden 1985'te ailesiyle göç edip Almanya'ya yerleşen, bugüne kadar 22 kitap yazan ve 14 dil bilen Süryani rahibe Hatune Doğan (52), geçen yıl dönüş yaptığı memleketinde tarımla uğraşıyor.
5.09.2022 Yaşam
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti Mardin'in Midyat ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, Süryaniler Meryem Ana'yı andı. Tur Abdin Metropoliti Yardımcısı Hori Gabriel Aktaş'ın yönettiği ayinde İncil ile ilahiler okundu, dualar edildi, tütsüler yakıldı.
15.08.2022 Yaşam
Midyat'ta 'bayram' bereketi! 4 günde 40 bin turist ağırlandı
Midyat'ta 'bayram' bereketi! 4 günde 40 bin turist ağırlandı Farklı din, dil ve ırktan insanları buluşan ve hoşgörü iklimi ile dikkati çeken Mardin'in Midyat ilçesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. 4 gün boyunca 40 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçede, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevi gibi mekanlar büyük ilgi gördü.
13.07.2022 Ekonomi
Terör örgütü PKK'dan iğrenç taktik!
Terör örgütü PKK'dan iğrenç taktik! Birleşmiş Milletler, "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporuna göre geçen yıl 250'ye yakın çocuğu silah altına aldı. Bu resmi olarak da kayıtlara geçti. Peki terör örgütü çocukları neden kaçırıyor? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar önemli değerlendirmelerde bulundu.
12.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile iftar yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile iftar yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iftar yaptı.
26.04.2022 Siyaset
Erbil neresi, nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? (Erbil saldırısı görüntüleri)
Erbil neresi, nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? (Erbil saldırısı görüntüleri) Erbil neresi, nereye bağlı? Erbil saldırı ve saldırıyı kimin yaptığı sorgulanırken Erbil’in bağlı olduğu yerde araştırılmaya başlandı. ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve çevresi çok sayıda füze ile hedef alındı. Yerel kaynaklar ABD Konsolosluğu'nun hedef alındığını bildirdi. Peki, Erbil nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? İşte Erbil ABD konsolosluğu saldırısı görüntüleri ve diğer detaylar…
13.03.2022 Dünya
Tarihi kilisedeki çanı çalmaya kalkıştılar
Tarihi kilisedeki çanı çalmaya kalkıştılar Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan 800 yıllık Meryem Ana Kilisesi'nin elektrik tesisat kablolarını çalan hırsızlar, bir gün sonra damdaki tarihi çan için geldi. Şüpheliler, söktükleri sırada çalan çanın sesiyle yakalanmaktan korkarak kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
20.02.2022 Yaşam
Gayrimenkul alım-satımı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yabancıya satış yasağı
Gayrimenkul alım-satımı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yabancıya satış yasağı Gayrimenkul alım satımında son dakika gelişmesi! Yabancıya konut satış ile ilgili yeni gelişme! Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi verilerine göre son bir yıl içinde yabancılar son bir yıl içinde 68 binin üzerinde taşınmaz satın aldı. Yabancıların tercihi hem yatırım hem yerleşim için İstanbul, İzmir, Ankara'nın yanı sıra küçük sahil kasabaları, otantik kültür bölgeleri oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, yabancıların ilgi odağındaki Mardin, Kilis, Hatay'da imarlı alanın yüzde 10'u aşması nedeniyle mülk satışı yasak olduğunu belirterek, "Bu üç ilin tamamı, kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu kararıyla yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir" dedi.
10.02.2022 Ekonomi
AK Parti'li Kurtulmuş: Üniversitelerin kalitesinin yükselmesi ana hedefimiz
AK Parti'li Kurtulmuş: Üniversitelerin kalitesinin yükselmesi ana hedefimiz AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, son 5 yıllık kalkınma planlarından birinin, Türkiye’den en az 3 üniversitenin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesi olduğunu söyledi. Üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükselttiklerini belirten Kurtulmuş, "Üniversitelerin sadece sayısının artması yeterli değil. Şimdi geldiğimiz noktada üniversitelerin seviyesinin artması, kalitesinin yükselmesi ve Türkiye üniversitelerinin uluslararası alanda rekabet edebilir üniversiteler haline gelmesi de ana hedefimiz" dedi.
14.10.2021 Siyaset
Dünyaca tanınan rahibe, 36 yıl sonra Midyat'a döndü
Dünyaca tanınan rahibe, 36 yıl sonra Midyat'a döndü Mardin'in Midyat ilçesindeki köylerinden, 15 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç eden, bugüne kadar yazdığı 22 kitap ve yaptığı insani yardım faaliyetleriyle Birleşmiş Milletler (BM) dahil olmak üzere birçok kurumdan ödül alan Hatune Doğan (51), doğduğu köy olan İzbırak'a kesin dönüş yaptı. Rahibe Doğan, 36 yıl sonra geri geldiği köydeki eski evlerini onarıp restorasyonunu tamamlarken, Avrupa'dan aileleriyle birlikte köye gelecek çocuklar için de bir yüzme havuzu inşa etti.
2.10.2021 Yaşam
Hesaba yatırılıyor, 3 bin lira, başvuru kasımda...
Hesaba yatırılıyor, 3 bin lira, başvuru kasımda... Binlerce öğrenciye burs imkanı! Hesaba yatırılıyor. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan lisans ve lisansüstü öğrencilerine 3 bin liraya kadar burs imkanı. 2022 ocak ayı itibarıyla verilecek lisans burslarına ilişkin başvurular, 2021 yılı kasım ayında alınacak. Türk Tarih Kurumu ise ilk 3 tercihinden biri olarak Tarih, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 400 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1000 ile 2000 lira arasında ve yine bu bölümler içerisinde kazandığı bölüme en yüksek puanla yerleşen 50 lisans öğrencisine 1000 lira olmak üzere burs verecek.
21.08.2021 Eğitim
2 yıllık ve 4 yıllık sözel bölümler taban puanları! YKS sözel puanı ile alan bölümler hangileri, sözel bölüm meslekleri nelerdir?
2 yıllık ve 4 yıllık sözel bölümler taban puanları! YKS sözel puanı ile alan bölümler hangileri, sözel bölüm meslekleri nelerdir? Sözel bölümlerin taban puanları, YKS sonuçlarının açıklanıp üniversite tercihi için araştırma yapan adaylar tarafından sorgulanıyor. Adaylar YKS sonucuna göre aldıkları puanlara ve sıralamalara göre tercih listesini oluşturacak. Peki Hangi bölümler sözel puanıyla alıyor? 2021 sözel taban puanları kaç?
29.07.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Süryani ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süryani haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.