Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı

Son dakika Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 413 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı haberi bulunmuştur. Tüm sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek?
e devlette teslim edilebilir ne demek, e devlette tedarik edilmedi banka talimatı verilmedi teslim edilmedi ne anlama geliyor? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek? Eğitim materyali yardımı teslim edildi ne demek, eğitim materyali yardımı teslim edilebilir ne anlama geliyor? Sorusunun yanıtı için aramalar arttı. Eğitim Materyali Yardımı, muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan bir yardımdır. Okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri gibi temel eğitim ihtiyaçları bu yardımı kapsıyor. Birçok kişi Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan eğitim materyali yardımının teslim edilebileceğini belirten yazının, 'teslim edildi' şekline dönmesinin ardından e devlette teslim edilebilir ne demek, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
8.02.2024 Ekonomi
Isparta ve Çorum’da ekmeğe zam
Isparta ve Çorum’da ekmeğe zam Çorum'da 5 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatı, yapılan zamla 7 lira oldu. Fiyat artışı 1 Ağustos Salı gününden itibaren geçerli olacak. Isparta’da ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı.
31.07.2023 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sel felaketi yaşanan illere 50 milyon liralık kaynak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sel felaketi yaşanan illere 50 milyon liralık kaynak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sel felaketi yaşanan illerde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için ilk olarak 50 milyon liralık kaynak aktarıldığını ifade edildi. Bakan Göktaş, Zonguldak için de 4,3 milyon liralık kaynak aktarılması talimatı verdiğini duyurdu.
12.07.2023 Gündem
Bakan Yanık duyurdu: 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktarıldı
Bakan Yanık duyurdu: 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktarıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı.
27.05.2023 Gündem
İhtiyaç sahibi ailelere konut yardımı! Destek tutarı artırıldı, işte başvuru şartları
İhtiyaç sahibi ailelere konut yardımı! Destek tutarı artırıldı, işte başvuru şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. En yüksek destek tutarları artırıldı. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin yapımı, bakım, onarımı ve ev eşyası için barınma yardımında bulunuluyor. Şartlar neler, başvurular nereye yapılıyor? İşte detaylar...
25.05.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelecek yardımlara ilişkin duyuru
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelecek yardımlara ilişkin duyuru Ticaret Bakanlığı yurt dışından Türkiye'ye gönderilen yardım malzemelerinin gümrük vergisi, ticaret politikası önlemlerine tabi olmaksızın ithal edilmesinin mümkün olduğunu ve belirlenen kurumlara gönderimlerin yapılması gerektiğini açıkladı.
8.02.2023 Ekonomi
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar?
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar? Aile destek parasına zam geldi mi 2023, aile destek paketi ne zaman yatacak 2023? Aile destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Yeni yıla girilmesiyle aile destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ocak ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da merak konusu oldu.
24.01.2023 Ekonomi
Bakan Yanık duyurdu: 7 milyon TL daha kaynak aktarıldı
Bakan Yanık duyurdu: 7 milyon TL daha kaynak aktarıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerindeki sel felaketi nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 7 milyon TL daha kaynak aktardıklarını duyurdu.
16.12.2022 Gündem
Bakan Yanık: Düzce depreminde zarara uğrayan hanelere ilk etapta eşya zararı yardımı yapılacak
Bakan Yanık: Düzce depreminde zarara uğrayan hanelere ilk etapta eşya zararı yardımı yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Düzce’de yaşanan depremde zarara uğrayan hanelere ilişkin ilk etapta eşya zararı yardımı yapılabilmesi amacıyla 10 milyon TL kaynak aktarıldığını açıkladı.
30.11.2022 Gündem
Bakan Yanık duyurdu: 1 milyon TL kaynak aktardık
Bakan Yanık duyurdu: 1 milyon TL kaynak aktardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Düzce'deki deprem nedeniyle zarara uğrayanların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na toplam 1 milyon TL kaynak aktardıklarını duyurdu.
24.11.2022 Gündem
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Soğuk havaların etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde binlerce kişi devlet tarafından verilen doğalgaz desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet’ten yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek destek için başvuru şartları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar…
2.11.2022 Ekonomi
Üniversiteliye ulaşım desteği, gidiş- dönüş bilet başına 500 TL
Üniversiteliye ulaşım desteği, gidiş- dönüş bilet başına 500 TL Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteğinin, 2022 için yılda 2 kez gidiş- dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL olmak üzere toplam 2 bin, 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL yapılacağı belirtildi.
14.10.2022 Ekonomi
Bakan Yardımcısı Çataklı: Ardahan'da 20 köyde 102 konut ve 87 ahır ağır hasarlı
Bakan Yardımcısı Çataklı: Ardahan'da 20 köyde 102 konut ve 87 ahır ağır hasarlı İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ardahan'ın Göle ilçesinde depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulunarak, "Deprem 20 köyde etkili oldu; 102 konut, 87 ahır ve 45 depo ağır hasar gördü. Yaklaşan kış öncesi evleri ağır hasarlı olan vatandaşlara konteyner, ahırları yıkılanlara da hayvan çadırı verilecek" dedi.
1.10.2022 Gündem
Aylık 150 lira ödeniyor! Öğrenci ve velileri ilgilendiriyor
Aylık 150 lira ödeniyor! Öğrenci ve velileri ilgilendiriyor Devlet her yıl velilere eğitim desteği veriyor. Destekler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile veriliyor. Yeni eğitim öğretim yılı için verilecek destek tutarı ise 223.7 milyon lira. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na toplam 223.7 milyon lira kaynak aktarılacağını açıkladı. Destek, çocukların eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla ilk ve ortaöğretim çağında çocuğu bulunan ailelere veriliyor. İlköğretimde okuyan erkek çocukları için aylık 90 lira, kız çocukları için de 100 lira ödeniyor. Ortaöğretimde okuyan erkek çocuklar için 130 lira, kız öğrenciler için aylık 150 lira destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler her ay için hesaplanıp, iki ayda bir yapılıyor. Örneğin, ilkokulda bir kız bir de erkek iki çocuğu okuyan bir aileye iki ayda bir 380 lira eğitim desteği veriliyor.
22.09.2022 Ekonomi
Paralar hesaba yatıyor! Milyonlara karşılıksız destek ödemesi
Paralar hesaba yatıyor! Milyonlara karşılıksız destek ödemesi Eğitim desteği ile ilgili flaş açıklama geldi. Öğrence ve veli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Paralar hesaba yatıyor. Devlet karşılıksız olarak ödüyor. Bu sene de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtasıyla toplamda 223,7 milyon TL yardım yapılacak. Bu yardımlardan faydalanmak için velilerin sadece TC Kimlik kartıyla ikametgâhın kayıtlı bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gerekiyor. İlk ve ortaöğrenim çağında çocuğu bulunan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan ailelere yapılıyor. Genel olarak yardımlar vakfın Mütevelli Heyeti tarafından belirleniyor. Öte yandan her öğrenci için destek miktarları açıklandı. İşte eğitim desteği ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar...
17.09.2022 Eğitim
Bakan Yanık: İhtiyaç sahibi çocukların eğitim masrafı için 223,7 milyon TL kaynak aktardık
Bakan Yanık: İhtiyaç sahibi çocukların eğitim masrafı için 223,7 milyon TL kaynak aktardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na toplamda 223,7 milyon TL kaynak aktardık" dedi.
11.09.2022 Siyaset
En az 5 bin 400 lira ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, 12 ay boyunca...
En az 5 bin 400 lira ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, 12 ay boyunca... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Ödemeler 29 Temmuz itibarıyla başladı; başvurular halen alınmaya devam ediyor. Aylık olarak 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek ödemesi yapılıyor; 12 ay boyunca düzenli olarak veriliyor. Sosyal yardım programlarına yenisi eklendi. 'Aile Destek Programı' ile ihtiyaç sahibi hanelere ödeme yapılacak. Destekten daha uzun süre yararlanmak için erken başvuru önemli. Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da yapılabiliyor. Peki kimler kapsam dışı? Nasıl başvuru yapılıyor? 'Aile Destek Programı' ile ilgili bilinmesi gerekenler ne? İşte detaylar...
11.08.2022 Ekonomi
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık'
Yıllardır bir aile diken üstünde yaşıyor! Evin her yerinden çıkıyor, kabusları oldu! 'Şu ana kadar 100'ün üzerinde çıkarttık' Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Çukurca köyünde oturan 5 kişilik aile, tek katlı toprak evlerine giren yılanlar nedeniyle büyük korku yaşıyor. 5 yıldır aynı sıkıntıyı çektiklerini belirten Ayşe Oyman, "Komşularımın yardımıyla şu ana kadar evde 100'ün üzerinde yılan çıkarttık" dedi.
20.07.2022 Yaşam
7.200 TL karşılıksız veriliyor! Nakdi destek ödemelerinde şartlar değişti, çok sayıda kişi dahil oldu, başvurular e-Devlet'ten alınıyor, 12 ay boyunca...
7.200 TL karşılıksız veriliyor! Nakdi destek ödemelerinde şartlar değişti, çok sayıda kişi dahil oldu, başvurular e-Devlet'ten alınıyor, 12 ay boyunca... Asgari ücrete gelen ara zam sonrası devlet destekleri ile ilgili dikkat çekici bir fark ortaya çıktı. Artık daha fazla kişi nakdi destek ödemelerinden yararlanacak. Toplam ödeme miktarı 7.200 lirayı buluyor. Daha önce başvuru yapmış ancak para desteği alma hakkı olmadığı için başvurusu reddedilmiş kişiler de yeniden müracaatta bulunabiliyor. Hükümet geçtiğimiz günlerde ‘Aile Destek Programı’ olarak tanımladığı yeni bir yardım kampanyası başlatmıştı. 4 milyon haneyi kapsayacak destekle ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödeme yapılacak. Peki destek ödemelerinden kimler yararlanabilecek? Para desteği sağlanırken hane geliri dikkate alınıyor. Burada asgari ücret esas alınarak kişi başına düşen gelir hesaplanıyor. Asgari ücretin artması ile birlikte hane halkı gelir sınırı da yükselmiş oldu. Böylece daha önce devlet desteği almamış vatandaşlar da destek kapsamına girmiş oldu.
11.07.2022 Ekonomi
Ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Resmen açıklandı: 5 bin, 10 bin TL...
Ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Resmen açıklandı: 5 bin, 10 bin TL... Ödemeler başladı. Resmi açıklama geldi. İstanbul'da sel felaketinden etkilenenler için nakit para yardımı yapılacak. İstanbul Valiliği dün gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrasında Haramidere’nin taşması sonucu Esenyurt’ta yaşanan su baskınları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 cami zarar gördü. Yapılan incelemelerin ardından; AFAD Başkanlığı ve Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından taşkından zarar gören konutlar için 5 bin TL, iş yerleri için 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlanmıştır" denildi. İşte son dakika haberinin detayları...
10.07.2022 Ekonomi
İstanbul'da yağmurun bilançosu belli oldu: 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika...
İstanbul'da yağmurun bilançosu belli oldu: 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika... İstanbul'u kuvvetli yağmur vurdu. İstanbul Valiliği dün gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrasında Haramidere'nin taşması sonucu Esenyurt'ta yaşanan su baskınları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada , " 18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 cami zarar gördü" denildi. İşte son dakika haberinin detayları...
10.07.2022 Gündem
Paralar hesaplara bugün yatırılıyor, hemen kontrol edin ödemeniz yapılmadıysa...
Paralar hesaplara bugün yatırılıyor, hemen kontrol edin ödemeniz yapılmadıysa... Yüz binlerce kişinin beklediği ödemeler yapıldı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırıldı. Bakan Yakın detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haziran ayına ilişkin 1 milyar 499 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
8.06.2022 Ekonomi
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor...
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor... Emekli olmak isteyen on binlerce kişiye güzel haber geldi. Emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Engelli çalışanlar için emeklilikte yaş şartı yok. Belli bir süreyi ve primi doldurduklarında emekli olma imkanına kavuşuyorlar Sosyal güvenlik mevzuatımızda bazı rahatsızlıkları ya da engelleri bulunan vatandaşlar için erken emeklilik imkânları bulunuyor. Bunlar malulen emeklilik ve engelli emekliliği. Bu iki emeklilik arasında önemli farklar var. Ancak çoğu zaman karıştırılıyor. Malulen emeklilik sigortalı olduktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarla gerçekleşiyor. Ya da iş kazası ile oluyor.
14.05.2022 Emekli
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve...
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emeklilik, ücretsiz ulaşım otomobil alırken indirim yapılıyor. Engelli yaşlılara 1.084 lira ödenirken, evde bakım parası da 2 bin 345 lira. Ayrıca evde sağlık hizmeti de sunuluyor. İşkur, Engelli Hibe Desteği kapsamında, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların yararlanabilmesi için 65 bin liraya kadar hibe sağlıyor. Bunun 5 bin lirası işletme kuruluşu, 15 bin lirası işletme gideri, 45 bin lirası da demirbaş desteği oluyor. Elektrik şirketleri de engelli bireylere belli konularda destek oluyor.Yüzde 40’ın üzerinde engeli olanların elektriği, borcu nedeniyle 3 ay boyunca kesilemiyor.
13.05.2022 Ekonomi
Bayram ikramiyesi sonrası maaş kesintileri ile ilgili flaş açıklama! 2.835 TL üzeri...
Bayram ikramiyesi sonrası maaş kesintileri ile ilgili flaş açıklama! 2.835 TL üzeri... Maaş kesintisi ile ilgili son dakika açıklaması! Aylıklardan kesinti yapılacak mı? Bayram ikramiyelerinin ödenmesinin ardından pek çok kişi bu sorunun yanıtını arıyor. İkramiye ödemeleriyle birlikte 2 bin 835 TL olan gelir sınırı yükselmiş oldu. Gelirin ödeme sınırını aşması maaşlarda kesinti yapılabileceği endişesine neden oldu. Evde bakım yardımı alınabilmesinde hane geliri dikkate alınıyor. 2022 yılı için hane gelirinin 2835 TL'yi aşmaması gerekiyor. Ancak evde bakım parası ödemesi yapılan bir hanede emekli bir kişi de bulunuyorsa, ödenen bayram ikramiyesi nedeni ile gelir sınırı yükselmiş oluyor. Yapılan açıklamada bayram ikramiyelerinin gelir sınırını etkilemeyeceği açıklandı. Peki kimler evde bakım parası alabilir? Eve bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...
8.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.