Sma

Sma

Son dakika SMA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SMA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SMA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sma gelişmeleri de dahil olmak üzere 185 sma haberi bulunmuştur. Tüm sma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılı sağlık alanında yapılan hizmet verilerini açıkladı.
31.12.2023 Gündem
Hayatını kaybeden SMA’lı İrem’in hayalini annesi gerçekleştiriyor
Hayatını kaybeden SMA’lı İrem’in hayalini annesi gerçekleştiriyor Antalya’da yaşayan Kamile Kurt (44), 22 yaşında hayatını kaybeden kızı SMA hastası İrem’in ‘Diğer çocuklara da destek ol’ sözünü yerine getirmek için kurduğu dernek ile SMA’lı çocuklara umut oluyor. Her çocukta sanki kızıyla ilgileniyormuş gibi hissettiğini söyleyen Kurt, “Defalarca İrem’i kucaklıyor ve tekrar toprağa veriyorum" dedi.
22.12.2023 Yaşam
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Bakan Koca'dan SMA tarama açıklaması
Bakan Koca'dan SMA tarama açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evlilik öncesi SMA taraması uygulamasından 2 yılda 1 milyon 834 kişinin yararlandığını açıkladı. 
16.09.2023 Sağlık
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisini kimlere uygulanabileceğini belirlediğini ifade ederek, “Hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek” dedi. Bakan Koca ayrıca, İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için yeni bir hastanenin kurulduğunu da açıkladı.
7.06.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemle ilgili Twitter hesabından yapılacakları açıkladı.
6.06.2023 Gündem
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde yapılacakları açıkladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Yeni dönemde de görevlerimizin her biri öncelikli. Öncelikli görevlerimizin bir kısmını şöyle sıralayabiliriz." dedi.
5.06.2023 Gündem
SMA hastası Elif Sare için gerekli para toplandı, Amerika yolculuğu başlıyor
SMA hastası Elif Sare için gerekli para toplandı, Amerika yolculuğu başlıyor Niğde'de Uzman Çavuş Tahir (38) ve Esra Mahin (34) çiftinin SMA Tip-1 ile mücadele eden 20 aylık bebekleri Elif Sare’nin tedavi olması için gereken 1 milyon 849 bin dolar, aylar süren kampanya sonucunda toplandı. Esra Mahin, “Kızım Elif Sare, destek verenler sayesinde yakında Amerika’da olacak. Kızımızı hep beraber kurtardık. Herkese minnettarız” dedi.
29.05.2023 Yaşam
Araba kiralamak isteyenlere sazan sarmalı tuzağı! Kapattığı firma adına açılan web sitesi başına bela oldu
Araba kiralamak isteyenlere sazan sarmalı tuzağı! Kapattığı firma adına açılan web sitesi başına bela oldu Araba kiralamak isteyen vatandaşlar, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir web sitesini şikayet etti. Web sitesindeki iletişim numarasına ulaşamayan mağdur vatandaşlar, ‘Google’da arama yapınca dolandırıcılıkla suçlanan web sitesiyle aynı isimdeki rent a car işletmesiyle iletişime geçtiler. Vatandaşlar kim tarafından dolandırıldıklarını öğrenmek ve şikayetçi olmak için polis merkezlerine giderken, işletme hakkında şoke eden bir gerçeği öğrendiler.
25.05.2023 Yaşam
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SMA hastaları konusundaki ifadeleri sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, açıklamasında "Şüphesiz, SMA konusundaki her hassasiyet takdir edilesidir, ama vaadi Bakanlığımızın çoktan hayata geçmiş, yerleşmiş bir uygulamasını hayata geçirme vaadiydi. SMA taraması programı 2021'de başladı." dedi.
25.05.2023 Gündem
Hırsız hasta çocuk için toplanan paraları çaldı! 'Paraları değil oğlumun umutlarını çaldı'
Hırsız hasta çocuk için toplanan paraları çaldı! 'Paraları değil oğlumun umutlarını çaldı' Adana’da bir kişinin gece pencereyi zorlayarak girdiği restoranda hasta bir çocuk için toplanan yardım paralarının bulunduğu 12 kumbarayı çalıp kayıplara karışması saniye saniye görüntülendi. Oğlu için toplanan paraların çalınmasına tepki gösteren baba Hüseyin Çakır, “Hırsız paraları değil oğlumun umutlarını çaldı” dedi.
19.03.2023 Yaşam
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
SMA hastası Güney bebeğin annesi: Evladımı kaybetmek istemiyorum
SMA hastası Güney bebeğin annesi: Evladımı kaybetmek istemiyorum Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde SMA Tip-1 teşhisi konulan 3,5 aylık Güney Elmacı için valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı. Doğumdan 1 hafta sonra oğluna teşhis konulduğunu belirten Nurcan Elmacı, "Evladımı kaybetmek istemiyorum. Güney'imizi çok bekledik" dedi.
5.02.2023 Yaşam
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl Mayıs ayında başlatılan SMA taraması programı kapsamında, 760 bin 789 bebek ile 601 bin 507 erişkinde tarama yaptıklarını belirtip, "SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde ettik" dedi.
3.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplandı. Toplantıda SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler ele alındı.
31.01.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan SMA ilacı açıklaması!
Sağlık Bakanı Koca'dan SMA ilacı açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'SMA Bilim Kurulu yarın toplanıyor. Şu an bütün hastalarda kullanılan bir ilaç var. İkinci ve üçüncü ilacın Türkiye'de kullanımı, bunların hangi hasta grubuna kullanılacağı konusunda Bilim Kurulu karar verecek.' dedi.
30.01.2023 Gündem
Doktorlar arasında ‘hastayı uyandır’ kavgası! Dehşet veren olay
Doktorlar arasında ‘hastayı uyandır’ kavgası! Dehşet veren olay Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorlar arasında çıkan kriz kavgaya dönüştü. Doktorlar arasında çıkan kavgada darbedilen anestezi asistanı Muhammed Ali Ertan ile Dr. İsmail Şayan arasında ameliyattan çıkan hastanın çabuk uyandırılması talebi nedeniyle tartışma yaşandı. Bu olaydan sonra ise dehşeti yaşadı...
26.01.2023 Yaşam
Çöp ev skandalı! Üç kardeşin kahreden görüntüsü
Çöp ev skandalı! Üç kardeşin kahreden görüntüsü Bursa’da çöp evde bulunan Cem Muhammet A.’nın yaşadıkları gündemdeki sıcaklığını korurken, İstanbul Eyüpsultan'dan gelen bir haber yürekleri dağladı. İhbar üzerine bir eve giden polis ekipleri, anne ve babaları tarafından terk edilmiş üç çocukla karşılaştı. Polisler gördüğü manzara karşısında şoke olurken, o anların görüntüleri ortaya çıktı.
26.01.2023 Yaşam
Para üstü olarak aldığı 'Kazı Kazan'dan, 4 milyon lira çıktı
Para üstü olarak aldığı 'Kazı Kazan'dan, 4 milyon lira çıktı Edirne'de bir vatandaş, sigara aldığı büfeden para üstü olarak verilen Kazı Kazan kuponundan 4 milyon lira kazandı. Büfe sahibi Ayhan Demir, "Kendisine parayı sağlıklı günlerde harcamasını diledik. Umarım bize de şans getirir" diye konuştu.
25.01.2023 Yaşam
Antalya'da otobüsün peşinden koşan yolcuya sinirlenip seferi yarım bıraktı
Antalya'da otobüsün peşinden koşan yolcuya sinirlenip seferi yarım bıraktı Antalya'da özel halk otobüsü şoförü Halil Ay (50), otobüsün kapasitesinin dolduğu için almadığı, aracı yaklaşık 500 metre kovalayan yolcuyla yaşadığı sorun nedeniyle seferini bırakarak otobüsten indi. O anlar diğer yolcular tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Ay, “O anda tansiyonum yükseldi ve gözüm karardı. Arabayı devam ettirme gücünü kendimde göremedim" dedi.
25.01.2023 Yaşam
Dolandırıcılar, SMA hastalarının hayatını kabusa çevirdi! 'Zaman çok daraldı' deyip acı haberi verdi
Dolandırıcılar, SMA hastalarının hayatını kabusa çevirdi! 'Zaman çok daraldı' deyip acı haberi verdi Dolandırıcıların Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığını kullanarak izinsiz para toplaması, valilik izni ile başlatılan kampanyaları olumsuz etkiledi. Ankara'da SMA Tip 1 hastası 6 aylık Efraim Efe Ete için Ankara Valiliği'nin izniyle başlatılan kampanyada 3 ayda gerekli olan paranın sadece yüzde 1'i toplanabildi.
25.01.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.