Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Son dakika Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivil havacılık genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 655 sivil havacılık genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm sivil havacılık genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) 25-31 Mart dönemini kapsayan hava trafik istatistiklerine göre İstanbul Havalimanı günlük 1328 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.
4.04.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak Yüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024 Adana
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde İstanbul Havalimanı, Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'na göre 1375 uçuş ile 2023 yılının Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.  
19.01.2024 Ekonomi
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı Türk Hava Yolları (THY), resmi internet sitesi üzerinden yetiştirilmek üzere II. Pilot adayları aradığını duyurdu. Peki, Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir? İşte Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı…
5.12.2023 Personel Alımı
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) onayladığı Türk Hava Yolları ’uçuş operasyon’ yönergesi ile kokpitte görev yapan pilotların ibadet etmesine onay çıktı. Bu yönerge ile uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla pilotlar kokpitte dini inançlarını yerine getirebilecek.
29.08.2023 Ekonomi
Uçak biletlerine zam geldi! İşte yeni fiyatlar
Uçak biletlerine zam geldi! İşte yeni fiyatlar İç hat tek yön uçak bileti tavan fiyatı, bin 650 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseldi.
9.08.2023 Ekonomi
(İç hat uçak bileti tavan fiyat) 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu, iç hat uçuş tavan fiyatı arttı mı? Uçak bileti tavan fiyat 2023!
(İç hat uçak bileti tavan fiyat) 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu, iç hat uçuş tavan fiyatı arttı mı? Uçak bileti tavan fiyat 2023! İç hat uçuşlarında tavan fiyat yükseltildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 TL olarak belirlenmişti. Tavan ücret 2014 yılında 309 TL’ye, 2017 yılından ise 352 TL olarak belirlenmiş ve 2019 yılının Ekim ayına kadar aynı ücret tarifesi devam etmişti. Peki, 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu? İç hat uçak bileti tavan fiyatı…
19.07.2023 Ekonomi
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor: Havadan görüntülendi
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor: Havadan görüntülendi İstanbul’da Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak sahiplerini bekliyor. 2021 yılında sayıları 9 olan hurda uçakların 4'ü satılarak kafeterya veya restoran olarak kullanılmıştı.
18.05.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 15-21 Mart dönemine ilişkin hava trafik istatistiklerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1274 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
26.03.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın ‘en yoğunu’ oldu
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın ‘en yoğunu’ oldu Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü'nün (EUROCONTROL) şubat ayına ilişkin Hava Trafik raporuna göre, İstanbul Havalimanı bin 269 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
20.03.2023 Ekonomi
Sivil Havacılık: 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesi sağlandı
Sivil Havacılık: 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesi sağlandı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, deprem felaketinin ardından toplam 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesinin sağlandığını, insani yardım amacıyla düzenlenen 292 sefer ile de toplam 14 bin 288 ton 701 kilogram kargo yükü taşındığını açıkladı.
2.03.2023 Gündem
Yeni yılda değişiyor! Uçağa binenler dikkat, cezalar belli oldu
Yeni yılda değişiyor! Uçağa binenler dikkat, cezalar belli oldu Uçakla seyahat eden herkesi ilgilendiriyor. Yeni yılda sivil havacılıkta ilgili maddelerine aykırı davrananlara uygulanacak cezalar belli oldu
31.12.2022 Ekonomi
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
İstanbul Havalimanı Avrupa birincisi
İstanbul Havalimanı Avrupa birincisi İstanbul Havalimanı, günlük uçuş ortalamasıyla Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.
26.11.2022 Ekonomi
Devlet Hava Meydanları (DHMİ) KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte DHMİ başvuru şartları!
Devlet Hava Meydanları (DHMİ) KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte DHMİ başvuru şartları! Devlet Hava Meydanları (DHMİ) duyurdu! Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere asistan hava trafik kontrolörü ve stajyer hava trafik kontrolörü alınacak. Başvurular 14 Kasım’da online olarak alınmaya başlayacak. Peki, Devlet Hava Meydanları (DHMİ) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte DHMİ personel alımı başvuru şartları!
13.11.2022 Personel Alımı
İstanbul Havalimanı uçuş trafiğinde Avrupa'nın lideri
İstanbul Havalimanı uçuş trafiğinde Avrupa'nın lideri Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) kapsamlı değerlendirme raporuna göre 3-9 Kasım 2022 dönemine İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 232 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.  
11.11.2022 Ekonomi
THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?
THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman? THY kabin memuru alımı yapacak. Türk Hava Yolları (THY), en az lise mezunu şartı ile kabin memuru alacak. 17 bin TL maaşlı pozisyon için online başvurular başladı. Peki, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, lise mezunu kabin memuru başvuruları ne zaman?
19.09.2022 Personel Alımı
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından yayınlanan ağustos ayı raporuna göre İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 328 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
14.09.2022 Ekonomi
Pegasus pilot alımı ilanları yayınlandı! Tecrübeli, tecrübesiz pilot alınacak! Başvuru nasıl yapılır?
Pegasus pilot alımı ilanları yayınlandı! Tecrübeli, tecrübesiz pilot alınacak! Başvuru nasıl yapılır? Pegasus pilot alımı yapacak! Pegasus Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre, kaptan pilot, ikinci pilot, eğitim verilmek üzere kaptan ve öğrenci pilot alımı yapılacak. Peki, Pegasus pilot alımı başvurusu nasıl yapılır? Pegasus pilot alımı şartları ne? İşte detaylar…
13.09.2022 Personel Alımı
Uçak bileti alacaklar dikkat! Fiyatlar değişti, bin 150 lira oldu
Uçak bileti alacaklar dikkat! Fiyatlar değişti, bin 150 lira oldu İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 lira olan tavan fiyatı, bin 150 liraya yükseltildi. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa sundu. 
31.08.2022 Ekonomi
Köye mini havaalanı kurdu; hava aracıyla uçuş izni bekliyor
Köye mini havaalanı kurdu; hava aracıyla uçuş izni bekliyor Gümüşhane'nin Köse ilçesinde gurbetçi iş insanı Celil Çiçek (53), yaz tatilini geçirdiği Kayadibi köyünü havadan izleyebilme hayalini gerçeğe dönüştürmek için Rus yapımı hava aracı 'microlight' satın aldı. 10 dönüm arazisini, hava aracının, inip kalkacağı şekilde dizayn edip, hangar da inşa eden Çiçek, sivil havacılıktan izin beklediğini belirterek "Çocukluk rüyalarımda hep yüksek tepelerin ardında uçtuğumu gören biriydim” dedi.
24.08.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız
Bakan Karaismailoğlu: 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen Birlikte Karar Alma Projesi Mutabakat Protokolü İmza Tören'inde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ,Adil Karaismailoğlu "Onlar bizim projelerimizi izlemeye devam etsinler. 5'er yıllık planlamalarla demiryolu, karayolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız "dedi.
8.08.2022 Ekonomi
İstanbul Havalimanı sefer sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı sefer sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde  Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) 25-31 Temmuz tarihli verilerine göre, İstanbul Havalimanı günlük bin 335 uçuş ile Avrupa havalimanları arasında birinci oldu. 
1.08.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık   Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen '3'üncü Uluslararası Kapadokya Balon Festivali'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşlarla 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık. Taşınan balon yolcusu sayımız 3 kattan fazla arttı. Eğitim uçuşlarımız da bin 681’den, 2 bin 681’e yükseldi” dedi.
24.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivil havacılık genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.