Shgm

Shgm

Son dakika shgm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan shgm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını shgm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Shgm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan shgm gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 shgm haberi bulunmuştur. Tüm shgm haberleri aşağıda listelenmiştir.
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) onayladığı Türk Hava Yolları ’uçuş operasyon’ yönergesi ile kokpitte görev yapan pilotların ibadet etmesine onay çıktı. Bu yönerge ile uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla pilotlar kokpitte dini inançlarını yerine getirebilecek.
29.08.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 15-21 Mart dönemine ilişkin hava trafik istatistiklerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1274 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
26.03.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı sefer sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı sefer sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde  Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) 25-31 Temmuz tarihli verilerine göre, İstanbul Havalimanı günlük bin 335 uçuş ile Avrupa havalimanları arasında birinci oldu. 
1.08.2022 Ekonomi
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alacak! İşte başvuru şartları!
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alacak! İşte başvuru şartları! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. Havacılık sertifikasyon uzmanı, hava trafik emniyeti elektronik personeli (ATSEP), havacılık bilgi yönetimi uzmanı (AIM), pilot, uçuş tabibi, kabin emniyet uzmanı, ekip planlama uzmanı, uçuş teknisyeni, uçak kontrol ve bakım makinisti pozisyonları ile hava trafik kontrolörü pozisyonuna personel alınacak. Peki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
3.04.2022 Personel Alımı
Drone kullanım belgesi 20 soruyu doğru cevaplayan herkese ücretsiz veriliyor!
Drone kullanım belgesi 20 soruyu doğru cevaplayan herkese ücretsiz veriliyor! İnsansız Hava Araçları (İHA) olarak da adlandırılan drone'ların hayatımızda kapladığı yer her geçen gün biraz daha büyüyor. Özellikle gençlerin bu alana yönelmesi için çeşitli girişimlerde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) internet sitesi üzerinden yapılan 20 soruluk online bir sınav sonucunda amatör kullanım belgesi veriyor.
6.01.2022 Gündem
7 Avrupa ülkesinden Türkiye kararı!
7 Avrupa ülkesinden Türkiye kararı! Omicron varyantı nedeniyle güncellenen ülkelere giriş kurallarına göre, İspanya, Hollanda ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 7 Avrupa ülkesine Türk yolcuların kabul edilmeyeceği açıklandı.
30.12.2021 Gündem
Havacılıkta tarihi adım! Hürkuş NATO üyesi tüm ülkelerin ordularında kullanılacak...
Havacılıkta tarihi adım! Hürkuş NATO üyesi tüm ülkelerin ordularında kullanılacak... Son dakika haberine göre; NATO, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü (SHGM) “sivil havacılık otoritesi” olarak tanıdı. Türk sivil havacılığı için tarihi önemdeki bu gelişmeyle birlikte SHGM onaylı Hürkuş artık NATO üyesi tüm ülkelerin ordularında kullanılabilecek.
11.11.2021 Gündem
Türkiye, AB'nin Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi
Türkiye, AB'nin Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edildiğini açıkladı. Bu kararla koronavirüs aşı sertifikası ve geçerli vizeye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 27 Avrupa Birliği ülkesine sorunsuz şekilde seyahat edebilecek.
30.08.2021 Ekonomi
Rusya Türkiye'ye uyguladığı uçuş yasağını kaldırdı
Rusya Türkiye'ye uyguladığı uçuş yasağını kaldırdı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Rusya Federasyonu Hükümeti'nin Türkiye'ye uyguladığı uçuş yasağını kaldırdığını bildirdi.
21.06.2021 Gündem
Türkiye İHA'larla taşımacılığa hazırlanıyor
Türkiye İHA'larla taşımacılığa hazırlanıyor İnsansız hava araçlarıyla teslimat yapılmasına yönelik dünyada bir dizi arayış ve testler sürerken, Türkiye sivil faydalı yük taşıma faaliyetleri için altyapı oluşturuyor.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Uçuş iptalleri ile ilgili flaş açıklama! Tüketiciler...
Uçuş iptalleri ile ilgili flaş açıklama! Tüketiciler... Rapor yayınlandı. Tüketiciler Uçuş iptalleri konusunda şikayetçi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) geçen yıl internet yoluyla yapılan şikayetlerde ilk sırayı "uçuş iptali" aldı.
13.04.2021 Ekonomi
SHGM'den Rusya'ya uçak seferleriyle ilgili flaş açıklama
SHGM'den Rusya'ya uçak seferleriyle ilgili flaş açıklama Rusya'dan, Türkiye'ye uçuş seferlerinin durdurulduğu iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) haberlerin asılsız olduğu ve seferlerin devam ettiğini bildirdi.
10.04.2021 Ekonomi
İngiltere'den Türkiye kararı! Şartlar değiştirildi, artık...
İngiltere'den Türkiye kararı! Şartlar değiştirildi, artık... Koronavirüsle mücadele kapsamında 15 Nisan'da Covid-19 aşı pasaportu uygulamasına geçmeye hazırlanan İngiltere, direkt uçuş olmadığı için başka ülkeden aktarmalı olarak Türkiye'den gelen yolcular için de şartlarını yeniledi.
6.04.2021 Dünya
Yurtdışı seyahat kuralları değişti! SHGM yeni Covid 19 yurtdışı seyahat kuralları nelerdir?
Yurtdışı seyahat kuralları değişti! SHGM yeni Covid 19 yurtdışı seyahat kuralları nelerdir? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanacak olan korona kurallarına getirilen ek tedbirlerle ilgili 'Ülkelere Giriş Tablosu' yayınladı. Türkiye'den ABD'ye gidecek olan yolcuların seyahatten önceki 3 gün içinde test yaptırması, korona geçirenlerin ise 90 gün için iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekli. Almanya, yalnızca önemli rollerdeki kişileri ülkeye kabul ederken, Çin ise nükleik asit testi istediğini belirtti.
29.03.2021 Gündem
Yeni dönem! Kabinde bagaj yasak terminalde veda yok
Yeni dönem! Kabinde bagaj yasak terminalde veda yok Türkiye, koronavirüs salgını sürecinde normalleşme için yeni döneme hazırlanırken, havalimanlarında da yeni düzen belli oldu.
28.05.2020 Gündem
İran'da düşen Türk iş jetinin nihai raporu da ortaya çıktı
İran'da düşen Türk iş jetinin nihai raporu da ortaya çıktı İran'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği iş jeti kazasının tamamlanan nihai raporu da ortaya çıktı.
2.05.2020 Gündem
Uçaklara lazer tacizi! Pilotun gözünde kanama meydana geldi
Uçaklara lazer tacizi! Pilotun gözünde kanama meydana geldi Türkiye'de 2 yılda 64 uçağa lazer tacizi yapıldığı ortaya çıktı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) verilerine göre 2018 yılında uçaklara yönelik 22 lazer tacizi yapıldı. 2019 yılında olaylarda ise 89,91'lik bir artışla 42 olayın raporlandığı belirlendi.
1.05.2020 Gündem
Sağlık Bakanlığı, "immün plazma temini"ne ilişkin kriterleri belirledi
Sağlık Bakanlığı, "immün plazma temini"ne ilişkin kriterleri belirledi Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden etkilenen hastalardan uygun görülenlerin tedavisinde kullanılmak amacıyla immün plazmanın temininde uyulması gereken kriterlere ilişkin yazı, 81 il valiliklerine gönderildi.
1.04.2020 Gündem
Tüm İran uçuşları iptal
Tüm İran uçuşları iptal Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), tüm İran uçuşlarının iptal edildiğini açıkladı.
26.02.2020 Gündem
Sabiha Gökçen, yüzde 523’lük büyümeyle Avrupa’da birinci
Sabiha Gökçen, yüzde 523’lük büyümeyle Avrupa’da birinci İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı son 10 yılda Avrupa’da yüzde 523’lük büyüme ile doğrudan bağlantısını en fazla arttıran havalimanı oldu.
24.02.2020 Ekonomi
Gelecek yıl cezası artıyor! Bunu yapan 2 bin 603 lira ödeyecek
Gelecek yıl cezası artıyor! Bunu yapan 2 bin 603 lira ödeyecek Uçuşlarda sigara içenler ve telefonlarını kapatmayanlar, yolcularla tartışanlar, uçaklara lazer tutanlar ile havalimanında aranmaya engel olanlar da dahil kurallara uymayanlara kesilen idari para cezaları yeni yılda artacak. Yeniden değerleme oranının 2020 yılı için yüzde 22,58 olarak kesinleşmesi ile beraber cezalar gelecek yıl uçakta sigara içenler ve telefonunu kapatmayanlarda 2 bin 603 TL, uçaklara lazer tutanlarda ise 17 bin 161 TL’ye yükselecek. Güvenlik kontrol noktalarında uyarılmasına rağmen aranmaya engel olanlara da verilen 2 bin 832 TL’lik idari para cezası 3 bin 471 TL’ye çıkacak.
24.12.2019 Ekonomi
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yüksek ücretle personel arıyor
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yüksek ücretle personel arıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 19 bin TL'yi bulan maaşla personel arıyor.
20.12.2019 Ekonomi
Bakan Turhan’dan Atlas Global açıklaması
Bakan Turhan’dan Atlas Global açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atlas Global’le ilgili soruya yanıt verdi. "Bizim için önemli olan yolcuların mağduriyetlerinin giderilmesi." diyen Turhan, "Yolcuların mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.
28.11.2019 Ekonomi
Gökbey ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi
Gökbey ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, T-625 Gökbey helikopterinin gerçekleştirdiği ilk uçuşunun başarıyla yapıldığını açıkladı.
29.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Havalimanında güvenlik aramasına engel olana 2 bin 832 TL ceza
Havalimanında güvenlik aramasına engel olana 2 bin 832 TL ceza Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından verilen idari para cezalarının artırılması kapsamında havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarında aranmalara engel olanlara 2 bin 832 TL para cezası uygulanacak.
16.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Shgm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki shgm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.