Sivil Havacılık

Sivil Havacılık

Son dakika sivil havacılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sivil havacılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sivil havacılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivil Havacılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivil havacılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.893 sivil havacılık haberi bulunmuştur. Tüm sivil havacılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce firmalarının gerçekleştirdiği iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. Sivil havacılık sektörünün; özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve projelerle kalite odaklı hizmet anlayışını tüm dünya ile buluşturduğunu belirten Bakan Kacır, “Havacılık sanayimizi, ana ve alt yükleniciler, KOBİ’ler, araştırma kuruluşları ve üniversitelerle Türkiye’nin yüksek teknolojide öncü sektörü hâline getiriyoruz.” dedi.
29.04.2024 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi
İstanbul Havalimanı'nın gözü yükseklerde! Avrupa'nın en fazla uçuşu gerçekleştirildi Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) 25-31 Mart dönemini kapsayan hava trafik istatistiklerine göre İstanbul Havalimanı günlük 1328 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.
4.04.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak Yüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024 Adana
Bakan Uraloğlu: Türk hava sahası yerli ve milli imkanlarla izlenecek
Bakan Uraloğlu: Türk hava sahası yerli ve milli imkanlarla izlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk mühendislerince geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli sivil gözetim radarının saha kabulünün başarıyla yapıldığını ve Gaziantep Havalimanı'nda hizmete hazır olduğunu bildirdi. Uraloğlu, farklı bölgelere de kurulması hedeflenen proje ile 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasının tamamının yerli ve milli imkanlarla izlenebileceğini kaydetti.
18.02.2024 Gündem
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde İstanbul Havalimanı, Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'na göre 1375 uçuş ile 2023 yılının Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.  
19.01.2024 Ekonomi
Alaska Havayolları, tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indiriyor
Alaska Havayolları, tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indiriyor Alaska Havayolları, Boeing 737-MAX 9 tipi uçakta yaşanan basınç düşüşünün ardından acil iniş gerçekleştirmesinin ardından filosundaki tüm Boeing 737-MAX 9 uçakları yere indirme kararı aldı.
6.01.2024 Dünya
Japonya'daki uçak kazasında Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı
Japonya'daki uçak kazasında Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı Japonya’nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda 5 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında, yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izninin olmadığı ortaya çıktı.
4.01.2024 Dünya
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı
THY yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023! Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir, yaş sınırı kaç? Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı Türk Hava Yolları (THY), resmi internet sitesi üzerinden yetiştirilmek üzere II. Pilot adayları aradığını duyurdu. Peki, Yetiştirilmek üzere pilot alımı 2023 şartları nelerdir? İşte Yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanı…
5.12.2023 Personel Alımı
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Hatay Havalimanı’nda PAT sahaları çalışmaları 21 Kasım’da başladı, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun yer bulunduğu alan, Hatay Havalimanı’na ilave yeni bir pist inşa edeceğiz, Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız.” ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, İskenderun’u Hatay’a bağlayacak; İskenderun Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız ve Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.
2.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridorun stratejik öneminin uluslararası ticaret, coğrafi konum ve güvenlik açısından sağladığı avantajlar nedeniyle günümüzde daha da önemli hale geldiğini belirterek, “Biz bölge ülkelerine yaptığımız taşımalarda demiryolunun payını arttırmak istiyoruz” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Afyonkarahisar’da helikopter iniş yaptığı sırada ağaçlara takılarak düştü
Afyonkarahisar’da helikopter iniş yaptığı sırada ağaçlara takılarak düştü Afyonkarahisar'da 5 yıldızlı bir otelin bahçesine iniş yapmak isteyen helikopter, kırım geçirdi. Özel bir kliniğe ait olan helikopterdeki N.C. ve B.C. kazayı yara almadan atlattı.
16.09.2023 Gündem
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı
THY pilotlarına uçakta ibadet izni için onay çıktı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) onayladığı Türk Hava Yolları ’uçuş operasyon’ yönergesi ile kokpitte görev yapan pilotların ibadet etmesine onay çıktı. Bu yönerge ile uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla pilotlar kokpitte dini inançlarını yerine getirebilecek.
29.08.2023 Ekonomi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Rus Sivil Havacılık dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
23.08.2023 Dünya
Uçak biletlerine zam geldi! İşte yeni fiyatlar
Uçak biletlerine zam geldi! İşte yeni fiyatlar İç hat tek yön uçak bileti tavan fiyatı, bin 650 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseldi.
9.08.2023 Ekonomi
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü.
26.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon yolcuya hizmet edecek, uluslararası uçuşlar uzak değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon yolcuya hizmet edecek, uluslararası uçuşlar uzak değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışı için KKTC'ye geldi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değil. Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşamı için çağrımı yineliyorum" ifadelerini kullandı.
20.07.2023 Gündem
(İç hat uçak bileti tavan fiyat) 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu, iç hat uçuş tavan fiyatı arttı mı? Uçak bileti tavan fiyat 2023!
(İç hat uçak bileti tavan fiyat) 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu, iç hat uçuş tavan fiyatı arttı mı? Uçak bileti tavan fiyat 2023! İç hat uçuşlarında tavan fiyat yükseltildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 TL olarak belirlenmişti. Tavan ücret 2014 yılında 309 TL’ye, 2017 yılından ise 352 TL olarak belirlenmiş ve 2019 yılının Ekim ayına kadar aynı ücret tarifesi devam etmişti. Peki, 2023 İç hat uçuş tavan fiyatı ne kadar oldu? İç hat uçak bileti tavan fiyatı…
19.07.2023 Ekonomi
Türk CEO'ya karartma! Dünyaca ünlü şirket belgeleri gizliyor
Türk CEO'ya karartma! Dünyaca ünlü şirket belgeleri gizliyor Bu yılın başında İngiliz mühendislik devi Rolls-Royce’un CEO’luk koltuğuna oturan Tufan Erginbilgiç’in, Türk vatandaşı olduğu için şirketin tüm işlerine erişimi olmadığı ortaya çıktı. Hürriyet’e konuşan bir şirket yetkilisi, Erginbilgiç’in ‘az sayıda’ dosyayı göremediğini teyit etti, bunun atama öncesi yönetim arasında konuşulduğunu söyledi.
17.06.2023 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan, yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti
Dışişleri Bakanı Fidan, yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ ederken, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği görevi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç'e verildi.
16.06.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Uçuş ağımız 130 ülkede 342 noktaya ulaştı
Bakan Uraloğlu: Uçuş ağımız 130 ülkede 342 noktaya ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2003 yılında hava ulaştırma anlaşmamız bulunan ülke sayısını 81’den 173’e yükselttik. Bu anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayımıza 282 yeni nokta ekledik. Uçuş ağımız, bugün 130 ülkede 342 noktaya ulaştı" dedi.
10.06.2023 Gündem
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor: Havadan görüntülendi
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor: Havadan görüntülendi İstanbul’da Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak sahiplerini bekliyor. 2021 yılında sayıları 9 olan hurda uçakların 4'ü satılarak kafeterya veya restoran olarak kullanılmıştı.
18.05.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerinin deprem bölgesindeki illerde yaklaşık 8 milyar liralık bir yatırım yapacağını ve istihdamda önceliğin afetzedelere verileceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Kahramanmaraş ve diğer depremin etkilediği yapacağı yatırımların çok önemli olduğunu belirtti
5.05.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı yine Avrupa'nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 15-21 Mart dönemine ilişkin hava trafik istatistiklerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1274 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
26.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sivil Havacılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivil havacılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.