Bakan Uraloğlu

Bakan Uraloğlu

Son dakika Bakan Uraloğlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bakan Uraloğlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bakan Uraloğlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Uraloğlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan uraloğlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 288 bakan uraloğlu haberi bulunmuştur. Tüm bakan uraloğlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındı
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındıİstanbul Boğazı’nda yönetilen yoğun gemi trafiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda 2023 yılında 44 bin 892 gemi hareketiyle taşınan 550 milyon ton yükün185 milyon tonunun tehlikeli yük kapsamında olduğunu belirterek, “İstanbul Boğazı’nda 2023’te 39 bin gemi hareketiyle toplam 416 milyon ton yük taşındı ve bu yüklerin yaklaşık 165 Milyon tonu petrol dâhil olmak üzere tehlikeli yükler kapsamındaydı.” dedi.
26.07.2024Ekonomi
THY uçaklarda ücretsiz internet hizmeti için Türksat'la anlaşma imzaladı
THY uçaklarda ücretsiz internet hizmeti için Türksat'la anlaşma imzaladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY) ve Türksat'ın, THY'nin uçaklarında ücretsiz ve sınırsız internet için mutabakat zaptı imzaladıklarını duyurdu.
22.07.2024Ekonomi
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilir
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilirAK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyonda görüşebileceklerini söyledi.
22.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikinci köprü için çalışmalar hızlandı!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikinci köprü için çalışmalar hızlandı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İpsala ve Kipi sınır kapıları arasına yapılacak ikinci sınır geçiş köprüsü hakkında açıklamalarda bulunarak, proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve 2024 yılı içerisinde tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Meriç Nehri üzerine inşa edilecek köprü ile Türkiye’nin, Selanik – Sofya – Berlin güzergahındaki fonksiyonel bağlantısının güçleneceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, köprünün 4 şeritli, 841 metre uzunluğunda ve ekstradoz köprü olacak şekilde tasarlandığını bildirdi.
22.07.2024Gündem
Türksat 6A ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı! Bakan Uraloğlu duyurdu
Türksat 6A ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı! Bakan Uraloğlu duyurduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A'nın, ilk kez antenlerini açtığını ve test sürecine başladığını bildirdi.
21.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttik
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 21 yılda mevcut demiryolu hatlarının elektrikli hale getirilmesi kapsamında yapılan çalışmalarla, 2002 yılında 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunu yüzde 237 oranında arttırarak 7 bin 142 kilometreye yükselttiklerini söyledi.
21.07.2024Gündem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördük
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördükUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'de gündeme dair merak edilen konuları cevapladı. Dünya genelindeki yazılım sistemlerinde yaşanan arıza ile ilgili Bakan Uraloğlu "Tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil" dedi.
19.07.2024Gündem
Dünya genelindeki yazılım sorunu ile ilgili Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: Siber saldırı söz konusu değildi
Dünya genelindeki yazılım sorunu ile ilgili Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: Siber saldırı söz konusu değildiKüresel çapta yazılım sistemlerini etkileyen sorunla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu.
19.07.2024Gündem
Dünya genelinde sistemler durdu: Birçok sektörde işlem yapılamıyor, Uraloğlu: Siber saldırı söz konusu değil
Dünya genelinde sistemler durdu: Birçok sektörde işlem yapılamıyor, Uraloğlu: Siber saldırı söz konusu değilDünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle teknik aksaklık yaşandığı bildirildi.
19.07.2024Dünya
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biriUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uzaya fırlatılan Türksat 6A uydusu için, “Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri Türksat 6A'dır” dedi.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
18.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacak
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, enerji tüketiminden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Güneş Enerji Santralleri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.
17.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! TÜRKSAT 6A'nın 4. ateşleme süreci tamamlandı
Bakan Uraloğlu açıkladı! TÜRKSAT 6A'nın 4. ateşleme süreci tamamlandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın yörünge yolculuğunda 4. ateşleme sürecinin başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.
16.07.2024Gündem
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyor
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.
13.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Limanlarda elleçlenen ürün miktarında artış
Bakan Uraloğlu açıkladı: Limanlarda elleçlenen ürün miktarında artışUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk yarısında limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artarak 269 milyon 182 bin 694 ton, elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 artarak 6 milyon 781 bin 483 TEU’ya ulaştığını duyurdu.
10.07.2024Ekonomi
TÜRKSAT 6A bu gece fırlatılıyor! Bakan Uraloğlu: Geri sayım başladı
TÜRKSAT 6A bu gece fırlatılıyor! Bakan Uraloğlu: Geri sayım başladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Yerli ve milli olarak ürettiğimiz Türksat 6A, TV yayıncılığı, haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanı ile bağımsızlığımızın sembolü olacak" dedi.
8.07.2024Gündem
Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor
Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyorTürkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla SpaceX firmasının ABD Florida'da bulunan Cape Canaveral'daki fırlatma merkezinden Falcon 9 roketi ile yarın uzaya fırlatılacak. 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece Türkiye saatliye 00.20’de gerçekleşecek fırlatma işleminin ardından Türksat 6A, roketten ayrılmasından sonra yaklaşık 70'inci dakikada geçici yörüngesine ulaşacak.
7.07.2024Gündem
Türksat 6A'nın fırlatılmasında geri sayım başladı
Türksat 6A'nın fırlatılmasında geri sayım başladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A uydumuzu artık fırlatma merkezinden Falcon 9 roketi ile ABD yerel saati ile 8 Temmuz 2024 saat 17.20'de, Türkiye saati ile 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece 00.20'de uzaya gönderecek şekilde geri sayıma başladık" dedi.
5.07.2024Ekonomi
Havalimanlarında yolcu rekoru! 6 ayda 105 milyon yolcu uçtu
Havalimanlarında yolcu rekoru! 6 ayda 105 milyon yolcu uçtuUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haziran ayında Türkiye genelindeki havalimanlarında toplam 22 milyon 723 bin 642 yolcuya hizmet verildiğini belirterek, “2024 yılının Haziran ayında hizmet verilen yolcu trafiği 2023 yılının aynı ayı ile kıyaslandığında toplam yolcu trafiği yüzde 7,9 artış gösterdi” dedi.
5.07.2024Ekonomi
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, CNN Türk'te detayları anlattı: Türksat 6A'nın yerlilik oranı yüzde 80
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, CNN Türk'te detayları anlattı: Türksat 6A'nın yerlilik oranı yüzde 80Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün moderatörlüğündeki Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın 9 Temmuz Salı günü saat 00.20'de ABD'deki Space X merkezinden fırlatılacağını belirterek, "Yerlilik yüzde 80 üzerinde. Genel üretimi bizde, yüzde 10-15 civarında dış girdi var. Bu da başlangıç için çok normal" dedi.
3.07.2024Gündem
İstanbul Havalimanı'ndan yeni yolcu rekoru! Bakan Uraloğlu duyurdu
İstanbul Havalimanı'ndan yeni yolcu rekoru! Bakan Uraloğlu duyurduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün İstanbul Havalimanı'nda günlük 268 bin 275 yolcuyla rekor kırıldığını bildirdi.
1.07.2024Ekonomi
İstanbul Havalimanı rekor kırdı! En yoğun ticaret hacmine sahip 6. havalimanı oldu
İstanbul Havalimanı rekor kırdı! En yoğun ticaret hacmine sahip 6. havalimanı olduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdi.
27.06.2024Gündem
Bakanlıktan korsan taşımacılığa ve fahiş fiyata ceza yağdı!
Bakanlıktan korsan taşımacılığa ve fahiş fiyata ceza yağdı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu "Bayram tatilinde 3 milyon 782 bin 90 kişi şehirler arası otobüslerle seyahat etti. 14-23 Haziran tarihleri arasında 13 bin 855 otobüste denetleme yaptık" dedi.
24.06.2024Gündem
Bakan Uraloğlu: Bayramda 7 milyon 519 bin kişi demir yollarını kullandı
Bakan Uraloğlu: Bayramda 7 milyon 519 bin kişi demir yollarını kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Trenler, Anahat, Bölgesel trenler ve kent içi raylı sistem projelerinden 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın yararlandığını açıkladı. Kurban Bayramı tatili boyunca Yüksek Hızlı Trenlerde 326 bin 819 yolcuya hizmet verdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, söz konusu tarihlerde Marmaray’ı 4 milyon 152 bin 909, Başkentray’ı 492 bin 13 ve İzban’ı 1 milyon 938 bin 664 vatandaşın kullandığını kaydetti.
23.06.2024Gündem
Türksat 6A için geri sayım başladı: Temmuz'un ikinci haftasında yörüngeye fırlatılacak
Türksat 6A için geri sayım başladı: Temmuz'un ikinci haftasında yörüngeye fırlatılacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Türksat 6A uydumuzun SpaceX Cape Canaveral Hava Kuvvetleri’nin Florida’daki istasyonunda son testleri yapılıyor" dedi.
21.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Uraloğlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan uraloğlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.