Hızlı Tren

Hızlı Tren

Son dakika hızlı tren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hızlı tren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hızlı tren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hızlı Tren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hızlı tren gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.022 hızlı tren haberi bulunmuştur. Tüm hızlı tren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Gastronomi Festivali öncesi hazırlıklar devam ediyor: Seyhan Nehri Yeniden Doluyor
Adana Gastronomi Festivali öncesi hazırlıklar devam ediyor: Seyhan Nehri Yeniden DoluyorAdana’da her yıl büyük ilgiyle beklenen Lezzet Festivali'ne sayılı günler kala, Seyhan Nehri’ne su verilmeye başlandı. 17-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan bu festivale hazırlıklar hızla devam ederken, Seyhan Nehri'nin yeniden suyla buluşması, festivalin görsel güzelliğine büyük katkı sağlayacak.
16.10.2024Adana
Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattık
Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Airshow 2024 uluslararası sivil havacılık fuarı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Uraloğlu, "Son 22 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ulaştırma hamleleriyle ülkemize adeta çağ atlattık. Yaşadığımız çağda artık ulaşılabilirlik ve hız faktörlerinin, hayatımızın her alanına radikal bir şekilde etki ettiğini görüyoruz" dedi
26.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu: Türkiye nüfusunun 2 katı yolcu taşındı
Bakan Uraloğlu: Türkiye nüfusunun 2 katı yolcu taşındıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde demiryollarında seyahat eden yolcu sayılarına ilişkin yaptığı açıklamada; YHT, Marmaray, Başkentray, Sirkeci-Kazlıceşme Raylı Sistem Hattı, bölgesel ve anahat trenleriyle yılın ilk 8 ayında 177 milyon kişinin seyahat ettiğini bildirdi.
15.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli Hızlı Tren'in ilk testi 2025'te yapılacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli Hızlı Tren'in ilk testi 2025'te yapılacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,"Milli Hızlı Tren Projesi'nde fabrika statik testlerinin tamamlanmasının ardından, 2025'in son çeyreğinde yerli hızlı tren raylara indirilerek dinamik yol testleri yapılacak" dedi.
6.09.2024Ekonomi
Zeydan Karalar'dan topyekun mücadele çağrısı
Zeydan Karalar'dan topyekun mücadele çağrısı Seyhan Nehri, TD8 Drenaj Kanalı ve Ceyhan ilçesinde incelemelerde bulunan Başkan Zeydan Karalar, bataklık alanların sivrisinek üremesine yol açtığını ve bunun da mücadeleyi zorlaştırdığını söyleyerek, hemşehrilerinden kentin temiz tutulması konusunda destek istedi.
27.08.2024Adana
Seyhan Nehri’ni yosunlar ve çöpler kapladı
Seyhan Nehri’ni yosunlar ve çöpler kapladıAdana'da kentin ortasından geçen ve merkez ilçeleri birbirinden ayıran Seyhan Nehri'nin suyu, köprü çalışması nedeniyle kesilince nehir yosunla kaplandı. Yosunların yeşile döndürdüğü nehirde, kötü koku oluştu. Bazı yerlerinde çöplerin de atıldığı yosunlar, kötü görüntü oluşturdu.
26.08.2024Adana
Seyhan Nehri’nin dibi temizleniyor: Çalışmalara başlandı
Seyhan Nehri’nin dibi temizleniyor: Çalışmalara başlandıDSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Seyhan Nehri’ndeki kirlilik haberlerinin ardından 3 adet iş makinesi ile temizlik çalışmalarına başlanıldığını açıkladı.
25.08.2024Adana
Hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle DSİ, Seyhan Nehri yatağına su veremiyor: Başkan Karalar çağrı yaptı
Hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle DSİ, Seyhan Nehri yatağına su veremiyor: Başkan Karalar çağrı yaptıAdana’da Seyhan Nehri üzerinde yapımı devam eden hızlı tren köprüsü nedeniyle, nehir yatağına bir süredir DSİ tarafından su verilemiyor. Konuyla ilgili konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya çıkan olumsuz görüntülerle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.
23.08.2024Adana
Bakan Uraloğlu’ndan Yüksek Hızlı Tren mesajı: 7 saat süren yol 1 saat 45 dakikaya düşüyor
Bakan Uraloğlu’ndan Yüksek Hızlı Tren mesajı: 7 saat süren yol 1 saat 45 dakikaya düşüyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kayseri arası yüksek hızlı tren projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
23.08.2024Gündem
Yeni istasyon 23 Ağustos Cuma günü açılıyor
Yeni istasyon 23 Ağustos Cuma günü açılıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu’nda yapım çalışmalarının tamamlandığını ve istasyonun 23 Ağustos Cuma günü vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı.
21.08.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Marmaray yolcu rekoru kırdı!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Marmaray yolcu rekoru kırdı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Temmuz ayında Demiryollarında seyahat eden yolcu sayılarına ilişkin yaptığı açıklamada; YHT, Marmaray, Başkentray, bölgesel ve anahat trenleriyle 20 milyon 714 bin 266 kişinin seyahat ettiğini belirterek, Yüksek Hızlı Trenleri 1 milyon 114 bin 206, Başkentray’ı 1 milyon 779 bin 123, Marmaray’ı 16 milyon 863 bin 448 kişinin kullandığını duyurdu. Uraloğlu, “Marmaray ile bir ayda 15 milyon dolayında olan İstanbul’un nüfusundan fazla yolcu taşımış olduk” dedi. Bakan Uraloğlu, Temmuz ayında bölgesel ve anahat trenlerle ise 957 bin 489 kişinin yolculuk yaptığını ifade etti.
17.08.2024Ekonomi
Selçuk Bayraktar'dan Türkiye için sevindiren açıklama: İleride süper hızlı trenlerimizi üretip dünyaya satacağız
Selçuk Bayraktar'dan Türkiye için sevindiren açıklama: İleride süper hızlı trenlerimizi üretip dünyaya satacağız TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK'ta düzenlenen yarışa katılan takımları ziyaret etti. Bayraktar, takımlarla ilgili konuşmasında, "Türkiye, inşallah ileride kendi süper hızlı trenlerini üretip dünyaya da satan bir ülke haline gelmiş olacak" dedi.
14.08.2024Ekonomi
AK Parti 23 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye manzaralarına son verdik
AK Parti 23 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye manzaralarına son verdikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'na önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Bugün çok mutluyuz, gururluyuz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek revan olduğumuz millete hizmet yolunda 23 yılımızı devirdik. 23. yaş günümüz kutlu olsun'' açıklamasında bulundu. 'Bir dip dalga hareketi olan AK Parti kısa sürede milyonların umudu oldu' diyen Erdoğan, ''Vesayete karşı dimdik durduk'' ifadelerini kullandı. Öte yandan AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda 2 milletvekili ve 13 belediye başkanı da AK Parti'ye katıldı.
14.08.2024Gündem
Gençlerin tercihi tren oldu! 3 milyon 785 bin gence yüzde 15 indirim
Gençlerin tercihi tren oldu! 3 milyon 785 bin gence yüzde 15 indirimUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen YHT, anahat ve bölgesel trenlerle 2024 yılının başından bu yana 3 milyon 785 bin 622 gencin 13 – 26 yaş arasına uygulanan yüzde 15 indirim uygulamasından faydalandığını açıklayarak, “2024 yılının başından bugüne kadar anahat trenlerimizle 629 bin 848, bölgesel trenlerimizle 773 bin 321 ve Yüksek Hızlı Trenlerimizle 2 milyon 382 bin 453 genç vatandaşımız indirimli seyahat etti, sevdiklerine kavuştu, yeni yerler keşfetti” dedi.
14.08.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulunduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün açlışı yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.
10.08.2024Gündem
Çukurova Havalimanı açıldı! Erdoğan: Bölge ihracatına çarpan etkisi yapacak
Çukurova Havalimanı açıldı! Erdoğan: Bölge ihracatına çarpan etkisi yapacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhalefete tepki göstererek, "Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK'ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, fakat cümbür cemaat Paris'te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok" ifadelerini kullandı.
10.08.2024Gündem
Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açılıyor! Erdoğan törene katılacak
Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açılıyor! Erdoğan törene katılacakÇukurova Uluslararası Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Türkiye'de sivil havacılığın gökyüzüne açılan 58'inci kapısı olacak havalimanı en geniş uçakların dahi iniş yapabileceği şekilde inşa edildi.
10.08.2024Adana
Bakan Uraloğlu'ndan Çukurova Havalimanı açıklaması: Havacılık alanındaki en önemli projelerden birini daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruz
Bakan Uraloğlu'ndan Çukurova Havalimanı açıklaması: Havacılık alanındaki en önemli projelerden birini daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruzÇukurova Uluslararası Havalimanı'nın yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılışının yapılacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Çukurova Uluslararası Havalimanı ile ülkemizin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
9.08.2024Adana
Adana tren garı 138 yıldır tarihe tanıklık ediyor
Adana tren garı 138 yıldır tarihe tanıklık ediyorTürkiye genelinde birbirine benzeyen tren garları arasında görsel etkileyiciliğiyle öne çıkan Adana Tren Garı, tamirhaneleri, lojmanları, lokali, peronlarıyla birlikte 450 dönümlük bir alanda 1886'dan bu zamana hizmet vermeye devam ediyor.
9.08.2024Adana
Bakan Uraloğlu: 131 ülkede 346 noktaya ulaştık
Bakan Uraloğlu: 131 ülkede 346 noktaya ulaştıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Havacılıkta Türkiye'nin çağ atladığını söyleyerek, "İç hatlardaki aktif havalimanı sayımızı 26'dan 57'ye yükselttik. 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken, bugün 131 ülkede 346 noktaya ulaştık" dedi.
4.08.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tokat'ta AK Parti İl Danışma Meclisi toplantında, Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptıklarını söyledi.
4.08.2024Gündem
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmı
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmıFransa’nın başkenti Paris tüm dünyanın izleyeceği Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine saatler kala son hazırlıkları yaparken hızlı tren hatlarına yapılan saldırıyla sarsıldı. Üç ayrı hat kundaklanıp ve yangınlar çıkarılırken, bu sabah itibarıyla aksayan seferler nedeniyle birçok istasyonda kuyruklar oluştu. Fransa Ulaştırma ve Spor Bakanlıkları hızlı tren hatlarına sabotaj yapıldığını duyurdu. Öte yandan Paris 2024'ün açılış gününde İsviçre sınırlarında bulunan, Fransa ve İsviçre'nin ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı yapıldı. Havaalanı polis ekiplerince boşaltıldı.
26.07.2024Dünya
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördük
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördükUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'de gündeme dair merak edilen konuları cevapladı. Dünya genelindeki yazılım sistemlerinde yaşanan arıza ile ilgili Bakan Uraloğlu "Tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil" dedi.
19.07.2024Gündem
Adana Tren İstasyonları: Şehirler Arası Ulaşımın Kalbi
Adana Tren İstasyonları: Şehirler Arası Ulaşımın KalbiAdana, Türkiye'nin önemli demiryolu hatlarından birine sahiptir ve şehirler arası tren seferleri ile geniş bir ulaşım ağı sunar. Adana'daki ana tren istasyonları, şehri diğer büyük şehirlere ve bölgelerle bağlar.
18.07.2024Adana
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktıAnkara–İstanbul ve Ankara-Konya arasında 2 ay boyunca sefer yapacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, ilk seferi için Ankara'dan yola çıktı.
14.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hızlı Tren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hızlı tren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.