Ulaştırma

Ulaştırma

Son dakika Ulaştırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ulaştırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ulaştırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulaştırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulaştırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.097 ulaştırma haberi bulunmuştur. Tüm ulaştırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler
TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden peş peşe tepkilerAnkara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine terör saldırısı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu duyurdu. Yaşanılan olaya bakanlardan ve siyasilerden de peş peşe tepki geldi.
23.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını açıkladı.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını bildirdi.
21.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'deki İHA sayısı 68 bin 647, İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bine ulaştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla Türkiye'deki İnsansız Hava Aracı (İHA) sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artarak 68 bin 647'ye, pilot sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993'e ulaştığını bildirdi.
20.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu Malatya'da depremden etkilenen vatandaşı ziyaret etti
Bakan Uraloğlu Malatya'da depremden etkilenen vatandaşı ziyaret ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da depremden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
19.10.2024Gündem
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.10.2024Gündem
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.10.2024Gündem
Türkiye'nin ilk uluslararası yük treni seferlerine başladı! Seyahatini 4 günde tamamlayacak
Türkiye'nin ilk uluslararası yük treni seferlerine başladı! Seyahatini 4 günde tamamlayacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treninin seferlere başladığını belirterek, "Bu tren hattında faaliyetlerine başlayan Pasifik Eurasia yıllık 600 trenle, 22 bin tıra eşdeğer 600 milyon avro değerinde 750 bin ton ihracat yükü taşımayı planlıyor." dedi.
18.10.2024Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahip
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahipCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyen, sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahiptir" dedi.
17.10.2024Ekonomi
İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!
İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!İstanbul'da sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönde ve geçici olarak askıya alındı.
16.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı:  2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının 17 Ekim’de araç trafiğine açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “2023 yılında 93 kilometrelik kesimini hizmete açmıştık. Aydın-Denizli Otoyolu kavşağından başlayıp Kuyucak kavşağında sonlanan 70 kilometrelik son kesiminde de çalışmaları tamamladık. Toplam 163 kilometrelik otoyol projesi ile Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşecek." ifadelerini kullandı.
15.10.2024Gündem
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!Uluslararası Yol Federasyonu Dünya Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla İstanbul’da başladı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kongremizde; mobilite, dijitalleşme, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularını bütün yönleriyle tartışarak, ortak aklın çözümleriyle sektöre büyük katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
15.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir. Yol demek ulaşım demektir. Bizler de bu anlayışla büyük atılımlara imza atarak ülkemizi ulaşım ve altyapı sahasında iddialı bir seviyeye taşıdık" dedi.
15.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: 9 ayda boğazlarda 37 bin 128 gemiye kılavuzluk yapıldı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 9 ayda boğazlarda 37 bin 128 gemiye kılavuzluk yapıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Denizlerdeki seyir emniyeti ile birlikte can, mal ve çevre güvenliği adına önemli çalışmalara imza atan Kıyı Emniyeti ekipleri 2024 yılında 200 can kurtarma operasyonu ile 861 kişiyi kurtardı. Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verildi" dedi.
13.10.2024Gündem
Cevdet Yılmaz: Gazze'de yaşananlar bize şunu gösteriyor ki kendi ayaklarımız üzerinde durmak durumundayız
Cevdet Yılmaz: Gazze'de yaşananlar bize şunu gösteriyor ki kendi ayaklarımız üzerinde durmak durumundayızHaliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye İnovasyon Haftası (TIW) 2024 İNOVALİG ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gazze'de yaşanan hadiseler bize şunu açık ve net gösteriyor. Kendi ayaklarımız üzerinde çok güçlü bir şekilde durmak durumundayız. Çelik Kubbe projemizden, diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.
12.10.2024Gündem
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü geçici olarak askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü geçici olarak askıya alındıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığını bildirdi.
12.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da resmi törenle karşılandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Belgrad'da, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından resmi törenle karşılandı.
11.10.2024Gündem
Sivaslı demir yolu çalışanının fotoğrafları uluslararası yarışmada oylanıyor
Sivaslı demir yolu çalışanının fotoğrafları uluslararası yarışmada oylanıyorSivas'ta demir yolu çalışanı Doğan Karapınar'ın (60) çektiği iki fotoğraf, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun (ITF) 'Dünyayı ileriye taşımak' sloganı ile dünya çapındaki ulaştırma çalışanları arasında düzenlediği yarışmada, oylamaya değer eserler arasına seçildi. 17 Ekim'de sonuçlanacak oylamada birinci olan eser sahibi ödüllendirilecek.
11.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! Resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! Resmi törenle karşılandıCumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından resmi törenle karşılandı.
10.10.2024Gündem
15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak mı? Ulaştırma Bakanı açıkladı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak mı? Ulaştırma Bakanı açıkladı15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yaya trafiğine açılması Ulaştırma Bakanlığı’nın gündemine girdi. ‘Turistik proje’ olarak düşünülen konuyu sektörün uzmanlarına sorduk. Kimi uzman bu durumun güvenlik riski oluşturabileceğini söylerken, kimi uzman ise İstanbul turizmi için faydalı olabileceğini ifade etti. Hürriyet'ten Musa Kesler 15 Temmuz Köprüsü'nün trafiğe açılma ihtimalini uzmanlara sordu.
10.10.2024Ekonomi
Türkiye vatandaşlarını Lübnan'dan tahliye ediyor
Türkiye vatandaşlarını Lübnan'dan tahliye ediyorMilli Savunma Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan’a ulaştığını açıkladı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyelerinin başladığını, ek olarak hava yoluyla Türkiye'ye dönmek isteyenler için de hazırlık yapıldığını ve ön başvuruda bulunulabileceğini duyurdu.
9.10.2024Gündem
Discord neden engellendi? Bakan Uraloğlu açıkladı
Discord neden engellendi? Bakan Uraloğlu açıkladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Discord, kendi bilgilerinin IP adresleri, içerikler dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de erişim engeli getirdik." dedi.
9.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu Discord'a neden erişim engeli getirildiğini açıkladı!
Bakan Uraloğlu Discord'a neden erişim engeli getirildiğini açıkladı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Discord, kendi bilgilerinin IP adresleri, içerikler dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de erişim engeli getirdik." dedi.
9.10.2024Vatan TV
Bakan Uraloğlu Discord'a neden erişim engelinin getirildiğini açıkladı: Sürecin yakın takipçisiyiz
Bakan Uraloğlu Discord'a neden erişim engelinin getirildiğini açıkladı: Sürecin yakın takipçisiyizUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Discord, kendi bilgilerinin IP adresleri, içerikler dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de erişim engeli getirdik." dedi.
9.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur" dedi. Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak" ifadelerini kullandı.
9.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ulaştırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulaştırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.