Sinovac

Sinovac

Son dakika Sinovac haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinovac ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinovac haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinovac

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinovac gelişmeleri de dahil olmak üzere 410 sinovac haberi bulunmuştur. Tüm sinovac haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18 AK Parti, milletvekili aday listelerinde 56’sı seçilebilecek yerden 113 kadın adaya yer verdi. AK Parti’nin kadın aday oranı yüzde 18 olurken bu adayların da yüzde 9’unun seçilecek yerden aday gösterildiği ifade ediliyor. AK Parti listelerinde toplam 113 kadın, 25 genç, 20 de 65 yaş üstü aday yer aldı. AK Parti bu yıl da listelerinden 5 engelli milletvekili adayı gösterdi.
11.04.2023 Gündem
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor. Hastanemizde aşısızları çok fazla hasta olarak görüyoruz. Eksik doz aşılanmış olanlar da koronavirüse yakalanabiliyor. Aşılarını yaptırsınlar ki sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girelim" dedi.   Demirhan,  bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtti.
21.07.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Pandeminin ateşinin yaz başında söndüğüne dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yangının söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarını beklemeden gevşemenin vaka sayılarını artırdığını vurguladı. Öte yandan kapanma geri gelecek mi? Dünya genelinde Omicron varyantı kaynaklı Kovid-19 vaka sayısında artış görülmesinin ardından gözler kısıtlamalara çevrildi. Tam normalleşmeye geçen Türkiye'de kısıtlamaları yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.
21.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı   Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu. 
12.07.2022 Gündem
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
12.07.2022 Sağlık
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar?
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar? Hatırlatma dozu ne zaman yapılır, hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl alınır? Yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemi üzerinden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 10 Temmuz’dan itibaren randevuların alınarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarının yaptırabileceğini duyurdu. Peki, hatırlatma dozu ne zaman vurulur, doz ne zaman antikor üretir, dozun koruyuculuğu ne zaman başlar, hatırlatma dozu ne zaman korur?
11.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor...
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor... Yaklaşık 2.5 yıl sonra ilk koronavirüs vakasını duyuran Kuzey Kore'de virüs ile ilgili flaş bir iddia geldi. Kuzey Kore ülkede görülen virüsün kaynağını açıkladı.
1.07.2022 Dünya
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...'
Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması! 'Benzer belirtiler gösteren...' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durum söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için 'maymun çiçeği' demeyelim" dedi.
7.06.2022 Gündem
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Gündem
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var Zorla saç kesme ile ilgili flaş karar! ‘Ceza’ diye yapılan uygulama işkence sayıldı yapan kardeşe ceza verildi. Evden kaçan kız kardeşinin makasla saçını rastgele kesen genç, ‘kötü muamele’ suçundan mahkum edildi. Yıllar süren dava sürecine son noktayı koyan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kız kardeşinin saçını kesmeyi işkence saydı.
17.03.2022 Gündem
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: Göçmenler topluma yük değildir
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: Göçmenler topluma yük değildir Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nın ardından konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, "Göçmenler bütün ülkelerin toplumlarına esasen bir yük değil tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sunan bireylerdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği üzere sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin göçmen sağlığı olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değildir" dedi.
17.03.2022 Gündem
Bakan Koca'dan göç sorunu ile ilgili açıklama! 'Bu kabul edilebilir bir durum değildir'
Bakan Koca'dan göç sorunu ile ilgili açıklama! 'Bu kabul edilebilir bir durum değildir' Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sığınmacıların zaman zaman geldikleri ülkeye göre değerlendirildiğini üzülerek müşahede etmekteyim. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hele ki bu konuya sadece güvenlikçi perspektifle bakmak ise asla kabul edilebilir değildir. Belki iddialı bir söylem olacak ama pasaportuna göre göçmenlere politika belirlemek bu yüzyılın tedbir kisvesine bürünmüş ırkçılığıdır da diyebiliriz" dedi.
17.03.2022 Gündem
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech...
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech... Koronavirüs salgınında sona gelindiğine ilişkin açıklamalar art arda gelirken, pandemide hala en güçlü silah olan aşı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinovac ve Biontech ile ilgili flaş karar! Kahramanmaraş’ta gittiği özel hastanede ikinci doz olarak Sinovac aşısı olmak istediğini söylediği halde kendisine Biontech aşısı yapıldığını öne süren Ö.R. (45), 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ö.R.'nin avukatı Emine Nalçacı, müvekkilinin İngiltere'den iş teklifi aldığını ancak ilk doz ile ikinci doz aşının farklı olmasından dolayı sistemde aşısız gözüktüğü için yurt dışına çıkamayarak işinden olduğunu söyledi.
17.03.2022 Gündem
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıklayan Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olması ve mesafe kuralına uyulması durumunda maske kullanımının şart olmadığını dile getiren Bakan Koca, yeni dönemde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını söyledi. İşte Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanan salgınla mücadelede yeni dönemin detayları...
2.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı Resmi ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyetinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Türkiyenin Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade ederek, Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi bu çerçevede samimiyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde geliştirmeye devam edeceğiz dedi.
20.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karantina sonrası ilk açıklama: Bu süreci çok rahat atlattım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karantina sonrası ilk açıklama: Bu süreci çok rahat atlattım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan Sağlık durumuyla ilgili, "Bu süreci çok çok rahat atlattım, aşının katkısı elbette oldu. Bu aşıların tesiriyle de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa zamanda bunu geçirmiş oldum. 4-5 gün içinde aslında biz negatife döndük." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin elektrik ve doğal gaz fiyatlarını eleştirmesine ilişkin "Televizyonlara baktığınız zaman batıda şu an elektrik, doğal gaz fiyatları nerelerde... Biz şu anda vatandaşlarımızı çok daha rahatlatabilmek için her türlü indirimi uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" yanıtını verdi.
11.02.2022 Siyaset
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim!
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim! Kardeşi Selçuk Tektaş'ın vefatından sonra ilk kez konuşan ünlü sanatçı Alişan, içinden geçtiği zor günleri anlattı. Alişan, “Evli olmasaydım, ailem olmasaydı böyle bir kayıpta her şeyi bırakıp gitmiştim. Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim” sözleriyle anlattı.
16.01.2022 Magazin
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır” dedi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Son 24 saatte 77 bin 722 yeni vaka tespit edildi, 145 kişi hayatını kaybetti.
12.01.2022 Gündem
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
DSÖ’den Omicron varyantı açıklaması: 'Sinovac koruma sağlıyor'
DSÖ’den Omicron varyantı açıklaması: 'Sinovac koruma sağlıyor' DSÖ uzmanı Abdi Mahamud, Omicron varyantı üzerine açıklamalarda bulundu. Yapılan araştırmaların Omicron varyantının vücudun üst kısmını etkilediğini gösterdiğini ve bunun iyi haber olabileceğini söyleyen Mahamud, Türkiye’de de kullanılan Çinli şirket Sinovac’ın koronavirüs aşısı ile ilgili de konuştu. Mahamud, “Öngörümüz Sinovac aşısının Omicron varyantı nedeniyle ağır hastaneye yatışlara karşı koruma sağlayacağını söylüyor” dedi.
5.01.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sinovac ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinovac haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.