Gazete Vatan Logo

5. doz aşı ne zaman yapılacak? Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? E-devlet MHRS ve ALO 182 aşı randevusu alma ekranı!

2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı. Peki, hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır?

5. doz aşı ne zaman yapılacak? Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? E-devlet MHRS ve ALO 182 aşı randevusu alma ekranı!

Koronavirüs aşılamasında yeni bir aşamaya geçildi ve 5. doz aşı randevuları açıldı. İki doz Sinovac, iki doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı. Peki, Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır?

Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden alınabiliyor. ALO 182’yi arayarak ya da MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte randevu alabilmek mümkün.

MHRS resmi internet adresi üzerinden randevu almak istiyorsanız;

Önce eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıklayın. Daha sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduysanız “Randevu Al” butonuna tıklayın. Ardından T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile beraber istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS SİSTEMİ ÜZERİNDEN RANDEVU İÇİN TIKLAYIN