Siğil

Siğil

Son dakika siğil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siğil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siğil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siğil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siğil gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 siğil haberi bulunmuştur. Tüm siğil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... İnsanlık tarihinin başladığı dönemlerden beri madenler çeşitli alanlarda kullanılmış ve kişilerin hayatını kolaylaştırmıştır. Tarihi çağlara isim olarak bile maden isimlerinden verilmesi toplumlar için hayatlarına etki eden büyük bir etken olduğunu göstermektedir.
13.01.2024 Yaşam
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları...
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları... Labradorit taşı adını Kanada'daki Labrador sahillerinden almıştır. Güzelliği ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu taş magmatik kayaçların içinde meydana gelmiştir.
3.01.2024 Gündem
Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Cilt üzerinde ve deri tabakasında oluşan et benleri çoğu zaman istenmeyen bir görünüme yol açmaktadır. Et beninden kurtulmak isteyenler için doğal pek çok tarif önerilmektedir. Cildin alt tabakasında oluşan yağ birikimlerinin toparlanmasından sonra meydana gelen bu ben şekli zaman içerisinde büyüme göstermektedir.
2.01.2024 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.11.2022 Sağlık
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları!
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları! İnsan papilloma virüsü (HPV), ciltten cilde temas yoluyla insanlar arasında geçen viral bir enfeksiyondur. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, 40'tan fazla çeşiti de cinsel temas yoluyla bulaşır. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.05.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir?
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir? Patates kanseri konusu soru önergesiyle gündeme geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'patates siğili' hastalığının yayılımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye soru önergesi verdi. Kirişçi, patates siğili hastalığının yayılımını doğrulayarak, 2022 yılı itibarıyla 26 ilde karantina tedbirlerinin uygulandığını söyledi. Söz konusu gelişmenin ardından “Patates kanseri nedir, nasıl ve neden olur, hangi illerde var? Patates kanseri insana zarar verir mi, belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2022 Gündem
Siğil Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua...
Siğil Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua... Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunması gereken birden fazla dua vardır. İşte Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua...
21.04.2022 Dini Bilgiler
Cinsel yolla bulaşıyor! Çiftlerin korkulu rüyası
Cinsel yolla bulaşıyor! Çiftlerin korkulu rüyası Uzmanlar, cinsel yolla bulaşan ve en yaygın enfeksiyonlardan biri olan Human Papilloma Virüs (HPV) konusunda uyarılarda bulundu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Akarsu, HPV virüsünün bir kez vücuda girdiğinde hücreler içine yerleştiğini ve dönemsel olarak tekrarlayan enfeksiyonlara yol açtığını söyledi.
3.02.2022 Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gamze Keleş, “Human papilloma virüsün(HPV) yol açtığı anüs rektum ve ağız içi kanserlerinin önlenmesi, siğil oluşumunun engellenmesi ve HPV bulaşını azaltmak için aşı oldukça önemlidir. HPV aşısının uygulandığı kız çocuklarında kanser türlerini yüzde 86 oranında, genç yetişkinlerde ise yüzde 71 oranında azalttığı tespit edilmiştir” dedi.
25.01.2022 Sağlık
HPV aşısı rahim ağzı kanserinden koruyor!
HPV aşısı rahim ağzı kanserinden koruyor! HPV ya da human papilloma virüsü, cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyonlardan biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Behiye Pınar Göksedef “HPV enfeksiyonları genellikle belirti vermez ve bu sebeple yakalanması güçtür. Düzenli muayene ve kontroller, erken tanı ve tedavi için aşıdan sonra en etkili yoldur. HPV tanısı, standart genital muayene ve pap smear testleri yoluyla konur. HPV’nin kanser yapan (yüksek riskli) ve siğil yapan (düşük riskli) tipleri mevcuttur. Virüs bir defa alındığında büyük olasılıkla bağışıklık sistemimiz sayesinde vücuttan temizlenecektir. Ancak bazen bu temizleme gerçekleşemez ve yıllarca vücudumuzda kalmaya ve hastalık yapmaya devam eder. HPV enfeksiyonunun ilaçla tedavisi bulunmamakla birlikte bu enfeksiyonu önlemek yine de mümkündür. Yaklaşık 15 yıldır HPV enfeksiyonundan korunma amaçlı HPV aşıları kullanılmaktadır.” dedi.
8.01.2022 Sağlık
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor!
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor! Genital siğil hastalığı, HPV 200 civarında türü olan bir DNA virüsüdür. HPV türlerinden 60’ı kadın genitalinde etkili olabiliyor. Genital siğillerden bazılarının rahim ağzı kanserine dönüşebildiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Vedat Günyar, “Önlenebilir bir kanser türü olan rahim ağzı kanseri yavaş gelişir. Erken evrede teşhis ve tedavi edilebilirse, çoğu hastada tam iyileşme sağlanabilir. Bu nedenle PAP Smear ve HPV DNA genotipleme testleri ile tarama yapılması büyük önem taşır” dedi.
4.01.2022 Sağlık
Basur kansere dönüşür mü?
Basur kansere dönüşür mü? Hemoroid halk dilinde basur olarak bilinen bir makat hastalığıdır. Birçok makat hastalıkları gibi bağırsak kanseri de basurun belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu nedenle makat bölgesinde en ufak şikâyeti olan hastalar geciktirmeden uzman bir doktora görülmelidir. Doktor öncesi bilgi sahibi olmak için Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hemoroid hastalığının kansere dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında çok rahat ulaşılabileceğiniz önemli bilgiler verdi.
22.09.2021 Sağlık
Fil hastalığı nedir, neden olur?
Fil hastalığı nedir, neden olur? Lenf bezleri kanallar ve düğümlerde oluşan hasarlara bağlı olarak sıvı kaybetmesi sonucunda anormallikler oluşur. Lenf bezlerindeki bu tıkanıklıklar lenf sıvısının boşalmasını da olumsuz erkiler ve kol ile bacaklarda sıvı birikimine ve şişliklere neden olur. Bu durum fil hastalığı olarak adlandırılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir? Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.
30.07.2021 Sağlık
Bu yöntem siğilleri 5 dakikada yok ediyor! İşte siğillerden kurtulmanın en kolay yolu
Bu yöntem siğilleri 5 dakikada yok ediyor! İşte siğillerden kurtulmanın en kolay yolu Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde, şeker hastalarında ve çocuklarda sıklıkla rastlanan siğiller, bulaşıcı bir virüs hastalığı olarak biliniyor. Toplumda genellikle kanserle anılan HPV’nin siğile neden olduğunu söyleyen Op. Dr. Yüksel Aydın, “Siğiller zaman zaman rahim ağzı kanseri gibi kötü huylu oluşumlara da neden olabilir. Ancak bu, HPV kaynaklı her siğilin kanser oluşturacağı anlamına gelmez” dedi.
27.07.2021 Sağlık
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat!
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat! Menopoz yaşı dünya genelinde 45-55 arası olarak kabul ediliyor. Ülkemizdeyse bu rakam ortalama 46-48 olarak gösteriliyor. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra kadınlarda birçok fizyolojik değişim yaşanıyor. Bu değişimler bazen menopozun bazen de ciddi jinekolojik sorunların habercisi olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. N. Melih Gündüz, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken jinekolojik belirtiler hakkında önemli bilgiler verdi.
12.07.2021 Sağlık
Ayaktaki ağrı birçok rahatsızlığı işaret ediyor olabiliyor
Ayaktaki ağrı birçok rahatsızlığı işaret ediyor olabiliyor Ayakların kemikler, eklemler, bağlar ve yumuşak dokulardan oluşan karmaşık bir yapıda olduğunu kaydeden Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal, bu yapılarda görülen problemlerin yaralanma ya da enfeksiyonlardan yapısal rahatsızlıklara kadar birçok sorunun ayakta ağrıya neden olabileceğine dikkat çekti. Ayakta ağrıyla kendini gösteren hastalıklarla ilgili önemli bilgiler verdi.
3.06.2021 Sağlık
Ayak sağlığını ihmal etmeyin!
Ayak sağlığını ihmal etmeyin! Yapılan araştırmalar her 10 kişiden 8'inin ayak problemi yaşadığını gösteriyor. Ayak tırnağından kronik ayak ağrısına kadar yaşanan tüm problemler ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, kişinin genel yaşam kalitesini ve sağlığını potansiyel olarak etkiliyor. Bu yüzden hem kış hem de yaz aylarında ayak bakımı önem kazanıyor. Peki, Ayak sağlığı için ne yapılmalı? Podolog Didem Akçam ayak bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.04.2021 Sağlık
Siğil aldırma ameliyatına giren polis hayatını kaybetti
Siğil aldırma ameliyatına giren polis hayatını kaybetti İstanbul Beşiktaş'ta siğil ameliyatı olmak için gittiği hastanede operasyon sırasında fenalaştığı öne sürülen polis memuru Vedat Tuğrul, nakledildiği Bakırköy'deki hastanede hayatını kaybetti.
31.03.2021 Gündem
Ayak sorunlarını önlemenin 10 kolay yolu!
Ayak sorunlarını önlemenin 10 kolay yolu! Tüm yükümüzü çeken ayaklarımız bakım söz konusu olduğunda vücudumuzda en çok ihmal ettiğimiz yerlerimizden biri. Özellikle kış mevsiminde ayaklarımız daha fazla özene ihtiyaç duyuyor. Yapılan çalışmalara göre, her 10 kişiden 8'i ayaklarda problem yaşıyor. Ayak problemleri kişinin genel yaşam kalitesini ve sağlığını genel olarak etkileyebilir. Bu zararlı alışkanlıklardan uzak durarak ya da ayak bakımını yaparak ayaklarınızdaki bazı sorunlardan kurtulabilirsiniz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Erdemoğlu ayaklara yapılabilecek 10 önemli kış bakımını ve ayaklarda oluşan sorunları önlemenin yollarını anlattı.
31.01.2021 Sağlık
'Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli'
'Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Çınar, "Kadınlarda rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Senede bir ya da iki senede bir jinekolojik muayenelerin ihmal edilmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Siğil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siğil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.