Gazete Vatan Logo

Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Cilt üzerinde ve deri tabakasında oluşan et benleri çoğu zaman istenmeyen bir görünüme yol açmaktadır. Et beninden kurtulmak isteyenler için doğal pek çok tarif önerilmektedir. Cildin alt tabakasında oluşan yağ birikimlerinin toparlanmasından sonra meydana gelen bu ben şekli zaman içerisinde büyüme göstermektedir.

Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Özellikle yağlı cilde sahip olan kişilerde görülen rahatsızlıklardan biridir. Fazla kolejen takviyesi almak da et beni oluşumuna sebeptir. Genellikle asit içerikli doğal ürünlerin ya da kozmetik ürünlerin kullanılması et benini geçirmektedir.

Et Beni Nasıl Geçer?

Et beni yağ tabakalarının birleşmesi sonucunda oluşan hasarlı doku birikimi olarak adlandırılmaktadır. Üstelik bu ben oluşumunda kolejen takviyelerinin de büyük rolü bulunmaktadır. Sağlıksız hücre oluşumunun başlaması ve iltihaplanma gibi sıkıntılar zaman içerisinde bu ben etrafında oluşmaya başlar.

Et benini hızlı bir şekilde geçirmek isteyen kişiler için asit içerikli ürünlerin kullanımı önerilmektedir. Elma ve üzüm sirkesi bilinen en doğal asit ürünleri olarak bene belirli aralıklar ile uygulanmaktadır. Zaman içerisinde bende düşme meydana gelmektedir.

Et Beni Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Et beni geçiren yöntemlerin başında elma sirkesi ve limon karışımı yer almaktadır. Her iki ürün içerisinde de yer alan asit düzenleyicileri kişinin cildinde oluşan bu hasarlı doku birleşimini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Haberin Devamı

Elma sirkesi siğil başta olmak üzere ciltte yeni oluşan benlerin ve et benlerin de düşmesini sağlamaktadır. Asidik asit oranı yüksek olan bu ürün hem doğal hem de cildi tahriş etmeyen ürünlerden biri olarak kullanılmaktadır.

Et Beni Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Et beni geçiren yöntemler arasında ananas suyunun etkileri oldukça fazladır. Ananas suyu içerisinde bulunan enzim yapısı sayesinde et beni altında yer alan zararlı hücrelerin temizlenmesi sağlanır. Aynı zamanda et benin küçülten yapısı da bulunmaktadır. Et beni zaman içerisinde küçülme göstererek dökülmektedir. 

Doğal Tarifler İle Et Beni Düşürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Çay yağı ve kekik yağı doğal et beni tedavilerinde kullanılır. Bir pamuk yardımı ile benin bulunduğu bölgeye uygulama yapan kişiler birkaç gün boyunca bunu tekrar ederek et beninden kurtulmaktadır.