Gazete Vatan Logo

Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.

Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Siğil vücudun her bölgesine çıkabilme özelliğine sahiptir. Siğil tedavileri günümüz teknolojisinde lazer yardımı ile yapılmaktadır. Tedavi yöntemleri arasında olan asit kullanımı ile siğiller kısa sürede düşürülmektedir. Siğil tedavileri cerrahi olarak siğilin alınması şeklinde de tamamlanır.

Siğil Nasıl Geçer?

Siğil tedavilerinin pek çok farklı yöntemi bulunmaktadır. Kalıcı siğil tedavisi için lazer ya da cerrahi yöntem kullanılması daha faydalıdır. Küçük ve yeni çıkmaya başlayan siğiller için asidik asit bazlı ürünlerin bu bölgeye uygulanması siğili zaman içerisinde kurutacaktır. Kuruyan siğilde düşme meydana gelmektedir. Siğiller genellikle zararsız hücrelerden meydana gelmektedir. Fakat kişide kaşıntı ve kızarıklık gibi semptomlara neden olur. Siğilin cinsine göre de bir tedavi planı belirlenmektedir.

Siğil Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Siğil geçiren yöntemler arasında salistik asit ya da laktik asit içeren ilaç kullanımları bulunmaktadır. Bu ilaçlar vücuttaki zararlı hücrelerin oluşumunu engellemektedir. Aynı zamanda cildin dokusunu da yenilemeye, normal haline döndürmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Bu ilaç tedavileri yaklaşık 15 dakika boyunca devam etmektedir. Kişinin düzenli olarak kullandığı bu ilaçlar siğilin büyüklüğüne göre 3 ila 7 gün arasında dökülme meydana gelmektedir.

Siğil Geçiren Yöntemlerin Püf Noktaları Nelerdir?

Siğil geçirmenin en kolay yolu bölgenin düzenli olarak temizlenmesi ya da yıkanmasıdır. Bunun yanında asit içerikli özel siğil kremlerinin kullanılması da bu bölgede oluşan siğilleri kısa süre içerisinde tedavi etmektedir.

Laktik asit içerikli kremler bir pamuk ya da kürdan yardımı ile siğil olan bölgenin üzerine uygulanmaktadır. Ardından bir süre bekletilmektedir. İlaç tamamen deri altına işleyerek burada bulunan iltihaplanmayı temizlemektedir. Kriyoterapi tedavileri de siğil tedavisi için kalıcı sonuç vermektedir.

Siğil Neden Oluşur?

Siğil oluşumunun çeşitli nedenleri vardır. Bunlar arasında hijyen kaybı ya da mikroplu olan bir bölge ile temasta bulunulması ilk sırada yer alır. Faydalı hücrelerin azalması ile siğiller oluşmaya başlar.

Haberin Devamı